Παναθηναϊκός – Βαλένθια: Μετράνε «πληγές» οι Ισπανοί

Χωρίς τέσσερις πολύτιμους παίκτες έφτασε στην Αθήνα η Βαλένθια για να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό, ο οποίος θέλει να εξαντλήσει τις πιθανότητες τετράδας.
valencia panathinaikos

Στο κατάμεστο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την αποκλεισμένη Βαλένθια στα πλαίσια της 29ης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα.

Τα προγνωστικά μου

Παναθηναϊκός – Βαλένθια: Over 82,5 Παναθηναϊκός (1.80)

Ανάλυση

Απέδρασε με ένα σπαθάτο διπλό από το Τελ Αβίβ κόντρα στη Μακάμπι ο Παναθηναϊκός έχοντας έναν διαστημικό Τζέιμς στο παρκέ. Ο Αμερικανός πέτυχε 27 πόντους και το νικητήριο καλάθι δύο δευτερόλεπτα πριν το φινάλε. Με αυτό διαμορφώθηκε το τελικό 76-75 για την Ελληνική ομάδα και την φέρνει στην πέμπτη θέση. Θεωρητικά αυτή αποτελεί το αγωνιστικό ταβάνι των «πρασίνων», αλλά πρακτικά υπάρχουν πιθανότητες ακόμα και για την τέταρτη. Χρειάζεται να πετύχει μία νίκη περισσότερη από τη Ρεάλ για να τα καταφέρει. Βατό το πρόγραμμα παίζοντας με Βαλένθια απόψε στο ΟΑΚΑ και με Μιλάνο στην Ιταλία την τελευταία αγωνιστική. Στο 12-2 το εντός έδρας ρεκόρ του σκοράροντας 85 πόντους κατά μέσο όρο. Συνεχίζει αήττητος στο πρωτάθλημα καθαρίζοντας άνετα και τα Τρίκαλα εκτός έδρας με 96-66.

 

Η Βαλένθια έχει ρεκόρ 11-17 και δεν μπορεί να προκριθεί. Τα πάντα έχουν τελειώσει για τους Ισπανούς. Ταβάνι η δέκατη θέση, απλά για το γόητρο. Δεν χαρίζεται πουθενά επικρατώντας στα δύο τελευταία τόσο της Ρεάλ με 96-88, όσο και της Μιλάνο με 93-89. Στον τελευταίο της αγώνα πρωταθλήματος ηττήθηκε στη Μαδρίτη από τη Ρεάλ με 83-71. Την τελευταία αγωνιστική της Ευρωλίγκας υποδέχεται τη Μακάμπι. Με μισή ομάδα ήρθε στην Αθήνα, αφού πέραν της δεδομένης απουσίας του Ντιό δεν ταξίδεψαν ο ηγέτης Ντούμπλιεβιτς και οι Βίβες, Γουίλιαμς. Στον πρώτο γύρο οι φιλοξενούμενοι είχαν επικρατήσει των «πρασίνων» με 67-63.

Εκτίμηση

Ο Παναθηναϊκός λειτουργεί χωρίς κανένα άγχος στο ΟΑΚΑ και δίνει πολύ γρήγορο ρυθμό στα παιχνίδια του. Θα βρει μπόσικη τη Βαλένθια και θα προσπαθήσει να κάνει το… κομμάτι του για ακόμα μία φορά προσφέροντας πέραν της νίκης και θέαμα στον κόσμο. Ο Γιαννακόπουλος βρέθηκε στην τελευταία προπόνηση και γκάζωσε τους παίκτες. Δεν θα μπλέξω με το χάντικαπ, αλλά βλέποντας τους εντός έδρας μέσους όρους της ομάδας του Πασκουάλ θα επιλέξω το over 82,5 των πόντων της. Εχει λογική και το over 13,5 στους πόντους του αγριεμένου Τζέιμς.

Σε ενδιαφέρει