Α’ Ισπανίας: Σκέφτονται τον τελικό Σεβίλλη και Μπάρτσα

Με το μυαλό αποκλειστικά στο μεταξύ τους τελικό Κυπέλλου και αρκετές αλλαγές απόψε θα παραταχθούν Σεβίλλη και Μπαρτσελόνα στις έδρες των Κορούνια και Θέλτα αντίστοιχα.
Barca

Με τρεις οριακές αναμετρήσεις ανοίγει η αυλαία της εμβόλιμης 33ης αγωνιστικής στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Σε ουρά και ευρωπαϊκή έξοδο το ενδιαφέρον.

Λα Κορούνια – Σεβίλλη

Τεράστιο διπλό επί της Μπιλμπάο με 3-2 για τη Λα Κορούνια. Μεγάλη βαθμολογική ανάσα. Μείωσε στους πέντε από την γραμμή της επιβίωσης και συγκεκριμένα τη Λεβάντε. Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα. Το πρόγραμμα είναι στρωμένο με… αγκάθια, αλλά άπαντες δείχνουν να το πιστεύουν. Αυτοσκοπός η νίκη απόψε. Λείπουν Καρντάμπια και Σίντνεϊ. Τρία goal/goal στα τέσσερα τελευταία. Με 4-4-2 απόψε και του Αντριάν – Λούκας να αποτελούν το βασικό επιθετικό δίδυμο. Η Σεβίλλη έσωσε από το πουθενά τον βαθμό κόντρα στη Βιγιαρεάλ. Δεν ήταν καλή. Εβγαλε κούραση. Βρέθηκε πίσω με 2-0, αλλά τελικά ισοφάρισε με δύο γκολ στο φινάλε. Ακολουθεί ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου με την Μπαρτσελόνα το Σάββατο και απόψε το ματς περνάει σε δεύτερη μοίρα. Θα παίξει με αρκετές αλλαγές. Λείπουν οι Κιαέρ στην άμυνα και Γεντέρ στην επίθεση. Με 4-2-3-1 και τους Σαράμπια, Νολίτο και Κορέα πίσω από τον φουνταριστό Σάντρο. Ακόμα ένας τελικός επιβίωσης για την Κορούνια που θα μπει με το μαχαίρι στα δόντια. Η Σεβίλλη θα κάνει αλλαγές και σκέφτεται ήδη τον τελικό Κυπέλλου. Πρόκληση ο άσος.

Θέλτα – Μπαρτσελόνα

Κακή εμφάνιση από τη Θέλτα στην έδρα της Λεγκανές και δίκαιη ήττα με 1-0. Λίγο στο τελευταίο 20λεπτο προσπάθησε να μπει στο ματς, αλλά μέχρι εκεί. Επτά ματς αήττητη στο σπίτι της με 4 νίκες και 3 ισοπαλίες. Παράλληλα στα τρία τελευταία που υποδέχτηκε την Μπαρτσελόνα πέτυχε δύο νίκες και μια ισοπαλία. Αυτοσκοπός η νίκη για να παραμείνει στο κόλπο της εξόδου στο Γιουρόπα Λιγκ. Πολύ σοβαρές οι απουσίες των Ερνάντες και Μάγιο. Καθαρό 4-4-2 με Ασπας και Γκόμες στην επίθεση. Η Μπαρτσελόνα έχει κατακτήσει προ πολλού το πρωτάθλημα και προσπαθεί να διαχειριστεί το σοκ του αποκλεισμού στο Τσάμπιονς Λιγκ από τη Ρόμα. Νίκη επί της Βαλένθια με 2-1 και 39 ματς πρωταθλήματος χωρίς ήττα. Το μυαλό των παικτών βρίσκεται περισσότερο στον τελικό Κυπέλλου με τη Σεβίλλη που θα διεξαχθεί το Σάββατο. Θέλει το νταμπλ για να χρυσώσει το χάπι. Επτά εκτός έδρας ματς δίχως ήττα με 4 νίκες και 3 ισοπαλίες. Φέτος απέκλεισε στο Κύπελλο τη Θέλτα, αλλά δεν την κέρδισε στο Βίγκο (1-1). Εκτός για να γεμίσουν μπαταρίες οι Ινιέστα, Πικέ, Ράκιτις και Μπουσκέτς. Δεδομένο το ροτέισον. Ευκαιρία για τη Θέλτα τουλάχιστον να μην ηττηθεί παρότι οι Καταλανοί θα παίξουν λογικά με Μέσι – Σουάρες στο αρχικό σχήμα, αλλά και αρκετές αλλαγές από τη μέση και πίσω. Ξεκάθαρη επιλογή το 1Χ με τα υπάρχοντα δεδομένα.

Βιγιαρεάλ – Λεγκανές

Αξια την μοίρας της στο Πιθχουάν η Βιγιαρεά. Ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο και 2-0 μέχρι το 78’. Καθίζηση και 2-2 στο φινάλε. Εχασε μοναδική ευκαιρία να εδραιωθεί σε θέσεις Γιουρόπα Λιγκ. Η προσπάθεια συνεχίζεται. Μονόδρομος η νίκη απόψε. Ψάχνει παράλληλα τη ρεβάνς από τη Λεγκανές για τον φετινό αποκλεισμό στο Κύπελλο. Την είχε κερδίσει μεν εντός με 2-1, αλλά αποκλείστηκε λόγω της ήττας με 1-0 στη Μαδρίτη. Λείπουν Κόστα και Φορνάλς σε άμυνα και μεσαία γραμμή. Αμφότεροι βασικοί. Δεν αλλάζει με τίποτα το 4-4-2 έχοντας τους Μπάκα και Ουνάλ στην επίθεση. Η Λεγκανές σφυρίζει αδιάφορα. Κέρδισε τη Θέλτα μεν με 1-0, αλλά δείχνει ξεκάθαρα τον τελευταίο καιρό την πρόθεση να χτυπήσει τα εντός έδρας ματς και να παρατήσει τα εκτός. Μακριά από το σπίτι της έχει έξι σερί ήττες με τέρματα 1-14! Μάλιστα συμπλήρωσε εννιά ματς δίχως εκτός έδρας τρίποντο. Λείπουν Αμραμπαρ, Μοντοβάνι, Σιμανόφσκι, Ράμος και Ρίκο δημιουργώντας πρόβλημα κυρίως στη μεσαία γραμμή. Με γεμάτο κέντρο απόψε και 4-5-1. Αιχμή του δόρατος στην επίθεση ο Μποβί. Δεν μπορώ να μην επιλέξω τον άσο. Κίνητρο, έδρα, εκτός έδρας ανυπαρξία της Λεγκανές και ποιότητα οδηγούν στα αριστερά.

Σε ενδιαφέρει