Α’ Γερμανίας: Φουντώνει η μάχη της τετράδας

Κορμιά αναμένεται να πέσουν στην Μπάι Αρίνα ανάμεσα στη Λεβερκούζεν και τη Σάλκε, με τις δύο ομάδες να βλέπουν Τσάμπιονς Λιγκ.
w  q high c

Με τους αγώνες Λεβερκούζεν – Σάλκε και Λειψία – Κολωνία συνεχίζεται απόψε η 24η αγωνιστική στην Μπουντεσλίγκα.

Ανάλυση

Λεβερκούζεν – Σάλκε

Σημαντικό διπλό για τη Λεβερκούζεν στο Αμβούργο με 2-1. Ρέφαρε ουσιαστικά την ήττα από τη Χέρτα. Στόχος η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ. Τα 3 από τα 4 τέσσερα τελευταία παιχνίδια της είχαν σύνολο τερμάτων «2-3». Λείπει καιρό ο μέσος Μπέντερ Στον πρώτο γύρο είχε αποσπάσει το 1-1 από τη Σάλκε, αλλά ήταν καλύτερη και θα μπορούσε να φύγει με κάτι ακόμα καλύτερο. Οι φιλοξενούμενοι συνεχίζουν τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους. Μετά από δύο ήττες επικράτησαν δύσκολα και με μπόλικη δόση τύχης της Χοφενχάιμ με 2-1. Πέντε goal/goal και σύνολα τερμάτων «2-3» στα έξι τελευταία παιχνίδια τους. Στις έξι πιο πρόσφατες εκτός έδρας αναμετρήσεις του χαμογέλασαν μόνο μία φορά. Με 3-5-2 απόψε και του Εμπολό – Μπουργκστάλερ στην επίθεση. Έχω την αίσθηση πως θα πληρώσουν τα κενά της άμυνάς τους κόντρα σε μία ομάδα που στη Μπάι Αρίνα βγάζει τεράστια επιθετικότητα και ορμή. Ασος.

Λειψία – Κολωνία

Η Λειψία ηττήθηκε με 2-1 στην Φρανκφούρτη και τερμάτισε ένα αήττητο σερί τριών αγώνων. Στόχος η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πολύ δυνατή εντός με ρεκόρ 7-3-1. Μεσοβδόμαδα μπορεί να ηττήθηκε με 2-0 από τη Νάπολι στο Γιουρόπα, αλλά προκρίθηκε χάρη στο υπέρ της 3-1 της Ιταλίας. Πάντως παραλίγο να κάνει χαρακίρι. Σαφέστατα πιο κουρασμένη από την Κολωνία. Η φιλοξενούμενη δεν έχει να χάσει απολύτως τίποτα. Βρίσκεται στον πάτο της βαθμολογίας, η διαφορά από την γραμμή ολοένα και μεγαλώνει, τα περιθώρια στενεύουν και επιβάλλεται να παίξει παντού επιθετικά. Το έκανε και κόντρα στο Αννόβερο μένοντας άδικα στο 1-1. Μάλιστα άπαντες βράζουν με τη διαιτησία, αφού στις καθυστερήσεις πέτυχε το γκολ της νίκης, το οποίο ακυρώθηκε μόλις είδε το βίντεο το διαιτητής. Τέσσερα σερί goal/goal. Μόνο μία νίκη στα 18 τελευταία εκτός. Θα προσπαθήσει να επιτεθεί παίζοντας με 3-4-3 και άγνοια κινδύνου. Ισως πετύχει γκολ κόντρα σε μια κουρασμένη αντίπαλο ελέω Ευρώπης.

Σε ενδιαφέρει