Τσάμπιονσιπ Αγγλίας: Μετράει το… μομέντουμ

Εξαντλητικοί οι ρυθμοί στην Τσάμπιονσιπ της Αγγλίας, αφού οι ομάδες πετάνε από εμβόλιμη σε εμβόλιμοι και πλέον μόνο αυτές με τα πραγματικά γεμάτα ρόστερ θα αντέξουν στην πίεση και τον ανταγωνισμό.
Aston Villa and Wolverhampton Wanderers

Απόψε διεξάγεται το κυρίως μενού της 37ης αγωνιστικής στην Τσάμπιονσιπ της Αγγλίας και οι μάχες σε ουρά και άνοδο κορυφώνονται.

Πρέστον  – Φούλαμ

Μάχη παρόμοιων στόχων, με τις δύο ομάδες να θέλουν διακαώς τη συμμετοχή τους στα μπαράζ ανόδου. Σαφέστατα σε πιο δύσκολη θέση η Πρέστον. Βρίσκεται εκτός εξάδας, αλλά απέχει μόλις έναν βαθμό και ελπίζει βάσιμα. Σπουδαίες νίκες με Μπόλτον εκτός 3-1 και με Μπρίστολ Σίτι εντός 2-1. Έξι goal/goal στα επτά τελευταία. Δεν αποφεύγει το λάθος στην άμυνα. Η Φούλαμ είναι από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες στην κατηγορία. Βρίσκεται πλέον στην τέταρτη θέση, έχει ουσιαστικά εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στα μπαράζ, εκτός αν αυτοκτονήσει και κοιτάζει προς τα πάνω. Απέχει πέντε βαθμούς από τη δεύτερη θέση. Παίζει ελεύθερα και όπου την βγάλει. Συμπλήρωσε 14 ματς δίχως ήττα με 11 νίκες και 3 ισοπαλίες. Πιο πρόσφατος ο περίπατος με 3-0 επί της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Σε φόρμα οι επιθετικοί της. Πέντε goal/goal στα οχτώ τελευταία. Καλύτερη εκτός έδρας επίθεση με 30 γκολ σε 18 αγώνες. Στις δύο τελευταίες επισκέψεις της στην έδρα της Πρέστον επιβλήθηκε με 2-1. Στον πρώτο γύρο έπειτα από ένα ροντέο οι δύο ομάδες έμειναν στο 2-2. Περιμένω και πάλι να παίξουν επιθετικά και αποκλειστικά για τη νίκη δίνοντας ξεκάθαρες πιθανότητες επαλήθευσης στο αμφίσκορο.

Ιπσουιτς – Σέφιλντ Γιουν.

Αδικούν κατάφορα οι αποδόσεις αουτσάιντερ την προσπάθεια της Ιπσουιτς να προλάβει τα μπαράζ ανόδου. Μπορεί κάποιοι στη θέση της να είχα πετάξει λευκή πετσέτα, αλλά οι παίκτες το πιστεύουν και παλεύουν για την υλοποίηση του τεράστιου στόχου. Μάλιστα ο κόουτς Μακ Κάρθι τόνισε πως η ομάδα του θα εξαντλήσει κάθε πιθανότητα που της αναλογεί και αν κρίνουμε από τα τελευταία αποτελέσματα έχει απόλυτο δίκιο. Σημαντικά κολλητά διπλά με 1-0 επί της Πρέστον και 2-1 κόντρα στη Σέφιλντ Γουένσντεϊ. Παράλληλα απόψε ψάχνει και την άτυπη ρεβάνς για τον αποκλεισμό της στο Κύπελλο τον Γενάρη από τη Σέφιλντ με 1-0. Η Γιουνάιτεντ απέχει τρεις βαθμούς από την πρώτη εξάδα, αλλά τελευταία βγάζει κούραση. Δύο ήττες στα τρία τελευταία με 1-0 από τη Χαλ και 3-0 από τη Φούλαμ. Υπάρχει απογοήτευση. Δέχεται γκολ εδώ και επτά αγώνες. Πολλά τα κενά στα μετόπισθεν. Στις 18 φετινές της εξόδους έχει υποστεί 9 ήττες, περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα στην πρώτη δωδεκάδα της βαθμολογίας. Υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορώ παρά να πάω ανοιχτά στο 1Χ ελπίζοντας από την Ιπσουιτς να εκμεταλλευτεί το υπέρ της μομέντουμ.

Αστον Βίλα – Γουλβς

Τεράστιο ντέρμπι, τόσο βαθμολογικά, όσο και γεωγραφικά. Οι δύο ομάδες εδρεύουν στα Δυτικά Μίντλαντς και κάθε μεταξύ τους σύγκρουση έχει ξεχωριστό χρώμα και ξεσηκωμό από τον κόσμο. Εξάλλου μιλάμε για δύο ιστορικές ομάδες, με πολύ βαριά φανέλα. Αμφότερες έχουν ως στόχο την άνοδο. Υπάρχει όμως μια σημαντική διαφορά. Η Αστον Βίλα κυνηγάει μετά μανίας τη δεύτερη Κάρντιφ για να πάρει το απευθείας εισιτήριο και έχει χτυπήσει φόρμα κερδίζοντας εκτός έδρας Σέφιλντ και Σάντερλαντ με 4-2  και 3-0 αντίστοιχα στα πιο πρόσφατα ματς. Παράλληλα διαθέτει την καλύτερη έδρα στην κατηγορία με ρεκόρ 10-6-1. Η Γουλβς από την άλλη μετά το 3-0 επί της Λιντς μόνο με θαύμα θα χάσει την απευθείας άνοδο, αφού έχει 10 βαθμούς διαφορά από τη σημερινή της αντίπαλο και έξι από τη δεύτερη Κάρντιφ. Είναι σχετικά πιο άνετη και τελευταία κάνει νερά στις εξόδους της έχοντας πριν τη μεσοβδόμαδη νίκη επί της Λιντς μια ήττα από τη Φούλαμ με 2-0 και ένα δίκαιο 1-1 με την Πρέστον. Καθαρά λόγω έδρας και μεγαλύτερη βαθμολογικής ανάγκης θα επιλέξω τον άσο στο DNB, ώστε σε περίπτωση ισοπαλίας να πάρω πίσω τα χρήματά μου.

Σε ενδιαφέρει