Τσάμπιονσιπ Αγγλίας: Τώρα ξεχωρίζουν οι… μάγκες

Οσο πλησιάζουμε στην ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου στην Τσάμπιονσιπ ξεχωρίζουν οι πραγματικά μεγάλες ομάδες από τα… γατάκια. Σε τρομερή κατάσταση Αστον Βίλα και Κάρντιφ πετώντας από νίκη σε νίκη.
Τσάμπιονσιπ Αγγλίας: Τώρα ξεχωρίζουν οι… μάγκες

Η μάχη της ανόδου κορυφώνεται στην Τσάμπιονσιπ με σπουδαίες αναμετρήσεις απόψε σε Βίλα Παρκ. Μολινό και Γκρίβιν Παρκ.

Αστον Βίλα – ΚΠΡ

Αναμφίβολα η Βίλα είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος. Δέκα νίκες στα 12 τελευταία με εξαιρετική μπάλα. Σκόρπισε την πρωτοπόρο Γουλβς με 4-1. Εκανε ότι ήθελε στο χορτάρι και μπήκε δυναμικά στη διεκδίκηση της απευθείας ανόδου. Τέσσερις βαθμούς απέχει από τη δεύτερη Κάρντιφ την οποία μάλιστα έχει να την υποδεχτεί μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Στην έδρα της έχει ρεκόρ 7-3-0. Δέκα ματς αήττητη που τις δίνουν φτερά και έχουν αυξήσει κατακόρυφα την προσέλευση του κόσμου. Στον πρώτο γύρο επικράτησε της ΚΠΡ με 2-1. Οι Λονδρέζοι από την άλλη σφυρίζουν αδιάφορα ουσιαστικά, αφού βρίσκονται 13 ολόκληρους βαθμούς μακριά από την επικίνδυνη ζώνη. Η νίκη με 1-0 επί της Σάντερλαντ ήταν ότι έπρεπε την κατάλληλη στιγμή. Βύθισε την ουραγό ακόμα περισσότερο και έβαλε τέλος σε ένα αρνητικό σερί τριών αγώνων για τους ίδιους. Πάντως συνεχίζουν να μην αποδίδουν θελκτικό ποδόσφαιρο και μακριά από το σπίτι τους έχουν 4 ήττες στα 5 τελευταία. Με τις συγκεκριμένες επιδόσεις και το γεγονός ότι η Βίλα είναι αήττητη εντός εδώ και τέσσερις μήνες ο άσος φαντάζει ως ξεκάθαρη επιλογή και συγκεντρώνει αυξημένες πιθανότητες επαλήθευσης.

 

Ιπσουιτς – Χαλ

Οσο κρατάει η κόντρα των οπαδών με τον Μακ Κάρθι η Ιπσουιτς δεν μπορεί να ορθοποδήσει. Δίκαιο 0-0 κόντρα στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Επαιξε φοβισμένα παρότι ο ίδιο ο κόουτς υποστήριξε πως η ομάδα του ελπίζει στα μπαράζ ανόδου και χρειάζεται άμεσα σερί νικών. Τρία ματς αήττητοι οι γηπεδούχοι με κυνικές εμφανίσεις. Στο σπίτι τους πάντως δεν έχουν νίκη στα τέσσερα τελευταία. Εντυπωσιακό το ότι τα 12 από τα 15 τελευταία παιχνίδια τους ήταν under. Η Χαλ από την άλλη αποσπάστηκε από την επικίνδυνη ζώνη κατά έξι βαθμούς. Φυσικά δεν τιμάει την ιστορία και το βάρος της φανέλας της ότι βρίσκεται ακόμα μπλεγμένη σε σενάρια υποβιβασμού. Απίστευτο το 4-2 επί της Νόργουιτς, σε ένα ματς με τέσσερα πέναλτι και μια επική ανατροπή από 1-3. Τέσσερα over στα έξι τελευταία και τρία διαδοχικά goal/goal. Ομάδες με διαφορετική φιλοσοφία. Γκρίνια στην Ιπσουιτς, που μόνο με θαύμα θα προλάβει την εξάδα. Πιο άνετη βαθμολογικά η Χαλ που πετάει από ροντέο σε ροντέο. Με δεδομένο το ότι οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν μόνο στο ένα από τα δέκα πιο πρόσφατα εκτός έδρας παιχνίδια τους θα επιλέξω τον άσο.

Μπρέντφορντ – Κάρντιφ

Τα σκαμπανεβάσματα συνεχίζονται για την ασταθή Μπρέντφορντ και την κρατάνε σταθερά εκτός εξάδας. Τρεις νίκες στα έξι τελευταία. Πιο πρόσφατη η ήττα-πισωγύρισμα στην έδρα της Μίλγουολ με 1-0. Μαθηματικές ελπίδες ανόδου υπάρχουν, αλλά θα πρέπει να ξεκινήσει ένα νικηφόρο σερί. Βρίσκεται οχτώ βαθμούς μακριά από την εξάδα έχοντας ένα ματς λιγότερο. Πέντε σερί no goal και 11 στα 12 τελευταία ματς. Πάντως δημιουργεί πάρα πολλές φάσεις και δίνει γρήγορο ρυθμό στα ματς. Η μπάλα, όμως, δεν μπαίνει μέσα. Η Αντεπίθεση της Κάρντιφ συνεχίζει και η απευθείας άνοδος πλησιάζει ολοένα και περισσότερο. Με αντεπίθεση διαρκείας απέδειξε πως αξίζει να επιστρέψει στην Πρέμιερ Λιγκ και συμπλήρωσε δέκα ματς αήττητη με 8 νίκες και 2 ισοπαλίες. Τελευταίο της θύμα η Μπέρμιγχαμ, της οποίας επιβλήθηκε με 3-2. Μέντες, Μπράισον και Πάτερσον τα γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Συντήρηση στο δεύτερο, όπου δέχτηκε δύο τέρματα. Ο Μπράισον θα λείψει απόψε , όπως και οι Γουόρντ, Γκούναρσον, Ρίτσαρντς και Τραορέ. Αν συνυπολογίσουμε και το εξαντλητικό πρόγραμμα είναι λογικό κάποια στιγμή να βγάλει κούραση. Παιχνίδι που μπορεί να καταλήξει οπουδήποτε. Το σίγουρο είναι πως αμφότερες οι δύο ομάδες θα κυνηγήσουν μετά μανίας τη νίκη. Η Μπρέντφορντ για να πλησιάσει ην εξάδα και η Κάρντιφ για να εδραιωθεί στην πρώτη δυάδα. Όπως και να’ χει περιμένω το ματς να περάσει από το 1-1 και να επιβεβαιώσει το goal/goal.

Σε ενδιαφέρει