Μπεσίκτας – Φενέρμπαχτσε: Ψάχνει την άτυπη ρεβάνς η Φενέρ

Μετά το 3-1 της Κυριακής υπέρ της Μπεσίκτας για το πρωτάθλημα, οι δύο ομάδες συγκρούονται και πάλι στον ημιτελικό του Κυπέλλου.
Μπεσίκτας – Φενέρμπαχτσε: Ψάχνει την άτυπη ρεβάνς η Φενέρ

Πρώτος ημιτελικός Κυπέλλου ανάμεσα σε Μπεσίκτας και Φενέρμπαχτσε στη Vodafone Arena της Πόλης. Θα ακολουθήσει ρεβάνς. Ισχύει το εκτός έδρας γκολ.

Τα προγνωστικά μου

Μπεσίκτας – Φενέρμπαχτσε: Χ2 (1.85)

Ανάλυση

Εντυπωσιακή νίκη για την Μπεσίκτας στο πρωτάθλημα από της Φενέρ με 3-1, σε ένα ματς που μάλσιτα βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ. Το παιχνίδι τα είχε όλα. Ξύλο, θέαμα, πολλά γκολ και τους «μαύρους αετούς» να μπαίνουν για τα καλά στη μάχη του τίτλου. Πήραν τον αέρα της Φενέρ και απόψε θέλουν να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου. Ο Γκιουνές θα προβεί σε 2-3 αλλαγές φρεσκαρίσματος, αφού ακολουθεί οριακό ματς με την Τράμπζονσπορ, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να υποτιμήσει το θεσμό. Πολύ περισσότερο σήμερα που αντιμετωπίζει μια μισητή αντίπαλο. Τα 3 από τα 4 τελευταία παιχνίδια της ήταν over 3,5. Θα παραταχθεί με 4-2-3-1. Επιστρέφουν Ταλίσκα και Πέπε. Μοναδικός φουνταριστός ο Νεγρέδο.

Η Φενέρμπαχτσε δεν μπόρεσε να αποσπάσει τίποτα θετικό από τη σημερινή της αντίπαλο στο πρωτάθλημα, ηττήθηκε με 3-1 και έχασε την ευκαιρία να βρεθεί στην κορυφή της λίγκας. Επιβάλλεται να πάρει την πρόκριση στο Κύπελλο ώστε να σώσει μια πολύ μέτρια σεζόν όπως εξελίσσεται. Εκτός κι αν αντεπιτεθεί μέχρι τέλους και κλέψει το πρωτάθλημα στο νήμα. Το σημαντικό είναι ότι στα 21 τελευταία παιχνίδια της έχει γνωρίσει μόνο μία ήττα, αυτή της Κυριακής. Τα 5 από τα 6 τελευταία παιχνίδια της ήταν over. Ο Κοτσαμάν υποστήριξε πως απόψε θα προβεί σε κάποιες αλλαγές. Επιστρέφει κάτω από τα δοκάρια ο Ντεμιρέλ. Θέση φουνταριστού στο 4-2-3-1 θα πάρει ο Σολδάδο, ενώ βλέπει ενδεκάδα και πάλι ο ταχύτατος μεσοεπιθετικόις Βαλμπουενά.

Πιθανές ενδεκάδες

Μπεσίκτας (4-2-3-1)

Φάμπρι

Γκιονούλ

Πέπε

Βίντα

Ερκίν

Τολγκάι

Μεδέλ

Λενς

Ταλίσκα

Μπάμπελ

Νεγρέδο

Φενέρμπαχτσε (4-2-3-1)

Ντεμιρέλ

Οζμπαϊρακλί

Νόιστεντερ

Σκρτελ

Αλι

Τοπάλ

Σόουζα

Τζουλιάνο

Ντιράρ

Βλαμπουενά

Σολδάδο

Εκτίμηση

Μεγάλο ντέρμπι με νωπές της μνήμες του Κυριακάτικου 3-1 υπέρ της Μπεσίκτας. Ξεκάθαρα θα υπάρξουν τάσεις ρεβανσισμού από πλευράς Φενέρ που θα έχει κάποιες επιστροφές. Βλέποντας ότι η μία αντιμετωπίζει την Τράμπζον εκτός στο ματς που ακολουθεί και η άλλη τη βατή Ακισάρ εντός θα ρισκάρω στο Χ2 που έχει τάσεις ανόδου.

Σε ενδιαφέρει