Α’ Ιταλίας: Επαγγελματική… έξοδος για Γιούβε

Στην έδρα της Κροτόνε δοκιμάζεται απόψε η πρωτοπόρος Γιουβέντους και τα τελευταία χρόνια έχει μάθει πώς να παίρνει στο ρελαντί τέτοιου είδους παιχνίδια.
Higuain at Juventus

Εμβόλιμη αγωνιστική στην Ιταλία, όπου απομένουν έξι αγώνες και ο μόνος που δείχνει να έχει ξεκαθαρίσει είναι ι ο τίτλος με το +6 της Γιουβέντους.

Μπενεβέντο – Αταλάντα

Μπορεί να έχει υποβιβαστεί, μπορεί άπαντες να έχουν συμβιβαστεί με την ιδέα, αλλά στο στρατόπεδο την Μπενεβέντο σκοπεύουν να ολοκληρώσουν τη σεζόν με ψηλά το κεφάλι. Σπαθάτο 2-2 στην έδρα της Σασσουόλο, που καιγόταν για τη νίκη επιβίωσης. Πέντε σερί over και 12 στα 1 πιο πρόσφατα εντός. Η Αταλάντα έχει τεράστιο κίνητρο, αφού μάχεται για την ευρωπαϊκή έξοδο. Ερχεται από 0-0 κόντρα στην Ιντερ. Ματς που θα μπορούσε να πάει οπουδήποτε. Από ένα ημίχρονο είχαν οι δύο ομάδες. Μετράει 11 σύνολα τερμάτων «2-3» στα 14 πιο πρόσφατα εκτός έδρας παιχνίδια της. Στον πρώτο γύρο επιβλήθηκε με 1-0 της Μπενεβέντο. Λείπουν Σπινατσόλα, Παλομίνο και Τολόι. Κλασικό 3-5-2 και Πετάνια και Γκόμες στην επίθεση. Η άγνοια κινδύνου των γηπεδούχων και το στυλ του ‘όσα φάμε κι όσα βάλουμε’ που έχουν το τελευταίο διάστημα με οδηγεί ξεκάθαρα στο goal/goal.

Εμβόλιμη αγωνιστική στο Καμπιονάτο και αναμένεται να πέσουν κορμιά για τετράδα και παραμονή. 

Βερόνα – Σασσουόλο

«Ο θάνατός σου, η ζωή μου» αποτελεί η συγκεκριμένη αναμέτρηση για τις δύο ομάδες. Κυρίως για τη Βερόνα είναι το ματς της χρονιάς. Αν ηττηθεί λογικά χαιρετάει. Τέσσερις ήττες στα πέντε τελευταία για τους γηπεδούχους, που αμυντικά παραπαίουν. Ηττα με 2-0 από την Μπολόνια στο τελευταίο. Μέχρι τέλους έχει βατά εντός έδρας ματς με Σασσουόλο, Σπαλ και Ουντινέζε. Για να σωθεί πρέπει να τα πάρει όλα. Λείπουν Φοσάτι, Καράτσιολο και Κέαν. Με 4-3-3 απόψε και τους Βέρντι, Φάρες και Τσέρτσι στην επίθεση. Η Σασσουόλο έχασε τεράστια ευκαιρία να ξεφύγει από την ουρά. Εμεινε στο 2-2 εντός έδρας με την ουραγό και καταδικασμένη Σασσουόλο. Της ταιριάζει καλύτερα ο ρόλος του αουτσάιντερ. Ερχεται από πέντε διαδοχικές ισοπαλίες. Ολες με goal/goal. Σε εξαιρετική κατάσταση ο Πολιτάνο. Μαζί του στην επίθεση οι Μπαμπακάρ απόψε στο 4-4-2 των φιλοξενούμενων. Οι αποδόσεις αδικούν τη Βερόνα, σε ένα ματς που για την ίδια αποτελεί ολόκληρη την χρονιά. Τα τεράστια κενά της στα μετόπισθεν, όμως, με ωθούν στο ασφαλέστερο goal/goal. Εξάλλου οι άμυνες των δύο ομάδων παραμένουν από τις χειρότερες του πρωταθλήματος.

Κροτόνε – Γιουβέντους

Η ήττα με 1-0 από την Τζένοα φέρνει με την πλάτη στον τοίχο την Κροτόνε όσον αφορά τη μάχη της παραμονής. Το πρόγραμμα είναι στρωμένο με αγκάθια. Πρέπει να χτυπήσει όλα τα παιχνίδια μέχρι τέλους. Από τα έξι ματς που απομένουν τα τρία είναι με Γιούβε, Λάτσιο και Νάπολι. Χλωμά τα πράγματα. Μετράει έξι goal/goal στα δέκα τελευταία. Σημαντικότερη η απώλεια του Μπούντιμιρ στην επίθεση. Η Γιούβε καθάρισε εύκολα με 3-0 τη Σαμπντόρια. Η δυσκολία της ήταν μέχρι να ανοίξει το σκορ. Αφού το έπραξε καθάρισε την… μπουγάδα. Συμπλήρωσε 19 ματς πρωταθλήματος δίχως ήττα με 17 νίκες και 2 ισοπαλίες. Λείπουν Μάντζουκιτς και Πιάνιτς. Εύκολα 3-0 την Κροτόνε στον πρώτο γύρο. Πολύ δύσκολα θα χαθεί ο τίτλος μετά και τη νέα γκέλα της Νάπολι. Θα παραταχθεί με 4-3-2-1 και τον Ιγκουαϊν αιχμή του δόρατος στην επίθεση. Από πίσω θα κινούνται Κόστα και Ντιμπάλα. Ξεκάθαρο φαβορί η Γιούβε, που δεν δείχνει καμία διάθεση για αστεία. Αναμένεται να φτάσει σε μια επαγγελματική νίκη κάπου στο 2-0. Χαμηλά το διπλό, καλή εναλλακτική το σύνολο τερμάτων «2-3».

Νάπολι – Ουντινέζε

Η Νάπολι κόλλησε στο 0-0 με τη Μίλαν και το παραμύθι του τίτλου μάλλον μετατρέπεται σε εφιάλτη. Στο χειρότερο σημείο έμεινε από δυνάμεις. Υπάρχει απογοήτευση. Εξι βαθμούς πίσω από τη Γιούβε βρίσκεται στη μάχη του τίτλου. Στον πρώτο γύρο κέρδισε στο Ούντινε με 1-0. Δεν παίζει λόγω τιμωρίας απόψε ο Κουλιμπαλί. Φουλ επιθετικό 4-3-3 με Μίλικ, Ινσίνιε και Καγεχόν στην επίθεση. Η Ουντινέζε βρίσκεται σε τραγική κατάσταση μετρώντας 9 διαδοχικές ήττες. Στους έξι βαθμούς μειώθηκε η διαφορά από την τελευταία τριάδα. Δεν αισθάνεται καθόλου άνετα πλέον. Τρέχει ένα εντυπωσιακό σερί 14 ματς με σύνολο τερμάτων «2-3» στα 15 τελευταία. Σημαντικές οι απουσίες των Λάρσεν, Αντζέλα, Μπεχράμι και Λαζάνια. Με 3-5-2 θα παραταχθεί απόψε και τον Γιάνκτο να κινείται λίγο πιο πίσω από τον Πέριτσα στην επίθεση. Δεν τίθεται θέμα νικητή κατά την άποψή μου. Η Νάπολι περιμένω να καθαρίσει με συνοπτικές διαδικασίες την αντίπαλό της. Λογικά θα συνδυάσει με over τη νίκη της.

Ρόμα – Τζένοα

Στο μεγάλο τοπικό ντέρμπι με τη Λάτσιο κόλλησε στο 0-0 η Ρόμα παρότι είχε δύο δοκάρια. Απαντες ζουν και αναπνέουν για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Λίβερπουλ. Βέβαια, δεν μπορούν να αφήσουν  το Καμπιονάτο σε δεύτερη μοίρα έχοντας ως στόχο την τετράδα. Συμπλήρωσε 14 under στα 18 τελευταία παιχνίδια της. Λείπουν Ντεφρέλ και Περότι. Με 4-3-3 και σήμερα. Στην επίθεση Ουντέρ, Ελ Σαραουί και Τζέκο. Η Τζένοα έπαιξε με πάθος κόντρα στην Κροτόνε και έφτασε δίκαια στο νικηφόρο 1-0. Σκόρερ ο Μπέσα λίγο πριν το 30λεπτο. Καθάρισε με την παραμονή. Από δω και πέρα θα παίξει πιο απελευθερωμένα. Τα 14 από τα 16 εκτός έδρας παιχνίδια της ήταν under και no goal. Δεν αλλάζει ούτε με… σφαίρες το 3-5-2 έχοντας στην επίθεση του Λαμπαντούλα και Πάντεφ. Σίγουρα τα πολλά μαζεμένα απαιτητικά ματς έχουν φέρει κόπωση στη Ρόμα. Η Τζένοα καταντάει κυνική με τον τρόπο που αγωνίζεται. Σήμερα δεν την παίρνει να ανοιχτεί στη Ρώμη. Δεν αποκλείω το σκορ να μείνει χαμηλά. Προβάδισμα στο under.

Σαμπντόρια – Μπολόνια

Για 40 λεπτά περίπου άντεξε η Σαμπντόρια στην έδρα της Γιουβέντους. Από την στιγμή που δέχτηκε το πρώτο γκολ τελείωσαν όλα. Εξι over στα επτά τελευταία παιχνίδια της. Στόχος η έβδομη θέση. Δεν παρατάει τη μάχη. Μονόδρομος η νίκη απόψε. Με 4-4-2 και τους Σαπάτα – Κουαλιαρέλα στην επίθεση. Πίσω τους θα βγαίνει ως κρυφός φόρος και συνδετικός κρίκος μεσαίας γραμμής και επίθεσης ο Καπράρι. Η Μπολόνια κέρδισε μεν με 2-0 τη Βερόνα, αλλά της βγήκε το λάδι. Ο Βέρντι σκόραρε και πάλι. Καταπληκτικός για πολλοστή φορά. Το δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις, όπου η αντίπαλός της είχε βγει στο ξέφωτο για να ισοφαρίσει. Συμπλήρωσε επτά σερί under. Καθάρισε με την υπόθεση παραμονή. Λείπουν Ντονσά και Τοροσίδης. Σε πτώση ο άσος λόγω μεγάλου κινήτρου της Σαμπντόρια. Δεν αποκλείω να επιβεβαιωθεί, αλλά δεν θα μπλέξω κιόλας. Χωρίς άγχος πλέον η Μπολόνια μπορεί να γίνει άκρως επικίνδυνη.

Σπαλ – Κιέβο

Πραγματικά τα ψυχικά αποθέματα της Σπαλ και το μαχητικό της πνεύμα είν αι αξιοθαύμαστα. Με τρομερό θράσος και αμυντική τακτική τσίμπησε το 0-0 από τη Φιορεντίνα εκτός έδρας. Πέντε σερί ισοπαλίες. Επτά ματς αήττητη. Οριακά πάνω από την γραμμή της παραμονής. Συμπλήρωσε δέκα under στα δώδεκα τελευταία. Λείπουν Σκιαταρέλα και Μποριέλο. Με 3-5-2 και τους Παλόσκι, Αντενούτσι στην επίθεση. Η Κιέβο δεν άξιζε τον βαθμό κόντρα στην Τορίνο, αλλά τον πήρε χάρη στον κίπερ Σορεντίνο με 0-0. Εκτός έδρας συνεχίζει να μην βλέπεται μετρώντας εννιά κολλητές ήττες. Κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα βαθμολογικά. Μόλις στους τρεις πόντους η διαορά της από την επικίνδυνη ζώνη. Οριακό το σημερινό ματς. Αν το πάρει κάνει τεράστια βήμα επιβίωσης. Αν το χάσει μπλέξει για τα καλά. Λείπουν Γκόμπι και Μπάνι στην άμυνα. Καθαρό 4-4-2 απόψε, με τους Ινγκλέζε και Στεπίνσκι στην επίθεση. Ετσι όπως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία έχω την εντύπωση πως μια ισοπαλία θα μπορούσε να βολέψει τις δύο ομάδες. Η ψυχή, όμως, την Σπαλ και η εκτός έδρας ανυπαρξία της Κιέβο βάζουν γερά στο παιχνίδι και τον άσο.

Τορίνο – Μίλαν

Μαθηματικές ελπίδες για να προλάβει την Ευρώπη έχει η Τορίνο, αλλά θα πρέπει να κάνει ένα νικηφόρο σερί στο φινάλε. Παίζει θελκτικό ποδόσφαιρο. Ακόμα και στο πρόσφατο 0-0 με την Κιέβο ήταν πολύ ανώτερη στο χορτάρι και από καθαρή ατυχία δεν κέρδισε. Τα 5 από τα 7 πιο πρόσφατα εντός έδρας παιχνίδια της ήταν no goal. Με 3-4-2-1 και τον Μπελότι αιχμή του δόρατος στην επίθεση. Η Μίλαν μετά το 0-0 με τη Νάπολι χάνει το τρένο του Τσάμπιονς Λιγκ. Τέσσερα ματς δίχως νίκη. Σημάδια κόπωσης. Εβγαλε ένα αρκετά δύσκολο πρόγραμμα. Εφτασε τα 10 over στα 16 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της. Επιβάλλεται να παίξει μόνο για τη νίκη απόψε. Βέβαια οι οχτώ βαθμοί από την τετράδα δεν καλύπτονται σε έξι αγωνιστικές. Λείπει ο Ρομανιόλι στην άμυνα. Στον πρώτο γύρο κόλλησε στο 0-0 με την Τορίνο. Στο συγκεκριμένο γήπεδο οι δύο ομάδες μετράνε έξι σερί goal/goal. Λογικά θα δούμε ακόμα ένα απόψε, αν και προσωπικά με την μπάλα που τις βλέπω να παίζουν τελευταία και συνυπολογίζοντας τις αποδόσεις θα στραφώ στο 1Χ. Η «γκρανάτα» γιγαντώνεται στο σπίτι της και δεν νομίζω πως θα ηττηθεί.

Φιορεντίνα – Λάτσιο

Δεύτερο κολλητό εντός έδρας ματα για την αναγεννημένη Φιορεντίνα. Ερχεται από 0-0 με την Σπαλ, σε ένα ματς που έπαιξε την αντίπαλό της σαν τη γάτα με το ποντίκι, αλλά απέδειξε για πολλοστή φορά πως έχει πρόβλημα με τις κλειστές άμυνες. Συμπλήρωσε 11 under στα 16 τελευταία ματς. Λείπουν Μπαντέλι και Τερό. Στόχος η έξοδος στην Ευρώπη. Δύσκολο το πρόγραμμα. Με 4-4-1-1 και τον Σαπονάρα πίσω από τον φουνταριστό Σιμεόνε. Η Λάτσιο παλεύει για να βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο αποκλεισμός από τη Σάλτσμπουργκ στα προημιτελικά του Γιουρόπα έφερε αρχικά αναστάτωση. Ακολούθησε το 0-0 με τη Ρόμα στο ντέρμπι μίσους που κρίνεται θετικό και φέρνει ηρεμία. Τρομερό στατιστικό στις εξόδους της, όπου μετράει 20 over στα 21 τελευταία ματς. Με 3-5-2 απόψε και τους Ιμόμπιλε, Αλμπέρτο να αποτελούν το επιθετικό δίδυμο. Στον πρώτο γύρο οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1. Σενάριο που δεν αποκλείω να επαναληφθεί. Οι γηπεδούχοι θέλουν να βγουν στο Γιουρόπα, οι φιλοξενούμενοι στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πιθανό goal/goal.

Σε ενδιαφέρει