Μιλάνο – Ρεάλ Μαδρίτης: Παραδοσιακό… ροντέο

Ανοίγει απόψε η 26η αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα με τη μάχη της Μιλάνο κόντρα στη Ρεάλ επί ιταλικού εδάφους.
ll

Με σύμμαχο την παράδοση και το κίνητρο στην πλευράς της η Ρεάλ κοντράρεται με τη Μιλάνο. Οι τρεις πιο πρόσφατες συγκρούσεις των δύο ομάδων ξεπέρασαν συνολικά τους 182 πόντους.

Τα προγνωστικά μου

Μιλάνο – Ρεάλ Μ.: Over 168,5 (1.82)

Ανάλυση

Μπορεί ελπίδες πρόκρισης να μην έχει η Μιλάνο, αλλά δεν χαρίζεται πουθενά και το απέδειξε περίτρανα στη Ρωσία κόντρα στην Κίμκι. Σπουδαίο διπλό με 86-77. Χωρίς άγχος λειτουργεί εξαιρετικά με το επιθετικό της παιχνίδι. Το ρεκόρ της βρίσκεται στο 9-16. Απέχει τέσσερις νίκες από την οχτάδα και απομένουν πέντε αγωνιστικές. Θα παλέψει τουλάχιστον για να αποχωρίσει με ψηλά το κεφάλι από τη φετινή διοργάνωση. Στο πρωτάθλημα πέρασε νικηφόρα από την Μπολόνια με 73-67. Δεν απειλήθηκε ουσιαστικά σε κανέναν σημείο. Η συμμετοχή του Θίοντορ θα κριθεί την τελευταία στιγμή. Στον πρώτο γύρο ηττήθηκε σε ένα εντυπωσιακό ματς με 100-90 από τους Μαδριλένους στην Ισπανία.

 

Η Ρεάλ στρογγυλοκάθεται στην πρώτη τετράδα έχοντας 15 νίκες σε 25 αγώνες και μαζί με τη Ζαλγκίρις δίνει μάχη σώμα με σώμα. Από κοντά βρίσκεται και ο Παναθηναϊκός, τον οποίο κέρδισε εύκολα με 92-75 ακόμα και μάλιστα χωρίς τον παικταρά Ντόνσιτς. Ο Καμπάτσο ήταν καταπληκτικός, όπως και ο Κοζέρ. Οι δυο τους σήκωσαν το βάρος επιθετικά. Δεν ήταν ανάλογη η συνέχεια στην ACB, όπου υπέστη βαριά ήττα από την Μπαρτσελόνα με 94-72. Δεν της πήγε τίποτα καλά. Τραγικό το 2/20 τρίποντα. Δεδομένες οι απουσίες των Γιουλ και Κούζμιτς. Δεν προλαβαίνει λογικά ο Ντόνσιτς, με τον Λάσο να φοβάται την υποτροπή και να θέλει να τον έχει απόλυτα έτοιμο. Δέκα νίκες σε έντεκα αγώνες μετράει κόντρα στη Μιλάνο.

Εκτίμηση

Η Μιλάνο άργησε να ξυπνήσει, αλλά με την άγνοια κινδύνου που την χαρακτηρίζει και χωρίς το παραμικρόι άγχος λειτουργεί υποδειγματικά. Η Ρεάλ δείχνει ξεκάθαρα ότι το τελευταίο διάστημα ρίχνει το βάρος στην Ευρωλίγκα, όπου ματώνει για να κρατηθεί στην πρώτη τετράδα. Ματς που αναμένεται να κινηθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα, όπως συνέβη και στον πρώτο γύρο. Ξεκάθαρη επιλογή το over, με τις δυο ομάδες να δείχνουν ικανές να κινηθούν πάνω από τους 85 έκαστη.

Σε ενδιαφέρει