Αϊντχόφεν – Άγιαξ: Η υπέρτατη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου

Οι γηπεδούχοι με νίκη στο ντέρμπι κόντρα στον Άγιαξ εξασφαλίζουν την κατάκτηση του 24ου πρωταθλήματος της ιστορίας τους.
Αϊντχόφεν – Άγιαξ: Η υπέρτατη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου

Πώς και πως περιμένουν το σημερινό ντέρμπι οι οπαδοί της PSV, καθώς ελπίζουν με νίκη απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του τίτλου.

Τα προγνωστικά μου

Αϊντχόφεν –Άγιαξ: OVER 3.5 γκολ

Ανάλυση

Η PSV προέρχεται από πέντε νίκες στα τελευταία έξι ματς και υποδέχεται τον 2ο της βαθμολογίας Άγιαξ έχοντας απόσταση επτά βαθμών. Αμφίβολη είναι για τους γηπεδούχους η συμμετοχή των Λούντκβιστ, Ρομέρο και Κόπμανς. Επανέρχευαι από τιμωρία και αναμένεται στην βασική ενδεκάδα από τον Κοκού ο καλός μεσοεπιθετικός Μπέρχβαϊν. Η PSV παραμένει αήττητη στην έδρα της στους τελευταίους 29 αγώνες πρωταθλήματος με 26 νίκες και τρεις ισοπαλίες. Εξάλλου στα τελευταία τέσσερα ματς της PSV σημειώθηκε over, ενώ σήμερα η αναμέτρηση θα διεξαχθεί πιθανώς υπό βροχή.

 

Ο Άγιαξ στο ματς του πρώτου γύρου νίκησε εύκολα με 3-0. Σήμερα θα παραταχθεί με στόχο να χαλάσει τη φιέστα της PSV και ταυτόχρονα να αναπτερώσει τις ελπίδες του για τον τίτλο. Ο «Αίαντας» θα στερηθεί -λόγω τραυματισμού- τις υπηρεσίες των βασικών Ντε Γιονγκ, Φαν Λιρ, Φίργκεβερ, Σινκγκρέιβεν και Τσέρνι. Επιστρέφει ωστόσο, από τιμωρία ο Βέλτμαν. Τρεις νίκες και δύο ήττες ο απολογισμός του Άγιαξ στις πέντε τελευταίες επισκέψεις του στο «Φίλιπς στάντιον».

Πιθανές ενδεκάδες

Αϊντχόφεν (4-3-3)

Ζουτ

Αρίας

Σβάαμπ

Μίριν

Μπρένετ

Φαν γκίνκελ

Χέντριξ

Μπερχβαϊν

Περέιρο

Ντε Γιονγκ Λ.

Λοθάνο

Άγιαξ (4-3-3)

Ονανά

Κρίστενσεν

Ντε Λίγκτ

Βέλτμαν

Ταγλιαφίκο

Ζόνε

Ζίγεχ

Φαν Ντεμπίκ

Νέρες

Κλούιφερτ

Χούντελαρ

Εκτίμηση

Η Αϊντχόφεν με νίκη εξασφαλίζει τον τίτλο αλλά και με ισοπαλία τον κρατά σφιχτά στη αγκαλιά της. Ο Άγιαξ θέλει μόνο νίκη για να έχει ελπίδες και με αυτό τον στόχο θα παραταχθεί στον αγώνα. Ωστόσο, δύσκολα θα τα καταφέρει απέναντι σε μία ψυχωμένη αντίπαλο που είναι πανίσχυρη στην έδρα της. Από την άλλη και ο Άγιαξ, όπως και η PSV διαθέτει εξαιρετικούς μεσοεπιθετικούς οι οποίοι μπορούν να βρουν εύκολα δίχτυα. Επομένως στο ντέρμπι της Ολλανδίας και με δεδομένο ότι πρόκειται για ένα κατ’ εξοχήν αμφίρροπο παιχνίδι επιλέγω το OVER 3.5 τέρματα. 

Σε ενδιαφέρει