Α’ Γαλλίας: Χωρίς τους… φονιάδες η Παρί

Το είδαμε κι αυτό. Η Παρί των τόσων μεγάλων αστέρων στην επίθεση να αντιμετωπίζει απόψε την Τρουά χωρίς καθαρόαιμο επιθετικό λόγω των απουσιών των Καβάνι, Νεϊμάρ και Μ’ Μπαπέ.
fefcdacdad

Απόψε διεξάγεται το κυρίως μενού της 28ης αγωνιστική στο Σαμπιονά με πέντε αναμετρήσεις. Το ενδιαφέρον στρέφεται σε ουρά και πεντάδα.

Τρουά – Παρί

Η Τρουά ηττήθηκε με 2-0 από τη Ρεν και βρέθηκε στην τελευταία τριάδα της βαθμολογίας. Με τόσα νεκρά διαστήματα στην απόδοσή της δύσκολα θα επιβιώσει. Ευτυχώς που υπάρχει και η έδρα της, στην οποία έχει πετύχει τις 6 από τις 8 φετινές της νίκες. Πέντε under στα έξι τελευταία. Τρία σερί no goal. Λείπει ο ηγετικός αμυντικός Τραορέ λόγω τιμωρίας. Η Παρί σκόρπισε την Παρί δύο φορές σε τρεις μέρες. Μία για το πρωτάθλημα με 3-0 και μία για το Κύπελλο με το ίδιο σκορ. Το πρωτάθλημα θεωρείται δεδομένο. Ακολουθεί ο μεγάλο επαναληπτικός του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Ρεάλ. Το κακό είναι ότι έχασε για τουλάχιστον ένα μήνα ακόμα τον Νεϊμάρ. Ο Ντι Μαρία θα καλύψει το κενό του Βραζιλιάνου. Παράλληλα ο Μ’ Μπαπέ δεν θα παίξει λόγω ενοχλήσεων και ο Καβάνι πήρε ρεπό. Επιστρέφει ο Αλβες από τιμωρία. Στο αρχικό σχήμα ο Σέλσο αναγκαστικά στην επίθεση δίπλα σε Ντι Μαρία και Ντράξλερ.  Αξέχαστο το προπέρσινο υπέρ της 9-0 κόντρα στην Τρουά στο ίδιο γήπεδο. Απίθανο να επαναληφθεί κάτι ανάλογο απόψε. Το διπλό και το over κινούνται σε αστεία επίπεδα. Εξάλλου, η Παρί μπορεί από δω και πέρα να αρχίσει τα… δωράκια.

 

Μετς – Τουλούζ

Στον πάτο της βαθμολογίας η Μετς, με εννιά βαθμούς διαφορά από την γραμμή και καμία ελπίδα. Πάντως παλεύει φιλότιμα. Πήρε σπαθάτο 2-2 από την Γκινγκάμπε εκτός έδρας. Δέκα γκολ έχει δεχτεί στα τέσσερα τελευταία. Λείπουν Ντιάν, Μπίσεβατς, Εκοτό και Παλιμερί. Μόνο την επίθεση σκέφτεται από δω και πέρα. Εξάλλου με την άμυνα δεν μπορεί πλέον να ελπίζει σε τίποτα. Η Τουλούζ έρχεται από το εντυπωσιακό 3-3 με τη Μονακό. Βρέθηκε πίσω με 3-1 στο σκορ, αλλά δεν το έβαλε κάτω και με εντυπωσιακό τελευταίο 20λεπτο πήρε τον βαθμό. Κρατιέται οριακά πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Χρειάζεται το διπλό απόψε. Πέρσι το έκανε με 2-1. Στον πρώτο γύρο κόλλησε στο 0-0 με τη Μετς. Μόνο ο Σομαλιά λείπει από την άμυνα. Τέσσερα under στα πέντε τελευταία. Με δεδομένο ότι η Μετς ποντάρει αποκλειστικά στο επιθετικό κομμάτι, μπορεί να μετατρέψει σε ροντέο την αναμέτρηση. Θα πάω στο καλοπληρωμένο goal/goal.

Σεντ Ετιέν – Ντιζόν

Σε μεταβατικό στάδιο η Σεντ Ετιέν. Πολύ σημαντικό 1-1 με τη Λυών στο ντέρμπι μίσους. Ισοφάρισε στο 90’ μεν, αλλά άξιζε απόλυτα τον βαθμό δε. Πέντε ματς αήττητη. Θέλει να τρέξει για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Το τρένο δεν έχει χαθεί. Υπάρχει πίστη Στον πρώτο γύρο έφυγε με το διπλό από το Ντιζόν με 1-0. Οι φιλοξενούμενοι δεν βλέπονται μακριά από το σπίτι τους. Επιεικώς απαράδεκτη η αγωνιστική τους συμπεριφορά. 9 ήττες σε 13 εξόδους και 35 γκολ παθητικό. Χειρότερη εκτός έδρας άμυνα στην κατηγορία. Ανάσα το πρόσφατο 2-0 επί της Καέν. Τρίτο σερί no goal. Δεν πρόκειται να κινδυνεύσει. Εχει σημαντικό βαθμολογικό αέρα επτά βαθμών από την τελευταία τριάδα. Λείπουν οι πολύτιμοι Ξεκά και Σαφίκ. Τα πάντα οδηγούν στον άσο. Η Σεντ Ετιέν έχει βρει την χαμένη της αυτοπεποίθηση και θα παλέψει για την πεντάδα. Ασος.

Αμιάν – Ρεν

Μεγάλο διπλό επί της Ναντ με 1-0 για την Αμιάν. Το γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Τυχερή στην επανάληψη. Ξέφυγε από την τελευταία τριάδα. Λεπτές οι ισορροπίες όσον αφορά την παραμονή. Μετά από καιρό παρέμεινε για δύο σερί αγώνες αήττητη. Αγαπάει το under έχοντας 20 σε 27 αγώνες. Ταμπούρι και άγιος ο Θεός. Το αντίθετο από τη Ρεν, που είνα9ι η χαρά του θεατή. Ομάδα που τρέχει, επιτίθεται, ιδρώνει και φυσικά πολλάκις μένει ξεκρέμαστη αμυντικά. Η ουσία είναι πως με το συγκεκριμένο στυλ και θέαμα προσφέρει στον κόσμο της και ζωντανή στη μάχη της πεντάδας παραμένει. Καθαρό 2-0 επί της Τρουά. Εξι γκολ έχει πετύχει στα τρία τελευταία. Στον πρώτο γύρο κέρδισε εύκολα την Αμιάν με 2-0. Λείπει ο Μπαλ στην άμυνα. Δεν αλλάζει το 4-2-3-1 με τον Σαρ κορυφή και τους ταχύτατους Μπυριγό, Ουνού και Σαρ να κινούνται από πίσω. Εχω την αίσθηση πως δεν θα ηττηθούν οι φιλοξενούμενοι, αλλά επειδή συγκρούονται δύο ομάδες με εντελώς διαφορετική φιλοσοφία σε ένα παιχνίδι ρυθμού θα το αφήσω στην τύχη του.

Ανζέ – Γκινγκάμπ

Η Ανζέ περισσότερο αθόρυβα έχει καταφέρει και κρατιέται μακριά από μπελάδες. Βέβαια τα λάθη δεν επιτρέπονται. Πολύ οριακά τα πράγματα στην ουρά. Νίκη με 2-1 επί της Λιλ εκτός έδρας που πανηγυρίστηκε έξαλλα. Μετά από τρεις ήττες την είχε απόλυτη ανάγκη. Τρία over στα τέσσερα τελευταία. Παλεύει κάθε αναμέτρηση. Εντός κάνει εύκολα το λάθος. Εχει δεχτεί 23 γκολ στο σπίτι της και 17 μακριά από αυτό. Η Γκινγκάμπ έχει κολλήσει με την ισοπαλία. Εμεινε στο 2-2 με την ουραγό Μετς και δεν την τιμάει καθόλου. Μάλιστα δύο φορές έμεινε πίσω στο σκορ και τελικά είπε κι ευχαριστώ. Υπάρχει προβληματισμός. Βγάζει κόμπλεξ. Δεν μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας. Μαθηματικά ελπίζει στην πέμπτη θέση. Ετσι όπως παίζει δεν γίνεται να την κατακτήσει. Τρεις σερί ισοπαλίες. Επιστρέφει ο εξαιρετικός φορ Μπριάντ και θα παίξει στην κορυφή του 4-2-3-1 για τους φιλοξενούμενους. Σκληρή ομάδα η φιλοξενούμενη, αλλά δεν γεμίζει το μάτι. Ικανή για κάθε αποτέλεσμα ανά πάσα στιγμή. Η Ανζέ δίνει την αίσθηση ότι διαλέγει παιχνίδι. Πρέπει να διαχειριστεί το διπλό στη Λιλ. Προς άσο, αλλά όχι με τα μπούνια.  

Σε ενδιαφέρει