Αούστρια Β. – Ραπίντ Β.: Η Βιέννη στις… φλόγες

Μπορεί οι δύο ομάδες να βρίσκονται στην σκιά της Σάλτσμπουργκ τα τελευταία χρόνια, αλλά η μεταξύ τους αναμέτρηση αποτελεί αναμφίβολα το μεγαλύτερο ντέρμπι της Αυστρίας.
w

Μεγάλο τοπικό ντέρμπι μίσους στη Βιέννη ανάμεσα στην Αούστρια και τη Ραπίντ για την 30η αγωνιστική του Αυστριακού πρωταθλήματος.

Τα προγνωστικά μου

Αούστρια Β. – Ραπίντ Β.: Goal/Goal (1.60)

Ανάλυση

Κάτι δείχνει να κινείται στην Αούστρια. Μετά το 2-1 επί της Αλταχ καθάρισε και την Στουρμ εκτός έδρας με 2-0 στη μεγαλύτερη φετινή της νίκη όσον αφορά την ποιότητα του αντιπάλου. Καταπληκτικό ματς από τον Χολτσχάουζεν που πέτυχε τα δύο γκολ και είναι ο ηγέτης της φετινής ομάδας. Στόχος ένα το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα. Είναι δεδομένο πως από τη μέρα που ανέλαβε ο Λετς η ομάδα έχει αναγεννηθεί, αλλά απόψε καλείται να βρει λύσεις στις απουσίες των ηγετικών μέσων Σέρμπεστ και Χόλτσχαουζερ. Υπάρχουν και 2-3 μακροχρόνιοι. Με 4-2-3-1 και τους Πιρές, Φιτς, Βενούτο πίσω από τον φουνταριστό Φρίζενμπιχλερ.

 

Η Ραπίντ πέρασε στην τρίτη θέση και δείχνει ικανή να την κρατήσει μέχρι τέλους. Δύσκολα θα απειλήσει τη δεύτερη Στουρμ. Σε καλό φεγγάρι. Τρεις σερί νίκες με ισάριθμα over και 11 γκολ ενεργητικό. Τελευταία αυτή με 2-1 επί της Σεντ Πόλτεν με δύο πέναλτι. Την Τετάρτη αντιμετωπίζει την Στουρμ στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Αυτοσκοπός το τρόπαιο. Λείπει ο φορ Ζοέλιντον. Φέτος δεν έχει ηττηθεί στα τρία προηγούμενα ματς με την Αούστρια μετρώντας δύο ισοπαλίες με 2-2 και 1-1, αλλά και μια νίκη στο 1-0. Με Κβιλιτάγια στην επίθεση στο 4-2-3-1 που δεν αλλάζει με τίποτα. Από πίσω οι Μπερίσα, Σάουμπ και Μουργκ.

Πιθανές ενδεκάδες

Αούστρια (4-2-3-1)

Πεντς

Κλάιν

Μπόρκοβιτς

Μαντλ

Σάλαμον

Ντεμάκου

Πάουλα

Βενούτο

Πιρές

Φιτς

Φριζεμπλίχλερ

Ραπίντ (4-2-3-1)

Στρέμινγκερ

Τούρνβαλντ

Γκαλβάο

Χόφμαν

Μπολινγκολί

Σβαμπ

Λιούμπισιτς

Μπερίσα

Μουργκ

Σάουμπ

Κβιτάγια

Εκτίμηση

Τεράστιο τοπικό ντέρμπι με μπόλικη κλωτσιά παραδοσιακά. Μπερδεμένο το σημερινό λόγω ειδήσεων. Σε φόρμα αμφότερες. Εντός έδρας και αναγεννημένη η Αούστρια, αλλά με σοβαρές απουσίες. Δεν βγάζω άκρη. Ισως οριακά προς goal/goal, αλλά τίπτοα περισσότερο.

Σε ενδιαφέρει