Α’ Ισπανίας: Μαδριλένικη μάχη γοήτρου

Μεγάλο τοπικό ντέρμπι στη Μαδρίτη ανάμεσα σε Ρεάλ και Ατλέτικο, με τις δύο ομάδες να ζουν στην σκιά της Μπαρτσελόνα και να έχουν το μυαλό τους περισσότερο στην Ευρώπη.
real atletico

Με τέσσερις αναμετρήσεις συνεχίζεται η 31η αγωνιστική στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Τελευταία χαρτί για τη Λας Πάλμας, ματσάρα στο Μπερναμπέου, βλέπει τριάδα η Βαλένθια.

Λεβάντε – Λας Πάλμας

Πολύ σημαντική ισοπαλία κόντρα στη Χιρόνα για τη Λεβάντε με 1-1. Βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά ο μεγάλος σκόρερ Μοράλες της χάρισε τον βαθμό. Επτά βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, στην οποία βρίσκεται η Λας Πάλμας. Με λίγα λόγια σε περίπτωση νίκης σήμερα ουσιαστικά εξασφαλίζει την παραμονή. Τέσσερα ματς αήττητη. Τα τρία από αυτά ήταν goal/goal και είχαν σύνολο τερμάτων «2-3». Πολλές και σοβαρές οι απουσίες της σήμερα. Λείπουν Τόνιο, Λόπεθ, Τζέισον, Ντουκουρέ, Λούνα και Μπόατενγκ. Η Λας Πάλμας παίζει απόψε την ύπαρξή της. Με νίκη επιστρέφει δυναμικά στο κόλπο της παραμονής. Με ισοπαλία οι πιθανότητές της παραμένουν λίγες, αλλά υπαρκτές. Με ήττα τα πάντα τελειώνουν. Τρεις ήττες και τρεις ισοπαλίες στα έξι τελευταία. Βέβαια έχασε από Βιγιαρεάλ, Θέλτα και Ρεάλ. Δικαιολογείται σε έναν βαθμό. Δεν πρόκειται να πέσει αμαχητί. Με 4-2-3-1 απόψε και τον Καλέρι μοναδικό προωθημένο. Σημαντικότερη απώλεια αυτή του αμυντικού Ναβάρο. Θα ρισκάρω στο Χ2. Οι νησιώτες παίζουν την ύπαρξή τους και οι αποδόσεις θα έπρεπε σαφέστατα να είναι πιο ισορροπημένες.

 

Ρεάλ Μ. – Ατλέτικο Μ.

Το μεγάλο ντέρμπι της Μαδρίτης έμελλε φέτος να περάσει σε δεύτερη μοίρα. Η Ρεάλ σκέφτεται το Τσάμπιονς Λιγκ. Καθάρισε 3-0 τη Γιουβέντους στα προημιτελικά και περιμένει τη ρεβάνς στο σπίτι της. Τέσσερις σερί νίκες στο πρωτάθλημα με ισάριθμα over. Θέλει για λόγους γοήτρου περισσότερο τη δεύτερη θέση, από την οποία απέχει τέσσερις βαθμούς. Δεν αλλάζει το 4-4-2 ο Ζιντάν βάζοντας δίπλα στον Ρονάλντο τον Μπέιλ. Η Ατλέτικο στρογγυλοκάθεται στη δεύτερη θέση και με νίκη σήμερα την κλειδώνει. Περισσότερο την απασχολεί το Γιουρόπα Λιγκ. Στα προημιτελικά κέρδισε 2-0 την Σπόρτινγκ και ακολουθεί η ρεβάνς της Πορτογαλίας. Μεγάλος στόχος η κατάκτηση του τροπαίου. Ηττήθηκε στις δύο τελευταίες εξόδους της στο πρωτάθλημα με 1-0 από την Μπαρτσελόνα και 2-1 από τη Βιγιαρεάλ. Επιστρέφει ο σκόρερ Γκριζμά και θα παίξει στην επίθεση μαζί με τον Κόστα στο 4-4-2 του Σιμεόνε. Λείπει καιρό ο Λουίς. Στον πρώτο γύρο έμειναν στο 0-0 οι δύο ομάδες. Απόψε δεν υπάρχει λόγος για σκοπιμότητες. Η αναμέτρηση θα περάσει λογικά από το 1-1. Πάμε για goal/goal.

Σοσιεδάδ – Χιρόνα

Στο ντεμπούτο του Αλγουαθίλ πήρε το 0-0 από την Εϊμπάρ εκτός έδρας η Σοσιεδάδ παίζοντας παραδόξως καλά στην άμυνα. Μας είχε συνηθίσει στο άκρως επιθετικό στυλ παιχνιδιού. Στην έδρα της έχει 18 over σε 20 αγώνες. Χωρίς νίκη στα τρία τελευταία. Τρία goal/goal και over στα τέσσερα πιο πρόσφατα. Λείπουν ο κίπερ Ρούλι και οι Πριέτο, Ιγιαραμέντι. Η Χιρόνα με τη σειρά της συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις. Μόλις μία ήττα στα έξι τελευταία. Πιο πρόσφατο το 1-1 κόντρα στη Λεβάντε. Προηγήθηκε, αλλά δεν άντεξε. Δύσκολα θα δει Ευρώπη. Βέβαια, στο ξεκίνημα της σεζόν μόνο ως όνειρο φάνταζε το συγκεκριμένο σενάριο. Τέσσερα under στα πέντε τελευταία. Στον πρώτο γύρο έμεινε στο 1-1 με τη Σοσιεδάδ. Δεν αλλάζει το 3-4-2-1 με τον Στουάνι μοναδικός προωθημένο. Ο άσος δεν θα έπρεπε να δίνεται τόσο χαμηλά. Σεν ξέρω πως θα παρουσιαστούν οι γηπεδούχοι στον πρώτο εντός έδρας αγώνα τους με τον νέο τεχνικό. Δεν θα μπλέξω…

Βαλένθια – Εσπανιόλ

Παρά την μέτρια εμφάνιση που πραγματοποίησε στη Μαδρίτη, η Βαλένθια μπόρεσε να πάρει τη νίκη από τη Λεγκανές με 1-0 και εξασφάλισε ουσιαστικά την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Κυνηγάει τη Ρεάλ στην τρίτη θέση. Μόλις έναν βαθμό απέχει. Τέσσερις σερί νίκες. Λείπουν Μουρίγιο και Κοκλέν απόψε. Τέσσερα under στα πέντε τελευταία. Στον πρώτο γύρο κέρδισε την Εσπανιόλ με 2-0. Κλασικό 4-4-2 με Τζάτζα και Ροντρίγκο στην επίθεση. Η Εσπανιόλ έφαγε πολύ κράξιμο μετά το εντός έδρας 0-0 κόντρα στην Αλαβές. Καμία ουσία στο παιχνίδι της. Απογοητευτική η φετινή σεζόν. Τουλάχιστον σώθηκε εύκολα. Νωρίτερα είχε ηττηθεί στην έδρα της Μπέτις με 3-0. Ο κόουτς Φλόρερ βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Θα βγάλει τη σεζόν, αλλά δύσκολα θα συνεχίσει στον πάγκο. Λείπει ο κίπερ Λόπεθ και ο εξαιρετικός μέσος Σάντσεθ. Κλασικό 4-4-2 απόψε με Μορένο και Μπαπτιστάο στην επίθεση. Ξεκάθαρη επιλογή ο άσος. Εδρα, ποιότητα, κίνητρο και μομέντουμ οδηγούν σε αυτό,

Σε ενδιαφέρει