ΑΕΚ – Στρασβούργο: Η μέρα του… πρώτου πολέμου

Πρώτος αγώνας για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στην ΑΕΚ και το Στρασβούργο. Δύο ήττες η Ελληνική ομάδα φέτος από τους Γάλλους. Δεν θέλει να τριτώσει.
o

Η προημιτελική φάση του Τσάμκπιονς Λιγκ διεξάγεται σε διπλές αναμετρήσεις. Προκρίνεται η ομάδα με την καλύτερη διαφορά πόντων μετά και τη ρεβάνς.

Τα προγνωστικά μου

ΑΕΚ – Στρασβούργο: 1 (1.65)

Ανάλυση

Πώς και πώς περιμένουν άπαντες στο στρατόπεδο της ΑΕΚ τη σημερινή μάχη με το Στρασβούργο. Είναι το ματς της χρονιάς μετά τον τελικό Κυπέλλου και την κατάκτηση του τροπαίου εις βάρος του Ολυμπιακού. Σε καμία περίπτωση η Ενωση δεν θέλει να την πατήσει όπως στην προηγούμενη φάση, που ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ από τη Νίμπουργκ και στη ρεβάνς έτρεχε και δεν έφτανε. Ουσιαστικά προκρίθηκε χάρη στο τρομερό τρίποντο του Πάντερ στο φινάλε, με το οποίο επικράτησε 93-82 και κάλυψε το -10 του πρώτου αγώνα. Στο πρωτάθλημα επιβλήθηκε με 96-86 του Λαυρίου και πήρε σημαντικό προβάδισμα στη μάχη της τρίτης θέσης, αφού κάλυψε και τη διαφορά της ήττας του πρώτου γύρου για την περίπτωση ισοβαθμίας. Ο Σάκοτα έλειψε στο τελευταίο, αλλά είναι πανέτοιμος.

Το Στρασβούργο έχει τον έμπειρο Κολέ στον πάγκο και θα μπει στο ματς με την ψυχολογία στο ζενίθ μετά την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Γαλλίας επί της Ναντέρ με 79-71. Όλα τα λεφτά εκτελεστικά ο τρελο-Λόγκαν, με τους Ράιτ και Λαμπέιρι. Στον προηγούμενο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ προκρίθηκε με ακόμα πιο εντυπωσιακό τρόπο απ’ ότι η ΑΕΚ. Ηττήθηκε με πέντε πόντους διαφορά στη Λιθουανία από τη Νεπτούνας, στη ρεβάνς βρέθηκε να χάνει με διψήφιο και τελικά έφτασε  στο 75-70. Το παιχνίδι συνεχίστηκε στην παράταση, όπου πανηγύρισε με 88-78. Στη φάση των ομίλων είχε συγκρουστεί με την ΑΕΚ κερδίζοντας μέσα-έξω με 88-87 και 80-78 στο όριο.

Εκτίμηση

Ματσάρα ολκής. Με απίστευτο τρόπο προκρίθηκαν στα προημιτελικά αμφότερες και βλέπουν φάιναλ φορ. Στον πάγκο έχουν δύο τεράστια ονόματα. «Αλεπούδες» Σάκοτα και Κολέ. Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη στη φάση των ομίλων για το Στρασβούργο. Την τρίτη το… τσακώσανε. Νίκη της ΑΕΚ, αλλά δύσκολα.

Σε ενδιαφέρει