Λυών – ΤΣΣΚΑ: Ψάχνει γκολ στη Γαλλία

Η ΤΣΣΚΑ μετά το εις βάρος της 1-0 του πρώτου αγώνα ξέρει πολύ καλά πως για να έχει ελπίδες πρόκρισης επιβάλλεται να βρει γκολ απόψε στη Λυών.
Λυών – ΤΣΣΚΑ: Ψάχνει γκολ στη Γαλλία

Την τύχη της πρόκρισης στα δικά της χέρια κρατάει η Λυών έχοντας ως παρακαταθήκη το 1-0 της Ρωσίας και σύμμαχο το κατηφορικό Ολιμπίκ Λιεονέ Παρκ.

Τα προγνωστικά μου

Λυών – ΤΣΣΚΑ: Goal/Goal (2.00)

Ανάλυση

Σε ένα αρκετά ισορροπημένο ματς απέδρασε από τη Μόσχα με το νικηφόρο 1-0 η Λυών χάρη στο γκολ του Μαρσέλο στο 68’. Ετσι κρατάει σφιχτά στα δικά της χέρια την πρόκριση και θέλει να φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής στο φετινό Γιουρόπα Λιγκ. Στο πρωτάθλημα έπαιξε όσο χρειαζόταν κόντρα στην Καέν επικρατώντας με 1-0 και παραμένει σταθερά στην πρώτη τετράδα. Κυνηγάει την τρίτη Μαρσέιγ. Πολύ κλειστά τα τελευταία παιχνίδια της παρότι δεν μας έχει συνηθίσει σε κάτι τέτοιο φέτος. Εφτασε τα έξι διαδοχικά under σε όλες τις διοργανώσεις. Σε αυτό έχει παίξει καθοριστικό ρόλο η απουσία του εξαιρετικού Φεκίρ στην επίθεση, ο οποίος παραμένει στα πιτς. Δεν αλλάζει το 4-3-3 με Ντίαζ, Ντεπάι και Τραορέ στην επίθεση.

Η ΤΣΣΚΑ είχε την εδαφική υπεροχή στον πρώτο αγώνα, αλλά στάθηκε άτυχη. Παράλληλα υστέρησε από πλευράς φυσικής κατάσταση λόγω της πολύμηνης διακοπής του εγχώριου πρωταθλήματος. Σήμερα για να προκριθεί επιβάλλεται να παίξει αποκλειστικά για τη νίκη. Σημαντικό διπλό ψυχολογία στο πρωτάθλημα με 3-0 επί της Τέρεκ. Πειστική εμφάνιση επιθετικά. Κρατιέται στην πρώτη τριάδα της βαθμολογίας. Δεν απειλεί τη Λοκομοτίβ στη μάχη του τίτλου. Το βάρος στο Γιουρόπα. Δεν πρόκειται να πέσει αμαχητί απόψε. Εχει βρει δίχτυα στα έξι από τα επτά τελευταία εκτό0σ έδρας παιχνίδια της. Λείπουν στην άμυνα Φερνάντες και Τζικίγια. Με 5-3-2 θα παραταχθεί στη Γαλλία έχοντας τον Μούσα σε ελεύθερο ρόλος την επίθεση και δίπλα του τον Βιτίνιο.

Πιθανές ενδεκάδες

Λυών (4-3-3)

Λόπες

Τετέ

Μορέλ

Μαρσέλο

Μεντί

Ντομπελέ

Τπυσάρτ

Αουάρ

Ντίαζ

Ντεπάι

Τραορέ

ΤΣΣΚΑ (5-3-2)

Ακινφέεφ

Ναμπάμπκιν

Βέρνμπλουμ

Μπερεζούτσκι

Ιγκνάσεβιτς

Σένικοφ

Νάτχο

Τζαγκόεβ

Γκολοβίν

Βιτίνιο

Μούσα

Εκτίμηση

Η Λυών δεν αντιλέγω πως είναι το μεγάλο φαβορί για να ντουμπλάρει τις νίκες της και να περάσει πανηγυρικά στην επόμενη φάση, αλλά η ΤΣΣΚΑ δείχνει να βρίσκει τελευταία τον εαυτό της επιθετικά και είναι σε θέση να βάλει δύσκολα στους Γάλλους. Ο Μούσα είναι μανούλα στην κόντρα επίθεση και το goal/goal κινείται στα επίπεδα του διπλασιασμού αποτελώντας πρόκληση.

Σε ενδιαφέρει