Απόδραση από το σπίτι του Σβεντ

Δύσκολη έξοδος για τον Παναθηναϊκό στο σπίτι του Σβεντ και του Μπαρτζώκα. Μεγάλο κλάσικο στην Ισπανία, λίγες μέρες μετά το μεταξύ τους τελικό κυπέλλου.
imki pao

Στην Κίμκι ταξιδεύει ο Παναθηναϊκός με σκοπό να φύγει με τη νίκη από το σπίτι των Σβεντ και Μπαρτζώκα. Μεγάλο ντέρμπι στη Βαρκελώνη με την Μπάρτσα να υποδέχεται τη Ρεάλ λίγες μέρες μετά την κόντρα τους στον τελικό του κυπέλλου.

Ανάλυση

Κίμκι – Παναθηναϊκός

Από σπουδαία νίκη έρχεται η Κίμκι, αφού άλωσε την έδρα της Ζενίτ (80-98) για το ρωσικό πρωτάθλημα. Για την Ευρωλίγκα, έρχεται από επίσης μεγάλο διπλό στο Κάουνας επί της Ζαλγκίρις. Η ομάδα του Μπαρτζώκα βασίζεται αποκλειστικά από τις ορέξεις του Αλεξ Σβεντ και των Αμερικάνων Χάνεϊκατ και Γκιλ. Γρήγορη στην επίθεση με αθλητικά γκαρντ, θα προσπαθήσει και σήμερα να “πνίξει” με το τέμπο της τον αντίπαλο. Ο Παναθηναϊκός “ευνοήθηκε” από την διακοπή, αφού ο Πασκουάλ είχε την ευκαιρία να δουλέψει με τους Τζέιμς και Πέιν και να τους βάλει -όσο μπορεί- στο κλίμα της ομάδας. Στο τελευταίο τους ματς, οι “πράσινοι” δυσκολεύτηκαν να κερδίσουν την Μπασκόνια, αν και είχαν άνετες διαφορές κατά καιρούς. Το μεγάλο πρόβλημα του Πασκουάλ ακούει στο όνομα “Κένι Γκάμπριελ” αφού ο φορμαρισμένος φόργουορντ έμεινε εκτός. Ομάδες που ζουν από το τρίποντο. Θα έχει ενδιαφέρον ο ρυθμός. Προβλέπω οριακό ματς και κανείς να μην κερδίσει με 6+ πόντους.

 

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ

Μεγάλο ισπανικό ντέρμπι. Οι δυο τους συναντήθηκαν στο πλαίσιο του τελικού του Κόπα Ντελ Ρέι με νικήτρια την ομάδα της Βαρκελώνης (92-90). Καλό το ντεμπούτο του Πέσιτς που με το “καλημέρα” έδωσε τίτλο στην ομάδα του. Ο Σέρβος πάντως έκοψε τις “ορέξεις” για play-off στην Ευρωλίγκα, λέγοντας πως στόχος τους είναι το πρωτάθλημα πλέον. Η Ρεάλ δεν κατάφερε να πάρει το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς, όμως ο μεγάλος στόχος είναι η Ευρωλίγκα, κάτι που δείχνει να μπορεί να παλέψει. Επέστρεψε ο καταλυτικός σέντερ, Αγιόν, ενώ εκτός είναι ο φόργουορντ Τόμκινς που είχε περίοδο φόρμας. Ιδιαίτερο ματς με την Μπάρτσα να θέλει να “ζευγαρώσει” τις νίκες απέναντι στο μεγάλο αντίπαλο. Στο 2.03 οριακά αποδεκτός ο άσσος.

Εφές – Ζαλγκίρις

Κατάφερε να σώσει τη χρονιά που έμοιαζει “εφιαλτική” αφού πήρε το κύπελλο αποκλείοντας νωρίς (στους “8”) τη μεγάλη αντίπαλο, Φενέρμπαχτσε. Συνεχίζει να έχει προβλήματα στην άμυνα, παρά τις προσπάθειες από τον Αταμάν ν’ αλλάξει το στυλ παιχνιδιού του. Μεγάλο πρόβλημα ο νέος σοβαρός τραυματισμός του Ζόραν Ντράγκιτς. Η Ζαλγκίρις παραμένει φορμαρισμένη εντός συνόρων, αφού κατέκτησε εκ νέου το κύπελλο. Στην Ευρωλίγκα πάντως, είχε θέμα μετά την εντός έδρας ήττα από την Κίμκι με την 6η θέση να μοιάζει το ταβάνι της για φέτος. Εκτός έδρας μοιάζει αδύναμη η ομάδα του Σάρας, αφού αν και δυσκολεύει οποιονδήποτε αντίπαλο, δεν καταφέρνει να κερδίσει. Στο 1.95 ο άσσος της Εφές. Αν και το κίνητρο είναι με τους Λιθουανούς, θα πιστέψω τους Τούρκους που παίζουν για τ’ όνομά τους.

Μπάμπεργκ – Ερ. Αστέρας

Ο Αντρέα Τρινκιέρι “πλήρωσε το μάρμαρο” των κακών εμφανίσεων στη φετινή χρονιά κι απολύθηκε. Ο μέχρι τώρα βοηθός του, Ηλίας Καντζούρας θ’ αναλάβει τα χρέη του πρώτου προπονητή μέχρι νεοτέρας. Στο τελευταίο ματς Ευρωλίγκα, οι Γερμανοί έχασαν σχετικά δύσκολα στην Τουρκία από τη Φενέρ (77-69). Προβλήματα με τους Μίτροβιτς, Χέκμαν, Τέιλορ. Ο Αστέρας, έχασε το κύπελλο από την Παρτίζαν και έμεινε προς το παρόν χωρίς τίτλο. Στην Ευρωλίγκα, οι παίκτες του Αλιμπίγεβιτς έρχονται από το επιβλητικό 100-89 επί της Μιλάνο, δείχνοντας πως εντός έδρας παραμένουν πολύ ισχυροί. Σήμερα οι Σέρβοι παίζουν την τελευταία τους ευκαιρία για πρόκριση στην Post-Season αφού χρειάζονται οπωσδήποτε νίκη μετά το στραβοπάτημα της Μακάμπι στη Μάλαγα. Νομίζω ότι είναι το ματς που δε θα με απασχολήσει σήμερα. Ερωτηματικά και για τους δυο, μετά τα τελευταία τους αποτελέσματα.

Σε ενδιαφέρει