Λίβερπουλ – Πόρτο: Καμία σκοπιμότητα στο Ανφιλντ

Με το υπέρ της 5-0 να της έχει δώσει από τώρα το εισιτήριο για τα προημιτελικά, η Λίβερπουλ θέλει απόψε να ντουμπλάρει τις νίκες της κόντρα στην Πόρτο.
liverpool porto

Το πρώτο εισιτήριο για τα προημιτελικά του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ βγαίνει απόψε στο Ανφιλντ, με τη Λίβερπουλ να έχει ξεκάθαρα τον πρώτο λόγο κόντρα στην Πόρτο.

Τα προγνωστικά μου

Λίβερπουλ – Πόρτο: Goal/Goal & Over 2,5 (2.45)

Ανάλυση

Σε τυπική διαδικασία μετέτρεψε η Λίβερπουλ τον σημερινό επαναληπτικό μετά την άνετη πεντάρα στην Πορτογαλία. Τρία γκολ πέτυχε ο Σανέ, ένα ο μπαρουτοκαπνισμένος Φιρμίνο και άλλο ένα ο διαστημικός Σαλάχ. Στον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος καθάρισε τη Νιούκαστλ με 2-0 και στρογγυλοκάθεται στην πρώτη τριάδα. Τέσσερις σερί νίκες και έξι ματς αήττητη η ομάδα του Κλοπ σε όλες τις διοργανώσεις. Ακολουθεί το μεγάλο ντέρμπι με τη Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ για την Πρέμιερ Λιγκ, που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τη δεύτερη θέση. Το 2007 υποδέχτηκε και πάλι την Πόρτο στο Τσάμπιονς Λιγκ επικρατώντας εύκολα με 4-1. Ο Βαϊνάλντουμ ταλαιπωρήθηκε από μια ίωση και δεν θα ρισκάρει. Ο Κλοπ δεν πρόκειται να αλλάξει το 4-3-3 με επιθετική τριπλέτα τους Μανέ, Σαλάχ και Φιρμίνο.

Αλλού πατούσε κι αλλού βρισκόταν στον πρώτο αγώνα η Πόρτο με αποτέλεσμα το παραμύθι να μετατραπεί σε εφιάλτη. Σήμερα μοναδικός στόχος είναι να αποχωρήσει από τη διοργάνωση με ψηλά το κεφάλι. Αυτή ήταν η μοναδική της ήττα στα εννιά τελευταία ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Οι φιλοξενούμενοι συμπλήρωσαν έξι διαδοχικά over. Τα πέντε εξ αυτών είχαν σύνολο τερμάτων «4-6». Στο πρωτάθλημα μετά το τεράστιο 2-1 επί της Σπόρτινγκ κρατάει μια απόσταση πέντε βαθμών από τους διώκτες της και φαντάζει ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο.  Συμπλήρωσε 24 αγώνες αήττητη στο εγχώριο πρωτάθλημα. Επιστρέφει ο ηγετικός αμυντικός Φελίπε, αλλά λείπουν Τέλες, Σοάρες, Ντανίλο και Μαρεγκά. Δείχνει ξεκάθαρα την πρόθεσή της να διασκεδάσει το σημερινό ματς παίζοντας με 4-3-3 και τους Κορόνα, Μπραχίμι, Αμπουμπακάρ να αποτελούν την επιθετική τριπλέτα.

Πιθανές ενδεκάδες

Λίβερπουλ (4-3-3)

Κάριους

Γκόμες

Φαν Ντάικ

Λόβρεν

Μορένο

Χέντερσον

Μίλνερ

Λαλάνα

Σαλάχ

Μανέ

Φιρμίνο

Πόρτο (4-3-3)

Κασίγιας

Περέιρα

Φελίπε

Μαρκάνο

Νταλότ

Ερέρα

Οτάβιο

Ολιβέιρα

Κορόνα

Μπραχίμι

Αμπουμπακάρ

Εκτίμηση

Δεν τίθεται θέμα πρόκρισης. Το μόνο που έχουν να κάνουν οι δύο ομάδες είναι να το ευχαριστηθούν προσφέροντας πλούσιο θέαμα και πολλά γκολ. Η Λίβερπουλ επειδή στο Ανφιλντ δίνει τρελό ρυθμό στα παιχνίδια της και η Πόρτο γιατί δεν θέλει να αποκλειστεί ταπεινωμένη για δεύτερη φορά από τη φετινή διοργάνωση. To goal/goal κινείται σε υψηλότερα επίπεδα από το over, αλλά προσωπικά θα συνδυάσω και τα δύο διεκδικώντας μια απόδοση άνω του διπλασιασμού.

Σε ενδιαφέρει