Α’ Ιταλίας: Ακάθεκτη η Νάπολι

Παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας η Νάπολι, αλλά δεν έχει το παραμικρό περιθώριο γκέλας απόψε στο ντέρμπι με τη Ρόμα.
lazio juventus

Κόντρα στους Ρωμαίους παίζουν απόψε οι βασικοί μνηστήρες για την κατάκτηση του τροπαίου, Νάπολι και Γιουβέντους.

Σπαλ – Μπολόνια

Η Σπαλ πέτυχε τεράστιο διπλό επί της Κροτόνε με 3-2, σε ένα εντυπωσιακό ματς. Πλησίασε στον πόντο από την γραμμή της επιβίωσης. Έδειξε ξεκάθαρα πως το ήθελε περισσότερο. Μετά από τρεις ήττες επανήλθε στα θετικά αποτελέσματα. Πάντως σταθερά δέχεται γκολ εδώ και τρεις μήνες. Λείπουν Σκιαταρέλα, Μποριέλο, Σάλαμον και Σκιαβόν. Ξεσηκωμός στην πόλη, αφού το ματς με την Μπολόνια έχει τοπικό χαρακτήρα με μεγάλη αντιπαλότητα. Οι φιλοξενούμενοι έχουν την εμπειρία με το μέρος τους και την βαθμολογική άνεση. Το 2-0 επί της Τζένοα χάρισε ουσιαστικά την παραμονή. Παίζουν όμορφο ποδόσφαιρο. Θέλουν μια θέση στην πρώτη δεκάδα. Τέσσερις σερί αγώνες με σύνολο τερμάτων «2-3». Λείπουν Ντα Κόστα και Παλάσιο. Επιστρέψει ο εξαιρετικός Βέρντι που θα παίξει πίσω από τον φουνταριστό Ντέστο στο 3-5-1-1 των φιλοξενούμενων. Από τη μία ο ενθουσιασμός και η δίψα της Σπαλ. Από την άλλη η ανωτερότητα και η άγνοια κινδύνου της Μπολόνια. Καλοπληρωμένο το αμφίσκορο. Θα πω κι ευχαριστώ.

 

Λάτσιο – Γιουβέντους

Η Λάτσιο καθάρισε τη Σασσουόλο εκτός έδρας με 3-0 στο ρελαντί. Βρέθηκε στην τρίτη θέση. Δεν θέλει με τίποτα να πέσει από αυτή. Ξεκάθαρος στόχος το Τσάμπιονς Λιγκ. Εξι over στα επτά τελευταία. Τρομερή ενέργεια επιθετικά. Διαθέτει την καλύτερη επίθεση στην κατηγορία με 64 γκολ. Στην έδρα της σκοράρει 2,8 τέρματα ανά αγώνα. Μεσοβδόμαδα αποκλείστηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου από τη Μίλαν στα πέναλτι με 5-4. Χωρίς τέρματα έληξε η αναμέτρηση. Λείπει ο Μάρουσιτς στην άμυνα. Κλασικό 3-5-2 με Αντερσον και Ιμόμπιλε να αποτελούν το βασικό επιθετικό δίδυμο. Η Γιούβε κυνηγάει μετά μανίας τη Νάπολι στη μάχη του τίτλου. Εχει μεν τέσσερις βαθμούς διαφορά, αλλά και αγώνα λιγότερο. Την Τετάρτη κέρδισε την Αταλάντα στο Κύπελλο με 1-0 και βρέθηκε στον τελικό του κυπέλλου όπου θα αντιμετωπίσει τη Μίλαν. Τελευταίο της θύμα στο πρωτάθλημα η Τορίνο με 1-0. Εχει κρατήσει το μηδέν στα μετόπισθεν στα 11 από τα 12 τελευταία παιχνίδια της. Φέτος αντιμετώπισε στο Σούπερ Καπ τη Λάτσιο χάνοντας με 3-2. Λείπουν Μπερναντέσκι, Ιγκουαϊν. Ντε Σίλιο και Κουαρδάδο. Με 4-3-3 και τους Κόστα, Ντιμπάλα, Σάντρο στην επίθεση. Ξεκάθαρη η ευκαιρία της Λάτσιο απόψε να αποσπάσει ακόμα ένα θετικό αποτέλεσμα από την ελλιπή Γιουβέντους. Το θέμα είναι κατά πόσο οι γηπεδούχοι θα είναι επηρεασμένοι από τον εξαντλητικό αποκλεισμό τους μεσοβδόμαδα στο Κύπελλο.

Νάπολι – Ρόμα

Καμία δυσκολία δεν συνάντησε η Νάπολι στη Σαρδηνία. Περίπατος με 5-0 επί της Κάλιαρι. Ούτε φιλικό να έπαιζε. Εκανε ότι ήθελε στο χορτάρι. Δέκα νίκες σε ισάριθμα ματς. Κρατάει την τύχη του τίτλου στα δικά της χέρια. Οσο κερδίζει κάνει ακόμα ένα βήμα προς το τρόπαιο. Ολη η πόλη ζει και αναπνέει γι’ αυτό. Στο Σαν Πάολο έχει ρεκόρ 10-2-1. Μόνο από τη Γιουβέντους έχει ηττηθεί. Λείπουν Χουάσι και Γκουλάμ. Καθαρό 4-3-3 κι απόψε με Ισνίνιε, Μέρτενς και Καγεχόν στην επίθεση. Η Ρόμα θα αποτελέσει πολύ σκληρό καρύδι απόψε, αφού ματώνει για να βρεθεί στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Ηττήθηκε με 2-0 εντός από τη Μίλαν και υπήρξε έντονη μουρμούρα. Τερμάτισε ένα σερί τριών νικών. Πέρσι πέρασε νικηφόρα από το Σαν Πάολο με 3-1. Στον πρώτο γύρο ηττήθηκε από τη σημερινή της αντίπαλο με 1-0. Ο Ντι Φραντζέσκο δεν κάθεται καθόλου άνετα στην καρέκλα του. Είναι δεδομένο εκ της διοίκησης πως αν δεν βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ θα αποχωρήσει. Θα προσπαθήσει να επιτεθεί παίζοντας με 4-3-3 και τους Ελ Σαράουι, Ουντέρ και Τζέκο στην επίθεση. Το τεράστιο κίνητρο της Νάπολι, σε συνδυασμό με την έδρα και την προβληματική άμυνα της Ρόμα με οδηγούν στον άσο.

Σε ενδιαφέρει