Α’ Ολλανδίας: Ασταθής, αλλά καλύτερη η Χέρενφεν

Νίκη που θα τη φέρει πιο κοντά στην εξασφάλιση της 8άδας θέλει η Χέρενφεν, που έχει απέναντί την τραγική Φένλο.
Α’ Ολλανδίας: Ασταθής, αλλά καλύτερη η Χέρενφεν

Το κυρίως πιάτο της 31ης αγωνιστικής της Eredivisie προσφέρεται απόψε στην Ολλανδία, με τη Χέρενφεν να φιλοξενείται από τη Φένλο. Με νέο προπονητή η Φίτεσε με αντίπαλο τη Σπάρτα Ρότερνταμ.

Ανάλυση

Φένλο – Χέρενφεν

Αφού δεν κατάφερε να πάρει το τρίποντο με αντίπαλο τη Σπάρτα Ρότερνταμ, χωρίς μάλιστα να πάρει ούτε βαθμό, τότε η Φένλο θα νικήσει πάλι τη νέα σεζόν. Μέχρι το 52’ είχε γυρίσει το ματς σε 2 – 1, αφού είχε δεχθεί πρώτη γκολ, αλλά στο 81’ και το 90’ η Σπάρτα της γύρισε το παιχνίδι σε 3 – 2. Λογικά δεν θα κινδυνεύσει ούτε με play-off παραμονής, αλλά και μόνο ότι έχει να νικήσει από τις 4 Φεβρουαρίου, φαίνεται ότι υπάρχει πρόβλημα.

Η Χέρενφεν όχι ότι εντυπωσιάζει, αλλά όπως και να το κάνουμε είναι σε λίγο καλύτερη κατάσταση από το… χάλι της Φένλο και διαθέτει φυσικά καλύτερο σύνολο. Στο τελευταίο κόντρα στη Γκρόνινγκεν προηγήθηκε εντός έδρας, αλλά τελικά έμεινε στο 1 – 1, αφού ισοφαρίστηκε στο 55’ χωρίς να μπορέσει να βρει αντίδραση. Το αρνητικό εν όψει της αναμέτρησης με τη Φένλο είναι απουσίες, αφού θα λείπουν οι Όντεργκααρντ και ο ηγέτης της ομάδας, Σχάαρς.

Παρά τις απουσίες, θα προτιμήσουμε το ρίσκο με τη Χέρενφεν που έχει πολύ ισχυρό κίνητρο. Είναι ακριβώς στη ζώνη της 8άδας και δεν θεωρώ ότι θα την πατήσει από την ανύπαρκτη το τελευταίο δίμηνο, Φένλο. Οι αποδόσεις του διπλού είναι ικανοποιητικές.

Ντεν Χάαγκ – Τβέντε

Μεγάλη ευκαιρία να βάλει από κάτω της τη Χέρενφεν έχασε η Ντεν Χάαγκ στο ματς κόντρα στην Ουτρέχτη. Έπειτα από ένα τρελό παιχνίδι, προηγήθηκε 3 – 2 στο 91’, αλλά πρόλαβε να ισοφαριστεί στο 94’ και τελικά πάρει μόνο τον βαθμό (3 – 3). Θέλει να μπει σφήνα στα play – off και όλα είναι ανοιχτά, καθώς είναι ισόβαθμη με τη Χέρενφεν στους 40 βαθμούς και στο πλάνο που έχει, το παιχνίδι κόντρα στην Τβέντε είναι για τρίποντο. Ωστόσο, δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση, έχοντας μόλις μία νίκη στα τελευταία έξι ματς.

Από την άλλη, κόντρα σε οτιδήποτε πίστευε ο καθένας πριν από την έναρξη της σεζόν, η Τβέντε είναι με το ένα πόδι στη β’ κατηγορία και η μοναδική ελπίδα που έχει, είναι να προλάβει τα play-off παραμονής, αλλά είναι στο -4 από Σπάρτα και Ρόντα. Φυσικά, κόντρα στη Φέγενορντ δεν περίμενε κανείς να κερδίσει τίποτα και ηττήθηκε με 3 – 1. Έχει να γευτεί τη χαρά της νίκης από τις 12 Δεκεμβρίου.

Δύσκολο να μπλέξει κάποιος με σημείο. Επιλογή μας τα 2 – 3 γκολ, αφού λόγω και της κρισιμότητας του αγώνα, θα υπάρχει μπόλικη τακτική στο ματς.

Σε ενδιαφέρει