Σούπερ Λίγκα: Ακροβατεί ο ΠΑΟΚ

Πέραν την αναμονής για την απόφαση του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που δεν ξεκίνησε ποτέ, ο ΠΑΟΚ καλείται να αντιμετωπίσει στην Τρίπολη και τον πολύ επικίνδυνο Αστέρα.
asteras paok

Στη σκιά του ντέρμπι «αιωνίων» διεξάγονται ακόμα απόψε οι αναμετρήσεις Αστέρας – ΠΑΟΚ, ΑΕΚ – Πανιώνιος και Λεβαδειακός – Λάρισα για την 24η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ.

Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ

Σε καμία περίπτωση δεν τιμάει την προσπάθεια που καταβάλλει και την μπάλα που παίζει ο Αστέρας η μόλις μία νίκη στα εννιά τελευταία ματς. Θετικό το πρόσφατο 0-0 στη Νέα Σμύρνη κόντρα στον Πανιώνιο. Στόχος η πέμπτη θέση, αλλά οι μνηστήρες είναι πολλοί. Εξι σερί under. Τα τρία πιο πρόσφατα είχαν σύνολο τερμάτων «0-1». Λείπει ο Ινσάλδο. Με 4-2-3-1 απόψε και τον Μανιά σε ελεύθερο ρόλο στην επίθεση. Το πολυσυζητημένο ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό δεν ξεκίνησε ποτέ για τον ΠΑΟΚ λόγω του αντικειμένου που χτύπησε τον Γκαρθία. Ετσι οι Θεσσαλονικείς περιμένουν την τιμωρία τους. Παραμένουν στην κορυφή, αφού η ΑΕΚα και δεν κέρδισε τον Ατρόμητο. Μεσοβδόμαδα καθάρισε τον Πανιώνιο με 3-1 για το Κύπελλο εκτός έδρας. Ασταμάτητος. Εφτασε τις 16 διαδοχικές νίκες σε όλες τις διοργανώσεις. ο Σαββίδης ντόπαρες τους παίκτες τάζοντάς του τεράστιο πριμ σε περίπτωση κατάκτησης του πρωταθλήματος. Λείπει ο Καντουρί. Θα παραταχθεί με 4-2-3-1 έχοντας τον Πρίγιοβιτς στην κορυφή της επίθεσης και από πίσω τους Κάμπος, Πέλκα και Μακ. Σε καμία περίπτωση το διπλό του 1.45 δεν αξίζει να παιχτεί. Βλέποντας το goal/goal να βρίσκεται στα επίπεδα του 2.50 τρίβω τα χέρια μου, αφού οι Αρκαδες παίζουν φουλ επιθετικά στο σπίτι τους και ο ΠΑΟΚ σκοράρει κατά ριπάς παντού και πάντα.

 

ΑΕΚ – Πανιώνιος

Εχασε μοναδική ευκαιρία η ΑΕΚ να προσπεράσει στην κορυφή τον ΠΑΟΚ μένοντας στο 1-1 με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Προηγήθηκε, έδειχνε να ελέγχει το ματς, αλλά πλήρωσε ένα εξαιρετικό σουτ του Ουάρντα στο τελευταίο δεκάλεπτο. Μεσοβδόμαδα προβλημάτισε στο Κύπελλο με αντίπαλο τη Λάρισα. Πάλι άνοιξε το σκορ, αλλά τελικά ηττήθηκε με 2-1 δεχόμενο το τέρμα της ήττας στις καθυστερήσεις. Πάντως, έχει τη ρεβάνς στο ΟΑΚΑ για να πάρει την πρόκριση. Σημάδια κόπωσης. Τέλος στο σερί των 26 αγώνων δίχως ήττα. Παίζουν Λιβάια, Λόπες, Γιακουμάκης και Αραούχο. Λείπουν Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σιμόες και οι μακροχρόνιοι Μάνταλος και Γιόχανσον. Στον πρώτο γύρο επιβλήθηκε του Πανιωνίου με 1-0. Κλασικό 4-2-3-1 με τον Αραούχο σε ελεύθερο ρόλο στην επίθεση. Πίδω του θα κινούνται Μποακασέτας, Λιβάια και Μασούντ. Οι Νεοσμυρνιώτες μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό με 1-0 κόλλησαν στο 0-0 με τον Αστέρα παρότι είχαν καλές επιστροφές βασικών. Απαντες έδειξαν να σκέφτονται περισσότερο τον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, αλλά η ήττα με 3-1 μεσοβδόμαδα τους θέτει ουσιαστικά εκτός διεκδίκησης της πρόκρισης. Θα πρέπει να πετύχουν τουλάχιστον τρία γκολ στον επαναληπτικό της Τούμπας για να ελπίζουν. Αρκετοί παίκτες δείχνουν σκασμένοι από την κούραση. Δεν υπολογίζονται απόψε Σιώπης, Ντουρμισάι, Νίλσεν και Λάμπρου. Θα παραταχθεί στο ΟΑΚΑ με 4-2-3-1 έχοντας κορυφή τον Γεσίλ και από πίσω τους Μασούρα, Μπραχίμι και Σπιριντόνοβιτς. Κλασικό ματς έδρας, ποιοτικής ανωτερότητας και κινήτρου. Όλα συνηγορούν στον άσο. Η χαμηλή του απόδοση, όμως και το ταμπούρι του Πανιωνίου με κάνουν να κολλήσω από δίπλα και το under 3,5.

Λεβαδειακός – Λάρισα

Σπουδαία ισοπαλία για τον Λεβαδειακό στα Γιάννενα με 0-0. Πρόσεξε πολύ τα μετόπισθεν, δεν ξεμύτισε ιδιαίτερα και δικαιώθηκε. Εξασφαλισμένη η παραμονή. Ξεκάθαρα ομάδα έδρας. Εχει πετύχει στις Βοιωτία τις πέντε από τις έξι φετινές του νίκες. Τα 4 από τα 5 τελευταία παιχνίδια του είχαν σύνολο τερμάτων «2-3». Λείπουν ο κίπερ Επασί και ο Λεονάρντο. Επιστρέφει ο ηγετικός μέσος Νιασέ. Θα παραταχθεί με 4-3-3 και τους Σουμπίνιο, Γιακουμάκη και Μαρκόφσκι στην επίθεση. Η Λάρισα μετά το 1-0 επί του Πλατανιά όχι μόνο έσωσε την κατηγορία, αλλά έβαλε φτερά στα πόδια της. Το αποτέλεσμα ήταν να κερδίσει με ανατροπή την ΑΕΚ μεσοβδόμαδα στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου με 2-1. Πλέον ελπίζει βάσιμα στη συμμετοχή της στον μεγάλο τελικό, Η επιστροφή του τρομερού Ντέλετιτς της αλλάζει το επίπεδο. Απόψε καλείται να ξεπεράσει κόπωση και απουσίες. Λείπουν Αγκάνοβιτς, Φατιόν, Γουάλας και Ναζλίδης. Απαντες αναντικατάστατοι. Οχτώ ήττες σε 11 εξόδους και 25 γκολ παθητικό. Με 4-2-3-1 και τους Κριζμάν, Λεοζίνιο, Ντέλετιτς πίσω από τον φουνταριστό Περόνε. Απαντες στο στρατόπεδο της Λάρισας ζουν και αναπνέουν για το Κύπελλο. Το πρωτάθλημα πλέον είναι λογικό να περάσει λίγο σε δεύτερη μοίρα. Συν τοις άλλοις απόψε αντιμετωπίζουν οι φιλοξενούμενοι και τέσσερις κομβικές απουσίες. Ασος.

Σε ενδιαφέρει