Ευρωλίγκα: Την τύχη στα χέρια της η Ρεάλ

Οι Μαδριλένοι κρατάνε σφιχτά στα δικά τους χέρια την τέταρτη θέση, αφού με το 2/2 κόντρα σε Αστέρα και Μπάμπεργκ καθαρίζουν το πλεονέκτημα.
james feldeine crvena zvezda mts belgrade eb

Εκτός από τις Ελληνοϊσπανικές μάχες στο σημερινό πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα υπάρχουν ακόμα οι αναμετρήσεις Ζαλγκίρις – ΤΣΣΚΑ και Ερυθρός Αστέρας – Ρεάλ.

Ζαλγκίρις – ΤΣΣΚΑ

Κοίταξε στα μάτια τη Ρεάλ στη Μαδρίτη, αλλά… έσκασε στην τελευταία περίοδο και υπέκυψε με 88-81 η Ζαλγκίρις. Εφόσον το ματς κρίθηκε πάνω από τους 85 πόντους δύσκολα θα είχε τύχη. Στον γρήγορο ρυθμό οι Μαδριλένοι παίζονται πολύ δύσκολα. Η πρόκριση είναι δεδομένη, αλλά ψάχνει το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα. Στο 10-4 το εντός έδρας ρεκόρ της. Ανετο 85-72 επί της Λιετκαμπέλις στο πρωτάθλημα. Πέρσι κέρδισε την ΤΣΣΚΑ στη Λιθουανία με 79-74, αλλά αυτή ήταν η μοναδική της νίκη σε σύνολο 19 αγώνες κόντρα στους Ρώσους. Σκοράρει σταθερά 81 πόντους κατά μέσο όρο στη διοργάνωση. Πλήγμα η απουσία του αθλητικού ψηλού Γουάιτ, που χτύπησε. Την τελευταία αγωνιστική πάει στο ΣΕΦ για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό. Σε περίπτωση ισοβαθμίας υστερεί των Κίμκι, Ρεάλ και υπερτερεί του Παναθηναϊκού. Ακόμα έναν περίπατο κάνει η ΤΣΣΚΑ σε κανονική φάση Ευρωλίγκας. Πρώτη στο ρελαντί με ρεκόρ 23-5. Πέρασμα εύκολο από την έδρα της Κίμκι με 90-73. Τι κι αν η αντίπαλός της καιγόταν για τη νίκη. Δεν χαρίζεται πουθενά. Σε τρομερή κατάσταση Χίγκινς, Ντε Κολό και Ροντρίγκες. Εχει κλειδώσει την πρώτη θέση. Στην τελευταία αγωνιστική θα υποδεχτεί τον αδιάφορο Ερυθρό Αστέρα. Ακόμα ένα θύμα πρόσθεσε στο ενεργητικό της επικρατώντας στο πρωτάθλημα της Ενισέι με 108-73. Πολύ περίεργο ματς. Η Ζαλγκίρις ψάχνει το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα, αλλά δεν βρίσκεται στα καλύτερά της. Η ΤΣΣΚΑ δεν λέει να αφήσει το πόδι από το γκάζι. Θα ποντάρω στο over 164,5 περιμένοντας από τους δύο αντιπάλους να κινηθούν πάνω από τους 80 πόντους.

 

Ερυθρός Αστέρας – Ρεάλ Μαδρίτης

Βαρύ κι ασήκωτο το κλίμα στον Ερυθρό Αστέρα. Δεν έφτανε ο αποκλεισμός από τη συνέχεια της Ευρωλίγκας και οι 17 ήττες σε 28 αγώνες ήρθε και η ισοφάριση στην Αδριατική από τη Μόρναρ στη σειρά των ημιτελικών με 88-84. Εντονος προβληματισμός και απογοήτευση. Μάλιστα κάποιοι παίκτες ψάχνονται ήδη για τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους. Ο Ρότσεστι το δήλωσε, μάλιστα, ξεκάθαρα ότι θέλει να αποχωρήσει. Επιτρέπει σταθερά 81 πόντους στη φετινή διοργάνωση. Το χειρότερο είναι πως δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί την παραδοσιακά ισχυρή του έδρα όσο τις προηγούμενες σεζόν. Ταπεινωτική το εντός έδρας 80-63 από τη Φενέρ, σε ένα ματς που η διαφορά ξεπέρασε ακόμα και τους 25 πόντους. Την τελευταία αγωνιστική πάει στη Μόσχα για να αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ. Η Ρεάλ κρατάει σφιχτά στα δικά της χέρια την τέταρτη θέση και κατά συνέπεια το πλεονέκτημα έδρας στα νοκ άουτ. Ουσιαστικά χρειάζεται ίδια αποτελέσματα με τον Παναθηναϊκό, του οποίου υπερτερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας. Στον τελευταίο της αγώνα καθάρισε με 88-81 τη Ζαλγκίρις. Όχι εύκολα. Ακολούθησε το εγχώριο 83-71 επί της Βαλένθια στην ACB. Τα τελευταία χρόνια δεν τα πηγαίνει καλά κόντρα στον Αστέρα μετρώντας τρεις ήττες στην τελευταία τετράδα αγώνων. Μάλιστα στον πρώτο γύρο είχε ηττηθεί στη Μαδρίτη με 87-83. Την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται την Μπάμπεργκ. Ξεκάθαρο το προβάδισμα νίκης των Μαδριλένων, αλλά δεν πληρώνει τίποτα. Με το χάντικαπ των 9,5 πόντων με τρώει για άσο, αφού θεωρώ πως έχει μείνει φιλότιμο στους παίκτες του Αστέρα και θέλουν να αποχαιρετήσουν τη διοργάνωση με ένα μεγάλο αποτέλεσμα στο τελευταίο εντός. Δεν υπάρχει λόγος εξάλλου η Ρεάλ  να κερδίσει με διψήφια διαφορά.  

Σε ενδιαφέρει