Α’ Γαλλίας: Η παράδοση των… ισοπαλιών

Τέσσερις διαδοχικές ισοπαλίες και πέντες στις έξι πιο πρόσφατες συγκρούσεις τους στην Τουλούζη μετράνε Τουλούζ και Μαρσέιγ. Χωρίς τον πρώτο σκόρερ, Τοβέν οι φιλοξενούμενοι.
wissam ben yedder benjamin mendy marseille toulouse ligue   gganbputhgdadelyycfu

Με τους αγώνες Γκινγκάμπ – Νις, Λυών – Καέν και Τουλούζ – Μαρσέιγ ολοκληρώνεται απόψε η 29η αγωνιστική του Σαμπιονά.

Γκινγκάμπ – Νις

Βαριά ήττα για την Γκινγκάμπ από την Ανζέ με 3-0. Πολύ κακή εμφάνιση. Ανευρη επιθετικά, πολλά λάθη πίσω. Τέσσερα ματς δίχως νίκη. Ξεμένει από κίνητρο. Συμβιβάζεται με τον ρόλο του ρυθμιστή μέχρι το τέλος. Λείπουν Ικόκο και Σορμπόν στην άμυνα. Η Νις κέρδισε με 2-1 τη Νις και συνεχίζει τη μάχη της πεντάδας. Ικανή για όλα. Καλή επιθετικά. Προβληματική πίσω. Δέχτηκε γκολ στα έξι από τα επτά τελευταία. Ο πρώτος σκόρερ Μπαλοτέλι όποτε παίζει την αλλάζει επίπεδο, αλλά σήμερα θα λείψει δημιουργώντας σοβαρό πονοκέφαλο. Οι Μαξιμίν, Πλεα και Σιπριέν θα αποτελέσουν την επιθετική τριπλέτα στο 4-3-3 των γηπεδούχων. Φαβορί οι φιλοξενούμενοι, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα τους εμπιστευτώ χωρίς τον… φονιά Μπαλοτέλι στη σύνθεσή τους.

 

Λυών – Καέν

Η Λυών έρχεται από τρεις διαδοχικές ισοπαλίες με ισάριθμα goal/goal. Αρχικά το 2-2 με τη Λιλ και εν συνεχεία τα κολλητά 1-1 με Σεντ Ετιέν και Μονπελιέ. Δώδεκα γκολ έχει δεχτεί στα έξι τελευταία. Σημαντική νίκη μεσοβδόμαδα επί της ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα με 1-0 για το Γιουρόπα. Δείχνει ξεκάθαρα την πρόθεσή της να φτάσει ψηλά στη φετινή διοργάνωση. Σε εξαιρετική κατάσταση ο Ντίας. Φέτος αποκλείστηκε στο Κύπελλο από την Καέν με 1-0 και θα ψάξει την άτυπη ρεβάνς παίζοντας με 4-2-3-1 και φουνταριστό τον Μαριάνο. Πλήγμα η απουσία του πρώτου σκόρερ Φεκίρ. Η Καέν πέτυχε μια τεράστια νίκη κόντρα στο Στρασβούργο με 2-0 και ξέφυγε οριστικά από την τελευταία τριάδα. Πολλά χαμόγελα στο εσωτερικό του συλλόγου, αφού βρίσκεται και στα ημιτελικά του Κυπέλλου αντιμετωπίζοντας την Παρί. Λείπει ο σκόρερ Σαντίνι σήμερα. Ο Ροντλέν θα έχει ηγετικό ρόλο στην επίθεση. Ξεκάθαρος άσος που αναμένεται να επιβεβαιωθεί παρά την καλή ψυχολογία των φιλοξενούμενων. Ακολουθεί ματς για τη Λυών μεσοβδόμαδα στην Ευρώπη και ίσως κρατήσει δυνάμεις.

Τουλούζ – Μαρσέιγ

Μπλεγμένη για τα καλά στη μάχη της επιβίωσης παραμένει η Τουλούζ μετά και το 1-1 στην έδρα της ουραγού Μετς. Ισοφάρισε στο τελευταίο πεντάλεπτο και έσωσε τον βαθμό. Τρίτη σερί ισοπαλία. Τέσσερα ματς δίχως νίκη. Στην Τουλούζη έχει φέρει τέσσερις διαδοχικές ισοπαλίες κόντρα στην Μαρσέιγ. Οι τρεις με 1-1. Λείπει ο βασικότατος επιθετικός Ντελόρ. Με Γκραντέλ, Σανόγκο και Μουμπέλε στην επίθεση απόψε. Η Μαρσέιγ βρίσκεται σταθερά στην πρώτη τριάδα. Μάχεται για να κλέψει τη δεύτερη θέση από τη Μονακό. Αρνητικό το εντός έδρας 1-1 με τη Ναντ. Θετικό το ότι ισοφάρισε στις καθυστερήσεις απόλυτα δίκαια. Υπήρξε η σχετική μουρμούρα για το εξαντλητικό πρόγραμμα και την ομοσπονδία πο0υ δεν έβαλε το παιχνίδι Δευτέρα. Επαιξε με την Μπιλμπάο την Πέμπτη επικρατώντας με 3-1 και ακολουθεί η ρεβάνς στο Σαν Μαμές. Χτύπησε ο ηγέτης Τοβέν και θα απουσιάσει. Είν αι οι πρώτος σκόρερ με 16 γκολ. Ο Ζερμέιν θα έχει ελεύθερο ρόλο στην επίθεση στο 4-2-3-1 των Μασσαλών. Υπάρχει παράδοση στις ισοπαλίες ανάμεσα στις δύο ομάδες στο συγκεκριμένο γήπεδο. Οι περισσότερες εξ αυτών έρχονται με σκορ 1-1 και δεν αποκλείω να επαναληφθεί το συγκεκριμένο σενάριο.

Σε ενδιαφέρει