Λάτσιο – Μίλαν: Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα

Το 0-0 του πρώτου ματς αφήνει... ανοικτούς λογαριασμούς στη ρεβάνς και για τις δύο ομάδες
Λάτσιο – Μίλαν: Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα

Η Λάτσιο υποδέχεται απόψε στο “Ολίμπικο” τη Μίλαν για τη ρεβάνς της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ιταλίας. Το 0-0 του πρώτου αγώνα μπορεί να δίνει ένα πολύ ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης στους “ροσονέρι” που δεν δέχτηκαν εντός έδρας γκολ, όμως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.

Τα προγνωστικά μου

Λάτσιο – Μίλαν : X2 & GG (2,94)

Ανάλυση

Με αρκετή άνεση πέρασε από την έδρα της Σασουόλο (3-0) η Λάτσιο την περασμένη αγωνιστική του πρωταθλήματος, με το σκορ να έχει διαμορφωθεί ήδη από το 46′. Έτσι, οι Ρωμαίοι ολοκλήρωσαν μια εξαιρετική εβδομάδα για αυτούς, καθώς την Πέμπτη είχε προηγηθεί η πρόκρισή τους στους “16” του Γιουρόπα Λιγκ με το 5-1 επί της Στεάουα. Στο μυαλό του Σιμόνε Ιντσάγκι βρίσκεται μόνο ο σημερινός αγώνας, με τους “λατσιάλι” να θέλουν να προκριθούν στον τρίτο τους τελικό τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Το θετικό για τον Ιταλό κόουτς είναι πως διαθέτει μια πλήρη αποστολή και αναμένεται να παρατάξει βασικούς, χωρίς να έχει την πρόθεση να τους προφυλάξει ενόψει του σαββατιάτικου αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στη Γιουβέντους. Μοναδικός προωθημένος θα είναι ο αρχισκόρερ Ιμόμπιλε, ενώ πίσω του θα κινείται ο Λουίς Αλμπέρτο στο 3-5-1-1 του Ιντσάγκι.

 

Aπό τη μεριά της, η Μίλαν συνέχισε τις πολύ καλές εμφανίσεις της τον τελευταίο καιρό, επικρατώντας με 2-0 επί της Ρόμα εκτός έδρας και έτσι μπήκε ξανά στο κυνήγι της τετράδας, καθώς μειώσε τη διαφορά της από τη συμπολίτισσα Ίντερ στο -7. Αυτή ήταν η τρίτη σερί νίκη για τους “ροσονέρι” στο πρωτάθλημα, ενώ συμπλήρωσαν 12 ματς αήττητοι σε όλες τις διοργανώσεις. Όλα τα εύσημα για τη μεταμόρφωση της ομάδας πάνε στον Τζενάρο Γκατούζο, με τη διοίκηση να τον διαβεβαιώνει ότι θα βρίσκεται και του χρόνου στο τιμόνι. Καμία σκέψη για ροτέισον δεν περνάει από το μυαλό του Ιταλού κόουτς για απόψε, αν και ακολουθεί το ντέρμπι με την Ίντερ και την άλλη Πέμπτη το πρώτο ματς με την Άρσεναλ για τους “16” του Γιουρόπα Λιγκ. Εκτός θα μείνουν οι μπακ/χαφ Αντονέλι και Κόντι, ενώ οι φιλοξενούμενοι θα παραταχθούν με μία αλλαγή σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα. Τη θέση του Κουτρόνε στην κορυφή της επίθεσης θα πάρει ο Κάλινιτς, συνθέτοντας την επιθετική τριπλέτα με τους Σούσο και Τσαλχάνογλου.

Λάτσιο (3-5-1-1)

Στρακόσια
Κάσερες
Ντε Φράι
Ράντου
Μάρουσιτς
Παρόλο
Λούκας Λέιβα
Μιλίνκοβιτς
Λούλιτς
Λουίς Αλμπέρτο
Ιμόμπιλε

Μίλαν (4-3-3)

Τζ. Ντοναρούμα
Καλάμπρια
Μπονούτσι
Ρομανιόλι
Ροντρίγκες
Κεσί
Μπίγλια
Μποναβεντούρα
Σούσο
Κάλινιτς
Τσαλχάνογλου

Εκτίμηση

Και οι δύο ομάδες βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση, όμως θεωρώ ότι το… βάρος της Μίλαν θα μιλήσει απόψε και θα προκριθεί στο μεγάλο τελικό. Θα έχει γκολ και από τις δύο. X2 & GG

Σε ενδιαφέρει