Basket League: Στο νήμα η τετράδα

Οριακό ματς στη Θεσσαλονίκη ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και το Λαύριο, με τις δύο ομάδες να έχουν διαφορά μιας νίκης στη μάχη της τετράδας.
Basket League: Στο νήμα η τετράδα

Με τους αγώνες ΠΑΟΚ – Λαύριο και Προμηθέας – Κόροιβος ολοκληρώνεται η 23η αγωνιστική της Basket League.

Ανάλυση

ΠΑΟΚ – Λαύριο

Μεγάλο διπλό για τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ με 81-72. Από το πρώτο λεπτό έλεγξε τον ρυθμό και είχε την πρωτοπορία στο σκορ. Διανύει την καλύτερή του φάση στη σεζόν και έχει τον πρώτο λόγο όσον αφορά μια θέση στην πρώτη τετράδα. Θα παλέψει με Προμηθέα και ΑΕΚ για την τρίτη. Οι Κόνιαρης και Τζόουνς χάνουν το σημερινό παιχνίδι, αλλά έχασαν και το μεσοβδόμαδα, με την ομάδα του Παπαθεοδώρου να καλύπτει εξαιρετικά τις απουσίες τους. Βέβαια, απόψε υπάρχει και η κόπωση. Το Λαύριο συμπλήρωσε για πρώτη φορά στη σεζόν τρεις διαδοχικές νίκες. Πιο πρόσφατη αυτή από τον Ολυμπιακό εντός έδρας με 84-68. Πολλά λάθη από τους Αμερικανούς και 9 άστοχες βολές. Σταθερά πρώτος σκόρερ ο Μουρ με 13 πόντους. Οι νεοφερμένοι Μέχιντι και Νουάμου δεν δείχνουν  να έχουν προσαρμοστεί ακόμα. Η άγνοια κινδύνου που χαρακτηρίζει τους παίκτες του Λαυρίου και το ελεύθερο παιχνίδι τους μπορούν να οδηγήσουν την αναμέτρηση σε υψηλά επίπεδα από πλευράς παραγωγικότητας. Ο ΠΑΟΚ με τη σειρά του τελευταία ξεπερνάει τους 80 πόντους.

 

Προμηθέας – Κόροιβος

Ο Προμηθέας εξελίσσεται στην  ευχάριστη έκπληξη της σεζόν. Πάτησε στην πρώτη τετράδα και δείχνει να μην έχει ταβάνι. Τέσσερις νίκες στα πέντε τελευταία με πιο πρόσφατο το εντυπωσιακό 89-70 στη Ρόδο κόντρα στον Κολοσσό.  Η τριπλέτα Φαγέ, Λίποβι και Ελις πετάνε φωτιές το τελευταίο διάστημα. Σταθερά σε διψήφιο και ο Σαλούστρος. Θέλει ρεβάνς για την ήττα του πρώτου γύρου από τον Κόροιβο με 78-71. Οι φιλοξενούμενοι έρχονται από σπουδαία εμφάνιση και νίκη κόντρα στον Φάρο με 73-55. Αντιμετώπισαν ως τελικό επιβίωσης την αναμέτρηση και έβγαλαν τεράστιο τσαμπουκά στο παρκέ. Μπροστάρης ο Ντεκόζι εκτελεστικά με 18 πόντους. Σταθερά σε διψήφιο ο Κάρσον με 16 πόντους. Εκτός έδρας δεν στρίβει με τίποτα μετρώντας 10 ήττες σε 11 αγώνες με 83 πόντους παθητικό. Συνυπολογίζοντας και τους 81 που πετυχαίνει ο Προμηθέας εντός έδρας δεν μπορώ να μην επιλέξω το over 152,5 με κλειστά μάτια.

Σε ενδιαφέρει