Ευρωλίγκα: Το θαύμα της τετράδας

Ο Παναθηναϊκός έχει ελάχιστες πιθανότητες να προλάβει την πολυπόθητη τέταρτη θέση, αλλά θα ματώσει για να τις εξαντλήσεις. Αυτοσκοπός το διπλό απόψε στην Ανδαλουσία. Σύμμαχος η παράδοση.
Ευρωλίγκα: Το θαύμα της τετράδας

Με τις οριακές αναμετρήσεις της Μάλαγα με τον Παναθηναϊκό και της Φενέρ με την ΤΣΣΚΑ ολοκληρώνεται απόψε η 26η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Ανάλυση

Μάλαγα – Παναθηναϊκός

Η Μάλαγα έχει ρεκόρ 10-15 και μόνο με πολλά θαύματα μπορεί να ελπίζει στην όγδοη θέση. Απέχει από αυτή κατά τρεις νίκες έχοντας όμως να δώσει ένα ματς παραπάνω. Το σημερινό. Στον τελευταίο της αγώνα τα είδε… όλα κόντρα στην ΤΣΣΚΑ χάνοντας με το βαρύ 101-76. Εντυπωσιακή εμφάνιση στην ACB και μεγάλη νίκη επί της Χιπούσκοα με 114-88. Εκανε ότι ήθελε στο παρκέ. Τέσσερις σερί ήττες έχει υποστεί από τον Παναθηναϊκό. Στον πρώτο γύρο υπέκυψε με 82-71. Ετσι όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση στον όμιλο, το σημερινό ματς είναι από τα κρισιμότερα της σεζόν για τον Παναθηναϊκό στην Ανδαλουσία κόντρα στη Μάλαγα. Μαθηματικές ελπίδες για να προλάβει την τέταρτη θέση υπάρχουν, αλλά είναι ελάχιστες. Πρέπει να καλύψει μια απόσταση δύο νικών από τη Ρεάλ, της οποίας υστερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας. Βαριά ήττα από τους Μαδριλένους με 92-75. Είχε 25 άστοχα τρίποντα. Όταν δεν του βγαίνει το περιφερειακό σουτ έχει θέμα. Ανετο 87-67 στο πρωτάθλημα επί της Κύμης συνεχίζοντας με το απόλυτο. Δεν υπολογίζονται Παππάς και Λοτζέσκι. Ο Γκιστ ξεπέρασε κάποιες ενοχλήσεις και παίζει κανονικά. Σε 23 αγώνες κόντρα στη Μάλαγα έχει χαμογελάσει 17 φορές. Μόνο μαθηματικές είναι οι ελπίδες των δύο ομάδων για να υλοποιήσουν τους στόχους τους. Η Μάλαγα την πρόκριση και ο Παναθηναϊκός την τετράδα. Σίγουρα η ομάδα του Πλάθα στην έδρα της γιγαντώνεται και είναι ικανή να φέρει σε πολύ δύσκολη θέση την ανώτερη Ελληνική ομάδα. Το στυλ παιχνιδιού των δύο ομάδων και οι μέσοι όροι τους οδηγούν στο over 154,5.

 

Φενέρμπαχτσε – ΤΣΣΚΑ

Την κατάλληλη στιγμή χτύπησε φόρμα η Φενέρ και πάτησε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Μην ξεχνάμε πως είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης. Στο 18-7 το ρεκόρ της. Σημαντικό διπλό επί της Ζαλγκίρις με 85-78. Πρώτα βιολιά ο Ντατόμε με 16 και ο Σλούκας με 15 πόντους. Διαθέτει τη δεύτερη καλύτερη άμυνα στη διοργάνωση επιτρέποντας μόλις 75 πόντους. Διπλό στην Τουρκία επί της Καρσίγιακα με 74-69. Η ΤΣΣΚΑ βρίσκεται στην κορυφή σταθερά και δεν δείχνει να απειλείται από κανέναν. Το ρεκόρ της βρίσκεται στο 20-5. Πετάει από κατοστάρα σε κατοστάρα τελευταία. 110-98 της Αβτοντορ, 101-76 τη Μάλαγα και 102-83 στην έδρα της Ρίγα. Σε 23 αγώνες κόντρα στη Φενέρ έχει πετύχει 14 νίκες. Με 90,5 πόντους κατά μέσο όρο διαθέτει την καλύτερη επίθεση στη διοργάνωση. Από την γραμμή του τριπόντου έχει ένα εντυπωσιακό ποσοστό στο 43% στη φετινή Ευρωλίγκα. Δεν απειλείται φυσικά από καμία άλλη ομάδα στην συγκεκριμένη κατηγορία. Πρόωρος τελικός ανάμεσα στις δύο τελευταίες πρωταθλήτριες. Στόχος τους και φέτος παραμένει αποκλειστικά το τρόπαιο. Διαφορετική η αγωνιστική τους συμπεριφορά. Εξαιρετικά αμυντικά η Φενέρ, δεν έχει αντίπαλο επιθετικά η ΤΣΣΚΑ. Στον πρώτο γύρο η Φενέρ επιβλήθηκε στη Μόσχα με 95-93 στην παράταση μετά από ένα συγκλονιστικό ματς. Απόψε περιμένω την απάντηση του Ιτούδη. Θα ποντάρω στο διπλό σκεπτόμενος τον εγωισμό των Ρώσων και τη δίψα για ρεβάνς.

Σε ενδιαφέρει