Αγγλία – Ιταλία: ‘Kουμάντο’ κάνουν οι άμυνες

Κλειστό ματς αναμένεται απόψε στο "Γουέμπλεϊ".
agglia italia

Άλλο ένα σημαντικό φιλικό ματς διεξάγεται σήμερα στο “Γουέμπλεϊ”, όπου η Αγγλία υποδέχεται την Ιταλία. Σε διαφορετική φάση βρίσκονται οι δύο ομάδες, αφού οι γηπεδούχοι προετοιμάζονται πυρετωδώς για την τελική φάση του Μουντιάλ, ενώ οι φιλοξενούμενοι προσπαθούν να διαχειριστούν τον αποκλεισμό τους από αυτήν. Με αμυντικούς προσανατολισμούς θα το προσεγγίσουν αμφότερα.

Τα προγνωστικά μου

Αγγλία – Ιταλία : X (3,20)

Ανάλυση

Από τη νίκη με 1-0 εκτός έδρας εναντίον της Ολλανδίας προέρχεται η Αγγλία, σε ένα ματς που είχε πολύ λίγες φάσεις. Παρά το γεγονός ότι ο Σάουθγκεϊτ πραγματοποίησε αρκετές αλλαγές, η ομάδα του κατάφερε να σκοράρει στο 59′ με τον Λίνγκαρντ, παίρνοντας ακόμα μία νίκη, έστω και σε φιλικό. Μπορεί τα “λιοντάρια” να μη δημιουργούν πολλές ευκαιρίες, όμως αυτό ήταν το πέμπτο σερί ματς που κρατούν την εστία τους ανέπαφη, ένα γεγονός που στο Μουντιάλ θα μετρήσει πολύ. Και σήμερα αναμένονται αλλαγές από τον Άγγλο κόουτς, όμως όχι τόσες πολλές όσες στην Ολλανδία.

Από τη μεριά της, η Ιταλία δεν κατάφερε τίποτα κόντρα στην Αργεντινή την Παρασκευή το βράδυ και ηττήθηκε με 2-0 στο φιλικό που έγινε επί αγγλικού εδάφους. Άφαντη ήταν η ομάδα του Ντι Μπιάτζιο στο πρώτο ημίχρονο, όμως κατάφερε να κρατήσει το μηδέν. Κάτι που δεν έγινε στην επανάληψη και παρά το γεγονός ότι ανέβασε την απόδοσή της, οι Αργεντίνοι άνοιξαν το σκορ στο 75′ και έκλεισαν το σκορ στο 85′. Άλλο ένα δυνατό τεστ ακολουθεί απόψε για την “σκουάντρα ατζούρα”, η οποία βρίσκεται σε φάση ανασυγκρότησης μετά το σοκ του αποκλεισμού της από το επερχόμενο Μουντιάλ. Λογικά θα γίνουν αρκετές αλλαγές από τον Ιταλό κόουτς, ο οποίος θέλει να δοκιμάσει παίκτες.

Αποστολές των ομάδων

Αγγλία: Τερματοφύλακες: Χαρτ (Γουέστ Χαμ), Μπάτλαντ (Στόουκ), Πίκφορντ (Έβερτον), Πόουπ (Μπέρνλι) – Αμυντικοί: Γουόκερ (Μάντσεστερ Σίτι), Στόουνς (Μάντσεστερ Σίτι), Ρόουζ (Τότεναμ), Τριπιέ (Τότεναμ), Μαγκουάιρ (Λέστερ), Γκόμεζ (Λίβερπουλ), Ταρκόφτσκι (Μπέρνλι), Μάουσον (Σουόνσι) – Μέσοι: Ντάιερ (Τότεναμ), Λίνγκαρντ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Λίβερμορ (Γουέστ Μπρομ), Κουκ (Μπόρνμουθ), Γουΐλσιρ (Άρσεναλ), Λαλάνα (Λίβερπουλ), Τσάμπερλεϊν (Λίβερπουλ), Ντέλε Άλι (Τότεναμ), Γιάνγκ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Χέντερσον (Λίβερπουλ) – Επιθετικοί: Βάρντι (Λέστερ), Ράσφορντ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Γουέλμπεκ (Άρσεναλ), Στέρλινγκ (Μάντσεστερ Σίτι)

Iταλία: Τερματοφύλακες: Μπουφόν (Γιουβέντους), Ντοναρούμα (Μίλαν), Περίν (Τζένοα) – Αμυντικοί: Ζαπακόστα (Τσέλσι), Νταρμιάν (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Ρουγκάνι (Γιουβέντους), Σπινατσόλα (Αταλάντα), Μπονούτσι (Μίλαν), Φλορένζι (Ρόμα), Ντε Σίλιο (Γιουβέντους), Φερράρι (Σαμπντόρια), Ογκμπόνα (Γουέστ Χαμ) – Μέσοι: Βεράτι (Παρί Σεν Ζερμέν), Παρόλο (Λάτσιο), Γκαλιαρντίνι (Ίντερ), Ζορζίνιο (Νάπολι), Μποναβεντούρα (Μίλαν), Κριστάντε (Αταλάντα), Πελεγκρίνι (Ρόμα) – Επιθετικοί: Μπελότι (Τορίνο), Ιμόμπιλε (Λάτσιο), Ινσίνιε (Νάπολι), Κιέζα (Φιορεντίνα), Κουτρόνε (Μίλαν), Καντρέβα (Μίλαν), Βέρντι (Μπολόνια)

Eκτίμηση

Όσο και να μη μας αρέσει, η Αγγλία πλέον προσεγγίζει τα παιχνίδια της με αμυντικούς προσανατολισμούς. Το ίδιο θα κάνει και σήμερα, απέναντι σε μια Ιταλία που ανέκαθεν αμύνεται σαν να μην… υπάρχει αύριο. Δύσκολα θεωρώ θα ξεφύγει από την ισοπαλία. Χ

Σε ενδιαφέρει