Λιντς – Γουλβς: Χωρίς Νέβες η πρωτοπόρος

Χωρίς τον αναντικατάστατο Νέβες, που είναι τιμωρημένος, καλείται απόψε η πρωτοπόρος Γουλβς να αντιμετωπίσει τη Λιντς στο Ελαντ Ρόουντ.
Jota

Με το ντέρμπι ονομάτων ανάμεσα στη Λιντς και τη Γουλβς ολοκληρώνεται η εμβόλιμη αγωνιστική στην Τσάμπιονσιπ.

Τα προγνωστικά μου

Λιντς – Γουλβς: 1Χ (1.80)

Ανάλυση

Παίζει ουσιαστικά το τελευταίο της χαρτί απόψε η Λιντς για να προλάβει τις θέσεις των μπαράζ ανόδου. Με νίκη κόντρα στην πρωτοπόρο Γουλβς μειώνει την απόστασή της στους έξι βαθμούς από την εξάδα και παραμένει ζωντανή. Πάντως, όλα αυτά σε θεωρητικό επίπεδο, αφού στην πράξη με εμφανίσεις ανάλογες με αυτή κόντρα στη Μίντλεσμπρο δεν έχει καμία ελπίδα. Βαρύ 3-0. Από τη μέρα που έκατσε ο Χένιγκμποτομ στον πάγκο έχει μόνο μία νίκη σε σύνολο πέντε αγώνων. Τουλάχιστον επιστρέφουν απόψε οι εξαιρετικοί Ερνάντες και Ρουφ στη μεσαία γραμμή. Απουσιάζει μόνο ο ακραίος αμυντικός Άιλινγκ.

 

Η Γουλβς τελευταία δείχνει έξω από τα νερά της και για πρώτη φορά στη σεζόν υπάρχει πίεση. Τρία ματς δίχως νίκη. Πλησίασε η Κάρντιφ. Σημάδια κόπωσης. Κουτί της έκτασε η αναβολή του αγώνα με τη Ρέντινγκ λόγω ακαταλληλότητας του γηπέδου. Μπόρεσε να γεμίσει μπαταρίες. Τα 4 από τα 5 τελευταία παιχνίδια της είχαν σύνολο τερμάτων «2-3». Τεράστια απώλεια αυτή του ηγέτη Νέβες στο κέντρο λόγω τιμωρίας. Συνάμα απουσιάζει και ο επιθετικός Ενομποκάρε. Στον πρώτο γύρο επιβλήθηκε της Λιντς με 4-1. Στα πέντε πιο πρόσφατα κόντρα στη συγκεκριμένη αντίπαλο μετράει 3 ήττες και 2 νίκες.

Εκτίμηση

Η Λιντς αντιμετωπίζει τη σημερινή αναμέτρηση σαν τελικό και έχει επιστροφές βασικών εργαλείων στο κέντρο. Η Γουλβς είναι μεν ανώτερη ομάδα, αλλά τελευταία κάνει μια λογική κοιλιά και θα της λείψει ο παικταράς Νέβες. Βάζω στην εξίσωση και τις αποδόσεις αουτσάιντερ στον άσο και δένει το… γλυκό του 1Χ.

Σε ενδιαφέρει