Α’ Γαλλίας: Σημάδια ανάκαμψης από Ναντ, αδιόρθωτη η Λιλ

Πολλές μάχες και σε όλα τα μέτωπα στη Γαλλία, με τη Ναντ να ψάχνει ανάκαμψη και τη Λιλ... ανάσταση.
Α’ Γαλλίας: Σημάδια ανάκαμψης από Ναντ, αδιόρθωτη η Λιλ

Κυρίως μενού της 33ης αγωνιστικής στη Ligue 1 με αναμετρήσεις που θα κρίνουν καταστάσεις 5άδα και παραμονή.

Ανάλυση

Λιόν – Αμιάν

Ο Μέμφις Ντεπάι που ανάγκασε πριν από μερικά χρόνια τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να δώσει κάποια εκατομμύρια ευρώ στην Αϊντχόφεν να τον αποκτήσει είναι εδώ και συγκεκριμένα φορά τη φανέλα της Λιόν. Ο Ολλανδός είναι σε εξαιρετική κατάσταση και κόντρα στη Μετς είχε τέσσερις ασίστ και ένα γκολ οδηγώντας την ομάδα του στο άνετο 0 – 5, με τον ίδιο να συνεχίζει με σπασμένα φρένα μετά το γκολ που είχε πετύχει στο ντέρμπι με τη Μαρσέιγ στη Μασσαλία. Οι «λιονέ» δείχνουν σε καλό φεγγάρι, αφού πλέον έχουν μόνο το πρωτάθλημα και πλέον έχουν φτάσει στην 3η θέση, βάζοντας στην πλάτη της μέσω ισοβαθμίας τη Μαρσέιγ. Τα καλά νέα δεν σταματούν εδώ για τον Ζενεσιό, αφού Φεκίρ και Κορνέ θα είναι στην αποστολή, δείχνοντας ότι θα ενισχύσουν την ομάδα του στις τελευταίες αγωνιστικές.

Αποστολή εξετελέσθη για την Αμιάν. Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά έχει εξασφαλίσει την παραμονή της από πάρα πολύ νωρίς στη σεζόν και το μόνο που χρειάζεται είναι ουσιαστικά μία νίκη στις τελευταίες έξι αγωνιστικές. Πάρα πολύ εύκολα και εντυπωσιακά επικράτησε της Καέν με 3 – 0, εκμεταλλευόμενη την έδρα της. Ήταν, μάλιστα, και το τέταρτο συνεχόμενο χωρίς ήττα. Το καλό για την ίδια είναι ότι δεν έχει και απουσίες στο αποψινό με τη Λιόν, σε ένα ματς που θα δώσει βάρος στην άμυνα.

Καλή η Αμιάν, αλλά κόντρα στη Λιόν που θα έχει επιστροφές ποιοτικών ποδοσφαιριστών και είναι γενικότερα σε καλή κατάσταση, δύσκολα θα μπορέσει να αντισταθεί. Νίκη των γηπεδούχων και Over 2,5.

 

Καέν – Τουλούζ

Ποιο Κύπελλο; Μπορεί μεσοβδόμαδα να φιλοξενεί την Παρί Σεν Ζερμέν για τον ημιτελικό του Κυπέλλου, αλλά έτσι όπως τα… κατάφερε δεν μπορεί να χαρεί τη συμμετοχή της σε αυτό το στάδιο του θεσμού, αφού δεν έχει ξεμπλέξει με την παραμονή της.  Υπέστη τέταρτη σερί ήττα, δεχόμενη τρία γκολ από την Αμιάν, ενώ ήταν το τρίτο σερί με παθητικό τριών τερμάτων. Κανονικό εξάποντο το παιχνίδι με την Τουλούζ.

Οι φιλοξενούμενοι δεν τα πάνε καλύτερα. Νέα ήττα επίσης, εντός έδρας με 1 – 0 από την Ντιζόν και μόλις στο +1 από τη θέση του μπαράζ παραμονής. Έχει βυθιστεί σε βαριά αγωνιστική κρίση, καθώς αυτό ήταν το 8ο παιχνίδι χωρίς νίκη και το αρνητικό είναι ότι το πείραμα με την μονιμοποίηση του μέχρι πρότινος βοηθού, Ντεμπέβ, φαίνεται να μην βγαίνει. Εκτός οι Σανγκαρε και Καϊζάκ που αποτελούν λύσεις ανασταλτικά.

Τέσσερις ήττες για την Καέν, αλλά οι τρεις εκτός έδρας. Σήμερα επιστρέφει σπίτι της και απέναντι σε αυτή την Τουλούζ υπάρχει απαίτηση να τα καταφέρει.

Λιλ – Γκινγκάμπ

Τι άλλο να γράψει κανείς για την τραγικότατη Λιλ; Και μόνο ότι κατάφερε να κάνει την Μπορντό να φαίνεται… Μπαρτσελόνα, τα λέει όλα για την ανασταλτική της λειτουργία. Δέχθηκε δύο γκολ από την ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ (κατόρθωμα) και επιπλέον πρέπει να λέει και πάλι καλά, αφού οι γηπεδούχοι είχαν ευκαιρίες και για άλλα τέρματα. Δεν της έφταναν αυτά, μαζεύτηκαν και πολλές απουσίες, με τον Γκαλτιέ να ετοιμάζει πολλές αλχημείες στη σύνθεση της ομάδας του.

Χωρίς ιδιαίτερο άγχος η Γκινγκάμπ επικράτησε 4 – 0 της Τρουά, έφτασε τους 41 βαθμούς και έτσι θα είναι και  του χρόνου στη Ligue 1, μένοντας παράλληλα χωρίς ιδιαίτερους στόχους για το υπόλοιπο της σεζόν. Ο προπονητής της ομάδας, Κομπουαρέ, θέλοντας λίγο να κρατήσει ζωντανό το όποιο κίνητρο, ζήτησε 50 βαθμούς, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα πιάσει κάποιον στόχο. Οι απουσίες που έχει για το ματς υφίστανται καιρό, ενώ θα προστεθεί και η περίπτωση του Ντιαλό.

Το ματς ξεκινάει στη θεωρία από το γκολ που τρώει σταθερά η Λιλ. Η χαλάρωση της Γκινγκάμπ και η ανάγκη των γηπεδούχων, με οδηγούν στο να σκοράρουν και οι δύο.

Ναντ – Ντιζόν

Δεν κατάφερε να κάνει το θαύμα στο Μονακό, αλλά η παρουσία της έχει θετικό πρόσημο. Προηγήθηκε, αλλά έπιασε εξαιρετική απόδοση η ομάδα του Ζαρντίμ μέχρι το τέλος του ημιχρόνου και το είχε γυρίσει σε 2 – 1. Αν μη τι άλλο έστειλε ένα αισιόδοξο μήνυμα ότι η απόδοσή της ανεβαίνει, καθώς με μόλις μία νίκη στα τελευταία εννιά, κινδυνεύει να μείνει εκτός Ευρώπης.

Βρήκε την Τουλούζ και την έβαλε ακόμα ένα καρφί στο «πτώμα» της. Η Ντιζόν επικράτησε 1 – 0 εκτός έδρας και πετυχαίνοντας τη δεύτερη νίκη μακριά από το σπίτι της, εξασφάλισε κατά 99% την παραμονή της στην κατηγορία. Εξαιρετική η απόδοσή της στο τελευταίο διάστημα, αφού έχει μόλις δύο ήττες κι αυτές εντός προγράμματος από Μονακό και Μαρσέιγ.

Ήρθε η στιγμή για τη νίκη της Ναντ, αφού κόντρα στη Μονακό έδειξε σημάδια ανάκαμψης.

Ρεν – Μετς

Συνέχισε τις πολύ καλές της εμφανίσεις, αυτή τη φορά και στην έδρα της Νις, παίρνοντας τον βαθμό (1 – 1). Είχε προηγηθεί ακόμα μία ισοπαλία με το ίδιο σκορ κόντρα στη Μονακό, αποτέλεσμα όμως που την αδίκησε βάσει εικόνας δύο ομάδων. Το παιχνίδι κόντρα στη Μετς έρχεται την κατάλληλη στιγμή, αφού με νίκη μπορεί να αφήσει πίσω τη Νις και με σημαντική διαφορά.

Τι να πει κανείς για μια υποβιβασμένη ομάδα; Τη βρήκε η Λιόν και την κατακρεούργησε με 0 – 5. Ίσως να άξιζε ένα γκολ, αλλά δεν αλλάζει κάτι, αφού απομένει μόνο το τυπικό του αποχαιρετισμού. Το μόνο που την κάνει να αισιοδοξεί, δεν είναι η δική της εικόνα, αλλά αυτή των από πάνω της, που δεν κερδίζουν συνεχόμενα και τη διατηρούν στο παιχνίδι της παραμονής, τουλάχιστον μαθηματικά.

Δεν έχει κάποια αξία ο 1 από μόνος του. Ενδεχομένως το σημείο να επιβεβαιωθεί από το ημίχρονο.

Στρασβούργο – Σεντ Ετιέν

Ο ορισμός του «μάζευε κι ας είναι ρώγες» το Στρασβούργο. Με τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες, θα πίστευε κανείς ότι θα βρισκόταν σε ακόμα δυσκολότερη θέση σε ό,τι αφορά την παραμονή του, αλλά από τη στιγμή που οι από κάτω δεν νικούν, εκείνο παραμένει εκτός ζώνης υποβιβασμού. Πολλές απουσίες εν όψει του σημερινού

Κρίμα κι άδικο! Η Σεντ Ετιέν έβαλε στα σχοινιά την Παρί, αφού προηγήθηκε 1 – 0, οι Παριζιάνοι έμειναν με 10 και έχασε στη συνέχεια και πέναλτι για το 2 – 0, αλλά με αυτογκόλ του Ντεμπισί στο 94’ η Παρί πήρε βαθμό στην έδρα των «στεφανουά» (1 – 1). Παρ’ όλα αυτά, τις θετικές εντυπώσεις δεν μπορεί να της τις στερήσει κανένας, φτάνοντας στο 10 παιχνίδια χωρίς ήττα.

Η φόρμα των φιλοξενούμενων και οι απουσίες που προκύπτουν στους γηπεδούχους με κάνουν να στρέφομαι προς τα δεξιά.

Σε ενδιαφέρει