Α’ Ισπανίας: Για τη διασκέδαση η Μάλαγα, για την υποχρέωση η Ρεάλ

Η Μάλαγα θέλει να διασκεδάσει τα τελευταία της παιχνίδια στην κατηγορία, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης να τη βγάλει αναίμαχτα μέχρι τα ματς με την Μπάγερν Μονάχου.
Α’ Ισπανίας: Για τη διασκέδαση η Μάλαγα, για την υποχρέωση η Ρεάλ

Περίεργα τα σημερινά ματς στην Primera, αφού δεν υπάρχει βαθμολογικό κίνητρο για τις ομάδες που αγωνίζονται, αφού λίγο έως πολύ το μέλλον τους έχει δρομολογηθεί.

Ανάλυση

Μάλαγα-Ρεάλ Μαδρίτης

Σπάνια ένας καταλογισμός πέναλτι σηκώνει τόση θύελλα αντιδράσεων, όση αυτή που σήκωσε στο ματς της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Γιουβέντους. Τελικά, ο Άγγλος Όλιβερ το έδωσε και ο Κριστιάνο υπέγραψε μια πρόκριση 100% δική του, αν αναλογιστεί κανείς τι έκανε και στο ματς της Ιταλίας. Το θέμα είναι πως οι Μαδριλένοι έδωσαν σφυγμό σε ένα ζευγάρι που έμοιαζε τελειωμένο από τη λήξη του πρώτου αγώνα ενώ θα μπορούσαν να σκοράρουν πολύ γρήγορα στο παιχνίδι, κόβοντας τα φτερά των παικτών του Αλέγκρι. Βλέπει παρακάτω και συγκεκριμένα τα παιχνίδια με την Μπάγερν Μονάχου, αφού το πρωτάθλημα είναι απλά μια υποχρέωση που πρέπει να υπάρχει. Ευτυχώς που δεν υπάρχει κοντά 5η ομάδα για να της προσθέσει κάποιο πονοκέφαλο. Στο ματς πρωταθλήματος με την Ατλέτικο ήταν καλύτερη, αλλά έμεινε στο 1 – 1. Χαρακτηριστικό της βαρύτητας που (δεν) έδωσε το γεγονός ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο αντικαταστάθηκε στο 60’…

 

Μόνο το τυπικό της υπόθεσης έχει μείνει προκειμένου η Μάλαγα να αποχαιρετίσει την κατηγορία, με την ταφόπλακα να μπαίνει με την ήττα από την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια στο «Ριαθόρ» με 3 – 2. Η διαφορά από τη ζώνη της παραμονής αυξήθηκε στο +14 και απόψε φιλοξενεί τη Ρεάλ Μαδρίτης. Κυνηγά… ανεμόμυλους και δεν έχει κανένα νόημα να προσπαθήσει για κάτι άλλο τη φετινή σεζόν. Ακόμα και ο προπονητής με τους παίκτες κάνουν λόγο για αξιοπρέπεια και όχι για κάποιο αγωνιστικό στόχο. Το μεγάλο μέρος της οργής του κόσμου πέφτει πάνω στη διοίκηση και στον Αλ Τανί.

Ανοιχτό παιχνίδι, χωρίς καμία σκοπιμότητα. Η Μάλαγα θα μπει για να το διασκεδάσει, αφού τη νέα σεζόν δεν θα μπορεί να φιλοξενεί τέτοιες ομάδες στην έδρα της. Επιλογή μας το OVER 3,5.

Έιμπαρ-Αλαβές

Το αγωνιστικό ξέσπασμα που είχε η Έιμπαρ πριν από δύο μήνες αποτελεί παρελθόν, αφού τα αποτελέσματά της δείχνουν ότι ξεφούσκωσε. Νέα ήττα, αυτή τη φορά από την Μπέτις, που αποτελεί μία από τις πιο «καυτές» ομάδες του πρωταθλήματος και συμπλήρωσε αισίως πέντε ματς χωρίς νίκη, εκ των οποίων τα τρία είναι ήττες. Βάσει αυτή της εικόνας δεν γίνεται να προλάβει το τρένο της Ευρώπης, ωστόσο απέχει 7 βαθμούς που θεωρητικά της δίνουν ελπίδες. Μεγάλη η σπέκουλα αναφορικά με το μέλλον του προπονητή, Μεντιλίμπαρ, με τις πιθανότητες να είναι υπέρ της ανανέωσης.

Νίκη μισή κατηγορία για την Αλαβές κόντρα στη Χετάφε, αφού είναι πλέον στο +9 από τη 18η Ντεπορτίβο που έχει ακόμα ελπίδες παραμονής. Το 2 – 0 διαμορφώθηκε με τα γκολ των Λαγουάρδια (48’) και του δανεικού από την Μπαρτσελόνα, Μουνίρ (75’). Όχι, τίποτα άλλο, αλλά την είχαν ζώσει τα… φίδια, μετρώντας τέσσερα ματς χωρίς νίκη και τρεις ήττες. Μαθηματικά η υπόθεση-παραμονή δεν οριστικοποιηθεί, αλλά είναι σε εξαιρετικό δρόμο.

Πρόκειται για μονομαχία δύο Βάσκων, χωρίς ιδιαίτερες σκοπιμότητες, αφού οι στόχοι λίγο-πολύ έχουν επιτευχθεί. Από ένα γκολ το έχουν και οι δύο.

Ατλέτικο Μαδρίτης-Λεβάντε

Κακή εμφάνιση στη Λισαβόνα, αλλά η Ατλέτικο του Ντιέγκο Σιμεόνε ακόμα και στην κακή της μέρα δύσκολα να δεχθεί τρία γκολ από ομάδες επιπέδου Σπόρτινγκ. Ηττήθηκε, λοιπόν, αλλά πέρασε στα ημιτελικά και θα αναμετρηθεί με την Άρσεναλ. Ο Γκριεζμάν με δύο πολύ καλές ευκαιρίες στο τέλος έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει. Στο ισπανικό πρωτάθλημα πήρε ισοπαλία στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» σε ένα παιχνίδι χωρίς ιδιαίτερο κίνητρο. Εντός έδρας μετρά ένα εκπληκτικό σερί 9 αγώνων χωρίς να δεχθεί γκολ, όλα ολοκληρώθηκαν με νίκες.

Πολύ τυχερή η Λεβάντε στον τελικό παραμονής με τη Λας Πάλμας. Το σκορ στο 1 – 1, φαινόταν ότι παίζει για την ισοπαλία, αλλά παρά το γεγονός ότι έπαιζε και με 10, βρήκε το γκολ της νίκης στο 90’ και ουσιαστικά «σκότωσε» οριστικά τη Λας Πάλμας. Πλέον, κινδυνεύει μόνο από τη Λα Κορούνια, ειδικά μετά το διπλό που πέτυχε στο Μπιλμάο. Τη θέση ισχύος που βρίσκεται τώρα την οφείλει σε μεγάλο βαθμό στο σερί 5 αγώνων που τρέχει χωρίς ήττα, υπό τις οδηγίες του υπηρεσιακού, Πάκο Λόπεθ. Εκτός των άλλων μαζεύτηκαν αρκετές απουσίες.

Δεν τρώει γκολ η Ατλέτικο ειδικά από μια ομάδα που θα παίξει αμυντικά. Σκορ 1 – 0, 2 -0, 3 – 0.

Χετάφε-Εσπανιόλ

Εξασφάλισε πολύ νωρίς την παραμονή της η Χετάφε στην κατηγορία και πλέον οι μηχανές έχουν σιγήσει. Τέσσερις ήττες στα πέντε τελευταία, έχοντας σκοράρει στα εν λόγω ματς μόλις ένα γκολ κι αυτό στην έδρα της Ρεάλ, που δεν είχε αξία. Ευτυχώς που είχε βρει στο μέσο της πορείας την παραπαίουσα Σοσιεδάδ. Τελευταίο αρνητικό αποτέλεσμα κόντρα στην Αλαβές με 2 – 0.

Το όνομα του Κίκε Σάντσεθ Φλόρες στον πάγκο της Εσπανιόλ είχε δημιουργήσει άλλες προοπτικές κι σίγουρα όχι αυτές που φέρνουν την ομάδα στη 15η θέση της Primera. Νέο αρνητικό αποτέλεσμα η ήττα από τη Βαλένθια (1 – 0) με το γκολ να επιτυγχάνεται με τη… σέντρα. Ήταν το τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι χωρίς γκολ και ευτυχώς που και σε αυτή βρέθηκε στο δρόμο της η Σοσιεδάδ και έκανε μια νίκη στις 11/3.

Ματς κόντρα σε δύο ομάδες χωρίς στόχους. Αν κάποιος πρέπει οπωσδήποτε να ασχοληθεί με την αναμέτρηση, ας πάει στην κόντρα των γηπεδούχων. Προσωπικά πάσο…

Σε ενδιαφέρει