ΤΣΣΚΑ – Ολυμπιακός: Απουσίες και… ταμπούρι στη Μόσχα

Μεγάλο βαθμολογικό ντέρμπι στη Μόσχα ανάμεσα στην ΤΣΣΚΑ και τον Ολυμπιακό, ομάδες που δεν γίνεται να χάσουν τη θέση τους στην τετράδα.
csca olympiakos

Η ΤΣΣΚΑ βρίσκει τον Ολυμπιακό με απουσίες και απογοήτευση από τη βαριά ήττα του ΣΕΦ από την Μπαρτσελόνα.

Τα προγνωστικά μου

ΤΣΣΚΑ – Ολυμπιακός: Under 167,5 (1.80)

Ανάλυση

Η ΤΣΣΚΑ παραμένει εδώ και καιρό σταθερά στην κορυφή της βαθμολογίας και δεν την κουνάει κανείς από εκεί. Με ρεκόρ 21-5 περιμένει ουσιαστικά να μάθει τον αντίπαλό της στα νοκ άουτ. Σπουδαίο διπλό επί της Φενέρ με 81-79, που κλείδωσε ουσιαστικά την πρωτιά. Σταθερά στην πρωτοπορία του σκορ, κινδύνευσε το φινάλε, αλλά ο Ντε Κολό ευστόχησε στο νικητήριο σουτ λίγα δέκατα πριν το φινάλε. Μόνο μία ήττα έχει στα 16 τελευταία παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις. Πάνω από τέσσερις μήνες παραμένει αήττητη στη Μόσχα. Διαθέτει την καλύτερη επίθεση στη διοργάνωση και στο σπίτι της σκοράρει 94 πόντους κατά μέσο όρο. Απομένουν ακόμα τα ματς με Κίμκι, Ζαλγκίρις και Ερυθρό Αστέρα. Στόχος το απόλυτο.

 

Ο Ολυμπιακός υπέστη ήττα-σοκ από την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ με 90-63. Δεν μπήκε ποτέ στο ματς και τερμάτισε ένα νικηφόρο σερί πέντε αγώνων. Τραγικό το 6/30 τρίποντα. Ηταν η χειρότερή του βραδιά από την περιφέρεια. Δεν τον κουνάει κανείς από την τετράδα έχοντας ρεκόρ 18-8. Σταθερά στη δυάδα των καλύτερων αμυνών του θεσμού επιτρέποντας μόλις 75 πόντους κατά μέσο όρο. Μετά το σημερινό έχει να παίξει ακόμα με Εφές, Μάλαγα και Ζαλγκίρις. Στο πρωτάθλημα επικράτησε εύκολα του Κολοσσού με 83-72. Η διαφορά ήταν σταθερά πάνω από τους 20 πόντους, αλλά στο τέλος χαλάρωσε. Καμία από τις οχτώ πιο πρόσφατες συγκρούσεις του κόντρα στην ΤΣΣΚΑ δεν ξεπέρασε τους επτά πόντους διαφορά υπέρ της μιας ή της άλλης ομάδας. Στον πρώτο γύρο οι «ερυθρόλευκοι» επιβλήθηκαν οριακά με 88-86. Απόψε καλούνται να βρουν λύσεις στα προβλήματα των Αγραβάνη, Παπανικολάου και Μάντζαρη.

Εκτίμηση

Μεγάλο ματς ανάμεσα σε δύο ομάδες που έχουν μάθει να πρωταγωνιστούν. Τα δεδομένα δείχνουν άσο, αφού η ΤΣΣΚΑ παίζει στην πανίσχυρη έδρα της, βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση και πετυχαίνει τον Ολυμπιακό με απουσίες. Πάντως, το γνωστό κόμπλεξ που βγάζει η ομάδα του Ιτούδη παραδοσιακά κόντρα στους «ερυθρολεύκους» με οδηγεί περισσότερο στην ασφάλεια του under 167,5. Η Ελληνική ομάδα για να έχει ελπίδες νίκης πρέπει να κρατήσει τους γηπεδούχους κάτω από τους 85 πόντους.

Σε ενδιαφέρει