Ατλέτικο – Λοκομοτίβ: Όλο το βάρος στο Γιουρόπα οι ‘ροχιμπλάνκος’

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ θέλει να κάνει απόψε η Ατλέτικο.
atletico lokomotiv moscow

Η Ατλέτικο υποδέχεται απόψε τη Λοκομοτίβ Μόσχας στο “Γουάντα Μετροπολιτάνο” και θέλει να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης, η οποία είναι και ο μοναδικός στόχος που τους έχει απομείνει μέσα στη σεζόν. Πάντως, οι Ρώσοι (παρά τις αποδόσεις) αποτελούν ένα υπολογίσιμο σύνολο και θα προσπαθήσουν να πετύχουν ένα γκολ που θα τους δίνει ελπίδες για τη ρεβάνς της Μόσχας.

Τα προγνωστικά μου

Ατλέτικο – Λοκομοτίβ Μόσχας : GG (3,38)

Ανάλυση

Πανεύκολα κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Κοπεγχάγης στη φάση των “32” η Ατλέτικο, αφού μετά το 4-1 μέσα στη Δανία επικράτησε και εντός έδρας με 1-0, κάνοντας και οικονομία δυνάμεων. Από εκείνη τη στιγμή, οι “ροχιμπλάνκος πήραν μπροστά για τα καλά, αφού διέλυσαν κατά σειρά με 5-2 τη Σεβίλλη και με 4-0 τη Λεγανές, όμως στο καθοριστικό ντέρμπι με τη Μπαρτσελόνα, δεν τα κατάφεραν, γνωρίζοντας την ήττα με 1-0 και ουσιαστικά αποχαιρέτησαν τις ελπίδες για τον τίτλο. Έτσι από εδώ και πέρα το βάρος θα πέσει στο Γιουρόπα Λιγκ, με την ομάδα του Σιμεόνε να αποτελεί το πρώτο φαβορί για την κατάκτησή του με βάση τους μπουκ. Στα αγωνιστικά, διαθέσιμοί είναι οι Λούκας, Κορέα και Χουανφράν, όμως εκτός θα μείνει ο στόπερ Σάβιτς. Πρόβλημα παρουσιάστηκε με τον πρώτο γκολκίπερ Όμπλακ, ο οποίος έχει έναν τραυματισμό στο χέρι και τη θέση του κάτω από τα δοκάρια θα πάρει για πρώτη φορά ο Βέρνερ. Ο φορμαρισμένος Γκρισμάν μαζί με τον Ντιέγκο Κόστα θα αποτελέσουν το επιθετικό δίδυμο των γηπεδούχων.

Θα σκοράρει η Λοκομοτίβ στο “Γουάντα Μετροπολιτάνο”; Παίξε Νόμιμα (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

Από τη μεριά της, η Λοκομοτίβ Μόσχας κατάφερε να βρεθεί στους “16” του Γιουρόπα Λιγκ, αποκλείοντας τη Νις με δύο νίκες (2-3 και 1-0). Και στα δύο ματς μπήκε αρκετά μουδιασμένη, λογικό αν αναλογιστούμε ότι είχε να παίξει επίσημο ματς δύο μήνες, όμως δεν το πλήρωσε με γκολ και κατάφερε στη συνέχεια να ισορροπήσει και να πάρει τις νίκες. Στο πρωτάθλημα παραμένει στην κορυφή με επτά βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη Κράσνονταρ, ενώ την περασμένη Κυριακή έμεινε στο 0-0 στο ντέρμπι με τη Σπαρτάκ. Τη Δευτέρα ακολουθεί η εκτός έδρας αναμέτρηση με την Ουράλ. Στα αγωνιστικά, ο Γιούρι Σέμιν δε θα έχει στη διάθεσή του σήμερα τους επιθετικούς Φαρφάν και Αρί, με τον Έντερ να ξεκινάει στην κορυφή και τους Αλ. Μίραντσουκ και Φερντάντες στα άκρα.

Πιθανές ενδεκάδες

Ατλέτικο (4-4-2)

Βέρνερ
Χουανφράν
Χιμένες
Γκοδίν
Φιλίπε Λουίς
Κορέα
Τόμας
Σαούλ
Κόκε
Γκριζμάν
Ντιέγκο Κόστα

Λοκομοτίβ Μ. (4-3-3)

Γκιγιέρμε
Ιγκνατίεφ
Πεϊτσίνοβιτς
Κρκβέλια
Β. Ντενίσοφ
Αντ. Μίραντσουκ
Ιγκ. Ντενίσοφ
Κολομέιτσεφ
Αλ. Μίραντσουκ
Έντερ
Φερνάντες

Εκτίμηση

Σύμφωνοι, η διαφορά δυναμικότητας είναι μεγάλη, όμως δε νομίζω ότι δικαιολογείται η τόσο μεγάλη απόδοση στο αμφίσκορο. Θεωρώ ότι οι Ρώσοι (παρά τις απουσίες) μπορούν να πετύχουν ένα τέρμα και να επιβεβαιώσουν το τεράστιο GG.

Σε ενδιαφέρει