Τσάμπιονσιπ Αγγλίας: «Καίγεται» η Μπέρμιγχαμ

Να σώσει το… τομάρι της προσπαθεί απεγνωσμένα η Μπέρμιγχαμ και το σημερινό ματς με την Ιπσουιτς έχει χαρακτήρα τελικού.
Τσάμπιονσιπ Αγγλίας: «Καίγεται» η Μπέρμιγχαμ

Με δύο αναμετρήσεις ολοκληρώνεται η 39η αγωνιστική της Τσάμπιονσιπ Αγγλίας σε Μπέρμιγχαμ και Χαλ, με το κίνητρο να παίζει καθοριστικό ρόλο από δω και πέρα.

Μπέρμιγχαμ – Ιπσουιτς

Το καλό το φύλαγε για την τελευταία αγωνιστική η Μπέρμιγχαμ επικρατώντας άνετα της Χαλ με 3-0 και παίρνοντας σημαντική ανάσα στη μάχη της επιβίωσης. Ακόμα βρίσκεται οριακά κάτω από την γραμμή, αλλά το σημερινό ματς με την Ιπσουιτς έχει χαρακτήρα τελικού. Τρία over στα τέσσερα τελευταία. Κράτησε απαραβίαστη την εστία της για πρώτη φορά μετά από πέντε αγώνες. Αήττητη επί μια τετραετία εντός έδρας κόντρα στην Ιπσουιτς. Οι φιλοξενούμενοι με τη σειρά τους σφυρίζουν αδιάφορα, αφού ούτε κινδυνεύουν, ούτε ελπίζουν σε άνοδο. Εχουν τον ρόλο ρυθμιστή στην κατηγορία. Πέντε no goal στα έξι τελευταία ματς. Πιο πρόσφατη η ήττα στην έδρα της Μπρίστολ Σίτι με 1-0. Δεν έχει σκοράρει στα τρία τελευταία. Δεν υπολογίζεται ο καλός φορ Γκάρνερ, που έχει πετύχει δέκα γκολ. Ξεκάθαρη επιλογή κινήτρου ο άσος. Η Μπέρμιγχαμ παίζει την ύπαρξή της σε κάθε αναμέτρηση και δεν έχει το παραμικρό περιθώριο για εντός έδρας γκέλες.

 

Χαλ – Αστον Βίλα

Μεγάλο ντέρμπι ονομάτων με πολλές μεταξύ τους κόντρες και σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ. Βαριά ήττα για τη Χαλ με 3-0 στο Μπέρμιγχαμ από την τοπική ομάδα. Τέσσερα σερί over. Εχει δεχτεί οχτώ γκολ στην τελευταία τετράδα αγώνων της. Μαθηματικά δεν έχει καθαρίσει με την παραμονή, αλλά πρακτικά δύσκολα θα κινδυνεύσει έχοντας έξι βαθμούς διαφορά από την τελευταία τριάδα. Η Αστον Βίλα ηττήθηκε από την Μπόλτον με 1-0 και δείχνει να χάνει την επαφή της με την πρώτη δυάδα που οδηγεί απευθείας στην Πρέμιερ Λιγκ. Δεύτερη κολλητή ήττα. Υπάρχει η σχετική μουρμούρα. Η διακοπή σίγουρα την ωφέλησε. Αγκάθι η άμυνα. Η εστία της έχει παραβιαστεί στις έξι από τις επτά τελευταίες αγωνιστικές. Ιδιαίτερο ματς απόψε για τον Μπρους, ο οποίος μέχρι το 2016 καθόταν στον πάγκο της Χαλ και έφυγε μετά από τσακωμό με τον πρόεδρο. Δεν παίζει σήμερα ο ακραίος αμυντικός Τέιλορ. Το διπλό έχει λογική βάση κινήτρου, ενώ ο Μπρους σίγουρα θα θέλει να αποδείξει πράγματα στην πρώην ομάδα του. Με προβληματίζει, όμως, η αμυντική αστάθεια των φιλοξενούμενων, κάτι που με οδηγεί στην εναλλακτική του goal/goal. Εξάλλου, στον πρώτο γύρο οι δυο τους έμειναν στο 1-1.

Σε ενδιαφέρει