Ολυμπιακός – Αρης: Οσο θέλουν οι «ερυθρόλευκοι»

Με φόρα από το διπλό στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού, ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον προβληματικό Αρη στο ΣΕΦ.
imagehandler

Η άνιση μάχη του Ολυμπιακού με τον Αρη ρίχνει την αυλαία της 17ης αγωνιστικής στην Basket League.

Τα προγνωστικά μου

Ολυμπιακός – Αρης (23,5): 2 (1.75)

Ανάλυση

Σπουδαίο διπλό για τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού με 87-85 για την Ευρωλίγκα. Από το πρώτο λεπτό έλεγξε τον ρυθμό, έφτασε σε διψήφιες διαφορές, αλλά στο τέλος παραλίγο να κάνει χαρακίρι. Βραχυκύκλωσε στο τελευταίο πεντάλεπτο με αποτέλεσμα να χρειαστεί την παράταση για να κερδίσει τον αιώνιο αντίπαλο βάζοντας τέλος στο εις βάρος του 5-0. Εδραιώθηκε στην πρώτη τετράδα που χαρίζει το πλεονέκτημα της έδρας στην επόμενη φάση και έκανε ένα σημαντικό βήμα για τη δεύτερη θέση, που αποτελεί το αγωνιστικό του ταβάνι. Στο πρωτάθλημα μπορεί η πρωτιά της κανονικής περιόδου να έχει χαθεί, αλλά δεν αδιαφορεί σε κανένα ματς. Ο Ρόμπερτες έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει άμεσα. Ο Τίλι επέστρεψε δυναμικά από τον σοβαρό τραυματισμό του. Ακολουθεί ματς με την Μπάμπεργκ.

 

Ο Αρης το φυσάει και δεν κρυώνει. Πολύ κακή σεζόν, με πάμπολλα σκαμπανεβάσματα και έντονο προβληματισμό. Δεν αρμόζει το μπάσκετ που παίζει στο βάρος της φανέλας του. Ο πρόεδρος Νίκος Λάσκαρης δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του. Μετά από εννιά ήττες οι θεσσαλονικείς κέρδισαν το Λαύριο εύκολα με 80-79 παίζοντας καταπληκτική άμυνα.  Δεν τον τιμάει το ότι παραμένει μπλεγμένος σε σενάριο υποβιβασμού. Σταθερά σε διψήφιο Τσαϊρέλης, Αθηναίνου, Μποχωρίδης και μάρας. Πάντως, το ότι δεν μπορεί να ποντάρει στην εκρηκτικότητα κάποιων Αμερικανών τον κάνει ιδιαίτερα προβλέψιμο σε αρκετές περιπτώσεις. Στον πρώτο γύρο ηττήθηκε εύκολα με 80-55 από τους «ερυθρόλευκους».

Εκτίμηση

Δεν τίθεται θέμα νικητή στη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Οσο θέλει κερδίζει ο Ολυμπιακός. Πάντως, έχοντας ρίξει το βάρος στην Ευρωλίγκα οι γηπεδούχοι και παράλληλα συμβιβαστεί με τη δεύτερη θέση της κανονικής περιόδου στην Basket League δεν υπάρχει λόγος να σκορπίσουν τον Αρη με περισσότερους από 23,5 πόντους. Σκέφτομαι το διπλό περιμένοντας ροτέισον από τον Σφαιρόπουλο.

Σε ενδιαφέρει