Σούπερ Λίγκα: Πέρασμα από την Κρήτη

Ο Ολυμπιακός καλείται να επανέλθει στις νίκες επικρατώντας του καταδικασμένου Πλατανιά στην Κρήτη, κάτι που δεν έκανε τις προηγούμενες τρεις σεζόν.
Σούπερ Λίγκα: Πέρασμα από την Κρήτη

Στην σκιά του μεγάλου ντέρμπι της Τούμπας διεξάγονται απόψε ακόμα οι αναμετρήσεις Πλατανιάς – Ολυμπιακός, Λαμία – Λεβαδειακός και Ξάνθη – Παναιτωλικός.

Ανάλυση

Πλατανιάς – Ολυμπιακός

Πέταξε λευκή πετσέτα ο Πλατανιάς μετά και τη νέα εντός έδρας ήττα από τη Λαμία με 2-1. Ο υποβιβασμός είναι δεδομένος. Απαντες θέλουν μέχρι τέλους να παλέψουν για να αποχαιρετήσουν με ψηλά το κεφάλι την κατηγορία. Δεν τον τιμάνε σε καμία περίπτωση οι 17 ήττες σε 19 αγώνες. Απόψε κόντρα στον Ολυμπιακό θα παίξει με σημαντικές απουσίες, αφού λείπουν Ουντόζι, Πετρόπουλος, Αγγελόπουλος και Βάντερσον. Ο Ολυμπιακός πήρε το ματς με τον ΠΑΟΚ στα χαρτιά, αλλά το -3 που επιβλήθηκε ως τιμωρία στους Θεσσαλονικείς δεν ισχύει πλέον και έτσι δύσκολα μπορεί να ελπίζει ακόμα και στη δεύτερη θέση. Ο Γκαρθία θέλει το απόλυτο μέχρι τέλους. Το 1-1 με τον Παναθηναϊκό έφερε ακόμα μεγαλύτερη γκρίνια. Δύσκολα θα συνεχίσει στον πάγκο ο Ισπανός και την επόμενη σεζόν. Τρεις σερί ισοπαλίες έχει στην Κρήτη κόντρα στον Πλατανιά, αλλά απόψε θα τον βγει… σκοτωμένο. Δεν παίζουν Χατζισαφί και Ενγκχελς. Δεδομένο το 4-2-3-1 με Ανσαριφάρντ αιχμή του δόρατος στην επίθεση. Ξεκάθαρο το διπλό, αλλά το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι δυσκολεύονται κόντρα σε κλειστές άμυνες με ωθεί στο να το συνδυάσω με το under 3,5 ανεβάζοντας την απόδοση στα όρια του διπλασιασμού.

 

Λαμία – Λεβαδειακός

Διπλό παραμονής πέτυχε η Λαμία στην Κρήτη κόντρα στον Πλατανιάς με 2-1. Ετσι καταδίκασε τους Κρητικούς και έκανε το μεγάλο άλμα επιβίωσης. Χαρακτήρα τελικού έχει η σημερινή αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό, αφού στη συνέχεια έχει δύσκολο πρόγραμμα και θέλει να καθαρίσει οριστικά από μπελάδες. Ακρως ανταγωνιστική στο σπίτι της. Πολύ σοβαρές οι απουσίες των Παντελιάδη και Πίτι. Στον πρώτο γύρο πήρε τ0ο 0-0 στη Λιβαδειά. Οι Βοιωτοί από την άλλοι κέρδισαν με ανατροπή τη Λάρισα 2-1 και σφυρίζουν αδιάφορα. Ψάχνουν ένα όσο το δυνατό καλύτερο πλασάρισμα. Πολύ κακή η αγωνιστική τους συμπεριφορά εκτός έδρας με 7 ήττες στις 9 τελευταίες εξόδους τους. Λείπουν Ντιόγο και Λεονάρντο. Θα παίξουν με 4-2-3-1 και τους Γιουσούφ, Σουμπίνιο, Γιακουμάκη πίσω από τον Μαρκόφσκι. Το κίνητρο οδηγεί ξεκάθαρα στον άσο. Η Λαμία παίζει στο σπίτι της και έχει την ευκαιρία να οριστικοποιήσει μια ώρα αρχύτερα την παραμονή της στην κατηγορία. Θα την εμπιστευτεί παρότι ο άσος έχει πάρει τον κατήφορο.

Ξάνθη – Παναιτωλικός

Οριακή ήττα για την Ξάνθη στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο με 1-0. Πήγε να κλέψει τον βαθμό, αλλά απέτυχε. Πολύ σκληρή ομάδα. Δεν αστειεύεται στα Πηγάδια. Εχει πάρει τον αέρα του Παναιτωλικού φέτος κερδίζοντάς τον στον πρώτο γύρο με 3-1 στο Αγρίνιο και στο Κύπελλο με 2-0. Λείπει ο αναντικατάστατος αμυντικός Λισγάρας. Με 4-2-3-1 και σήμερα έχοντας φουνταριστόι τον Γέντρισεκ. Ο Παναιτωλικός ηττήθηκε δίκαια στη Ριζούπολη από τον Απόλλωνα με 2-1. Δεν μας είχε συνηθίσει σε τόσο κακές εμφανίσεις από τη μέρα πο0υ ανέλαβε ο Δέλλας. Σίγουρα υπάρχει η σχετική χαλάρωση, που πηγάζει από την βαθμολογική άνεση. Δεν κινδυνεύει, δεν πάει για Ευρώπη. Απουσιάζουν απόψε Μάζουρεκ και Ροντρίγκες. Κλασικό 4-2-3-1 με τον μπαρουτοκαπνισμένο Μοράλ σε ελεύθερο ρόλο στην επίθεση. Η μεταξύ τους παράδοση και στατιστική δείχνει τον δρόμο. Ξάνθη και Παναιτωλικός μετράνε 8 over στα 11 τελευταία μεταξύ τους. Προκλητικές οι αποδόσεις στα πολλά γκολ για ένα… άνετο ζευγάρι.

Σε ενδιαφέρει