Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο: Και τώρα… οι δυο τους!

Πολλά αναμένεται να ξεκαθαρίσει, όσον αφορά την κατάκτηση του τίτλου, το ντέρμπι κορυφής στο «Καμπ Νόου».
suarez griezmann

Το μεγάλο ντέρμπι κορυφής Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο είναι το ματς που ξεχωρίζει από το σημερινό πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής της Primera Division στην Ισπανία. Οι Καταλανοί θα προσπαθήσουν να κόψουν την… όρεξη των Μαδριλένων για τίτλο, η οποία τους άνοιξε με τις τελευταίες γκέλες της ομάδας του Βαλβέρδε.

Τα προγνωστικά μου

Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο : Χ2 (2,31)

Ανάλυση

Από τη γκέλα της Πέμπτης στα Κανάρια προέρχεται η Μπαρτσελόνα, η οποία έμεινε στο 1-1 με τη Λας Πάλμας. Οι Καταλανοί προηγήθηκαν με φάουλ του Μέσι και ισοφαρίστηκαν με πέναλτι στο 48′. Όσο κι αν προσπάθησαν από εκεί και πέρα, οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να φτάσουν σε δεύτερο γκολ. Έτσι, η ομάδα του Βαλβέρδε έδωσε το δικαίωμα στη σημερινή της αντίπαλο να μειώσει τη διαφορά τους στο -5 και μετέτρεψε σε… “ντέρμπι με τα όλα του” το σημερινό ματς. Στα αγωνιστικά, σημαντική είναι η επιστροφή του Ζόρντι Άλμπα, όμως χτύπησε ο μπακ Σεμέντο και θα μείνει εκτός. Επίσης, εκτός παραμένουν οι Βιδάλ, Σουάρεθ και Γέρι Μίνα. Στην αρχική ενδεκάδα επιστρέφει ο Πικέ, ο οποίος ξεκουράστηκε στο προηγούμενο ματς. Μέσι , Σουάρες και Κουτίνιο θα αποτελέσουν την επιθετική τριπλέτα της Μπάρτσα.

 

Από τη μεριά της, η Ατλέτικο συνέτριψε τη Λεγανές με 4-0 εντός έδρας την περασμένη αγωνιστική και έτσι τώρα έρχεται με την καλύτερη ψυχολογία στο σημερινό ντέρμπι κορυφής. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Γκριζμάν που πέτυχε όλα τα γκολ της ομάδας του και την έφερε στο -5 από την κορυφή. Έτσι, γίνεται αντιληπτό πως το σημερινό αποτέλεσμα πρόκειται να κρίνει πολλά όσον αφορά τον τίτλο, γιατί σε περίπτωση που οι “ροχιμπλάνκος” πάρουν θετικό αποτέλεσμα η μάχη συνεχίζεται, ενώ σε περίπτωση ήττας τους, όλα τελειώνουν εδώ. Παρελθόν από την ομάδα του Σιμεόνε αποτελούν οι Καράσκο και Γκαϊτάν, οι οποίοι έφυγαν για Κίνα και ο κίπερ Μογιά που αποκτήθηκε από τη Σοσιεδάδ ως ελεύθερος. Στα αγωνιστικά, επιστρέφει ο αμυντικός Λούκας, ενώ εκτός παραμένει ο στόπερ Σάβιτς. Γκριζμάν και Ντιέγκο Κόστα θα αποτελέσουν το επιθετικό δίδυμο των φιλοξενούμενων.

Πιθανές ενδεκάδες

Μπαρτσελόνα (4-3-3)

Τερ Στέγκεν
Σέρτζι Ρομπέρτο
Πικέ
Ουμτιτί
Ζόρντι Άλμπα
Ράκιτιτς
Μπουσκέτς
Ινιέστα
Μέσι
Σουάρες
Κουτίνιο

Ατλέτικο (4-4-2)

Όμπλακ
Βρσάλικο
Γκοδίν
Χιμένες
Φιλίπε Λουίς
Σαούλ
Τόμας
Γκάμπι
Κόκε
Γκριζμάν
Ντιέγκο Κόστα

Εκτίμηση

Έτσι όπως τα έκανε η Μπάρτσα, ας τα… λουστεί. Η Ατλέτικο έρχεται με το μαχαίρι στα δόντια και θα τα δώσει όλα για την τελευταία της ευκαιρία να έρθει πιο κοντά στον τίτλο. Χ2

Σε ενδιαφέρει