Α’ Τουρκίας: G/G στο ντέρμπι κορυφής, «φωτιά» στη μάχη της ουράς

Σήμερα διεξάγεται το κύριο μέρος της 29ης αγωνιστικής του τουρκικού πρωταθλήματος.
Α’ Τουρκίας: G/G στο ντέρμπι κορυφής, «φωτιά» στη μάχη της ουράς

Στο πρόγραμμα δεσπόζει το ντέρμπι κορυφής Γαλατασαράι – Μπασακσεχίρ, το αποτέλεσμα του οποίου θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου.

Ανάλυση

Καϊσέρισπορ – Γκεντσλερμπιρλιγκί

Οι γηπεδούχοι έπειτα από μία εξαιρετική χρονιά φιγουράρουν στην 6η θέση της βαθμολογίας, ωστόσο έχουν ξεμείνει από στόχους. Αντιθέτως η Γκεντσλέρ που έχει μόνο ένα «διπλό» έως τώρα στο πρωτάθλημα νιώθει την ανάσα των Κόνιασπορ και Οσμάνλισπορ, οι οποίες βρίσκονται κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού. Το κίνητρο το έχουν οι φιλοξενούμενοι, ωστόσο η Καισέρισπορ αν και ντεφορμέ στην έδρα της είναι πάντα υπολογίσιμη. Οπότε επιλέγω το OVER 2.5 γκολ το οποίο υπάρχει σε πολύ καλές αποδόσεις.

 

Αντάλιασπορ – Κόνιασπορ

«Eξάποντο» ματς στη μάχη για την παραμονή στην κατηγορία. Η Αντάλιασπορ από τη μία φέτος είναι πανίσχυρη στην έδρα της, ωστόσο μακριά από αυτήν «χωλαίνει» και γι αυτό δεν έχει απόσταση ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη. Ενδεικτικά η σημερινή αντίπαλός της που είναι προτελευταία είναι έξι βαθμούς πίσω της. Με βάση την φετινή γενικότερη αγωνιστική εικόνα των δύο ομάδων και με το δεδομένο ότι η Κόνια διαθέτει την χειρότερη εκτός έδρας επίθεση του πρωταθλήματος επιλέγω τον «άσο».

Γκεζτέπσπορ – Μπούρσασπορ

Αναμέτρηση μεταξύ δύο ομάδων που βρίσκονται σε αγωνιστική κάμψη. Οι γηπεδούχοι φέτος είναι αξιόπιστοι ειδικά όταν αγωνίζονται μπροστά στο κοινό τους. Η Μπούρσα από την άλλη «καίγεται» για τη νίκη προκειμένου να μην μπλέξει και περιπέτειες και ακριβώς λόγω αυτού του ισχυρού κινήτρου επιλέγω το «διπλό».

Γαλατασαράι – Μπασακσεχίρ

Ντέρμπι κορυφής του τουρκικού πρωταθλήματος. Η Γαλατασαράι φέτος στηρίχτηκε στην πανίσχυρη έδρα της (έχει μόνο νίκες και μία ισοπαλία) για να παραμείνει στο κυνήγι του τίτλου. Από την άλλη η Μπασσακσεχίρ αν έφτασε σε σημείο σήμερα να διεκδικεί το πρωτάθλημα το οφείλει κυρίως στις εκτός έδρας επιδόσεις της (7 «διπλά», 3 ισοπαλίες σε 14 ματς). Το ντέρμπι αναμένεται αμφίρροπο, ωστόσο δύο τόσο καλές ομάδες μπορούν να βρουν τουλάχιστον μία φορά η καθεμία το δρόμο προς το δίχτυα, οπότε θα επιλέξω το G/G.

Σε ενδιαφέρει