Ακίσασπορ – Μπεσίκτας: Ο δρόμος προς την κορυφή

Η Γαλατά γνώρισε την ήττα και έτσι η Μπεσίκτας επέστρεψε δυναμικά στη διεκδίκηση του τίτλου, αλλά για να παραμείνει σε αυτή πρέπει να περάσει από την έδρα της Ακίσα.
DaMdToLXAEi hf

Και ξαφνικά πρωτάθλημα για την Μπεσίκτας, αφού οι «μαύροι αετοί» μετά την ήττα της Γαλατά βλέπουν κορυφή, εφόσον φυσικά επικρατήσουν στην έδρα της Ακίσα. Όλα αυτά, βέβαια, ενώ η Μπασάκ έχει το προβάδισμα.

Τα προγνωστικά μου

Ακίσασπορ – Μπεσίκτας: G/G (1.70)

Ανάλυση

Το γεγονός ότι έσωσε από νωρίς την κατηγορία, έχει φέρει μια αγωνιστική καθίζηση στην Ακίσασπορ, δείγμα ότι υπέστη νέα ήττα, αυτή τη φορά στην έδρα της Αλάνιασπορ με σκορ 3 – 1. Ακόμα και στο 90’ που μείωσε σε 2 – 1, πρόλαβε να δεχθεί κι άλλο τέρμα και τελικά να διαμορφωθεί το τελικό αποτέλεσμα. Μαθηματικά το +6 δεν της εξασφαλίζει μαθηματικά την παραμονή της, οπότε πρέπει να κρατήσει τα αγωνιστικά προσχήματα μέχρι τέλους και να μην έχει άλλα προβλήματα. Έχει δύο σημαντικά προβλήματα τραυματισμών, αφού εκτός είναι οι Λόπες, Τσελίκ (αμφότεροι βασικοί).

 

Από την άλλη μεριά,  η Μπεσίκτας όχι μόνο πέτυχε ευρεία νίκη επί της Γκεζτέπσπορ (5 – 1), αλλά είδε τη Γαλατασαράι να γνωρίζει την ήττα από την Γκεντσλέρ και έτσι μπορεί σήμερα με νίκη να την αγχώσει, αφού και θα την ξεπεράσει στη βαθμολογία, ενώ θα ισοβαθμήσει (μέχρι νεωτέρας τουλάχιστον) με την Μπασάκ. Μάλιστα, είναι σημαντικό για την ίδια ότι αυτή την αγωνιστική, τίθενται αντιμέτωπες οι Γαλατά με την Μπασάκ, οπότε σίγουρα θα εκμεταλλευτεί απώλεια ενός εκ των δύο. Το θέμα βέβαια για την ίδια είναι να σοβαρευτεί εκτός έδρας, αφού μόλις 2 τρίποντα στις τελευταίες 8 εξορμήσεις της. Επιστρέφουν Κουαρέσμα, Οζιακούπ, Χάτσισο και Τολγκάι. Εκτός ο Βάγκνερ Λοβ λόγω τραυματισμού.

Εκτίμηση

Οι τιμές του διπλού δεν ανταποκρίνεται στην παρουσία που έχει η Μπεσίκτας εκτός εδρας. Συνήθως δέχεται γκολ, όπως και συνήθως η Ακίσασπορ σκοράρει. Το αμφίσκορο είναι σε αποδεκτές τιμές.

Σε ενδιαφέρει