Άρσεναλ – Έστερσουντ: Με το μυαλό στη… Σίτι

Το 3-0 υπέρ της θα προσπαθήσει να διατηρήσει η Άρσεναλ, η οποία σκέφτεται ήδη τον τελικό του Λιγκ Καπ εναντίον της Σίτι.
arsenal estersoud

Η Άρσεναλ υποδέχεται απόψε στο Λονδίνο την Έστερσουντ για τη ρεβάνς της φάσης των “32” του Γιουρόπα Λιγκ. Στο πρώτο ματς, οι “κανονιέρηδες επικράτησαν με 3-0, μετατρέποντας το σημερινό παιχνίδι σε τυπική διαδικασία και πλέον στο μυαλό όλων βρίσκεται ο μεγάλος τελικός του Λιγκ Καπ εναντίον της Μάν. Σίτι την άλλη Κυριακή.

Τα προγνωστικά μου

Άρσεναλ – Έστερσουντ : GG & Over 2,5 (2,10)

Ανάλυση

Tα… τυπικά πλέον απομένουν στην Άρσεναλ για να σφραγίσει το εισιτήριο για τους “16” του Γιουρόπα Λιγκ, ύστερα από το άνετο 3-0 στη Σουηδία. Η κατάκτηση της διοργάνωσης αποτελεί πρώτο στόχο για τους “κανονιέρηδες”, αφού πλέον είναι ο μοναδικός τρόπος για να καταφέρουν να συμμετέχουν στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν. Ξεκούραστη έρχεται στο σημερινό ματς η ομάδα του Βενγκέρ, αφού δεν είχε ματς το Σαββατοκύριακο που πέρασε (δε συνεχίζει στο κύπελλο), όμως ακολουθούν δύο συνεχόμενα ματς – φωτιά με τη Μάν. Σίτι, ένα για το πρωτάθλημα την Πέμπτη και ένα για τον τελικό του Λιγκ Καπ την Κυριακή. Ο Ομπαμεγιάνγκ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής και έτσι στην κορυφή της επίθεσης θα ξεκινήσει ο Γουέλμπεκ. Εκτός παραμένουν οι Λακαζέτ, Ράμσι και Οζίλ. Θα υπάρξει σίγουρα ροτέισον από τον Αλσατό τεχνικό, με τον Μικχιταριάν πάντως να ξεκινάει κανονικά, αφού δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Λιγκ Καπ, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και βασικό τον Μαυροπάνο στο κέντρο της άμυνας.

Από τη μεριά της, η Έστερσουντ ενώ αποτέλεσε την έκπληξη των ομίλων, στο πρώτο ματς των “32” δεν μπόρεσε να αντέξει την πίεση και έχασε με κάτω τα χέρια από την Άρσεναλ με 3-0. Το πάλεψαν όσο μπορούσαν οι Σουηδοί, όμως η αγωνιστική απραξία από τη χειμερινή διακοπή ήταν εμφανής και αυτό έκανε πιο εύκολο το έργο των Λονδρέζων. Σήμερα, η ομάδα του Πότερ θα αγωνιστεί για το γόητρό της και θα προσπαθήσει να πετύχει τουλάχιστον ένα γκολ νωρίς που ίσως της αναπτερώσει το ηθικό. Πλήρης θα είναι η αποστολή των φιλοξενούμενων.

Πιθανές ενδεκάδες

Άρσεναλ (4-2-3-1)

Οσπίνα
Τσέιμπερς
Μαυροπάνος
Χόλντινγκ
Κολάσινατς
Ελνένι
Μάιτλαντ Νιλς
Νέλσον
Γουίλοκ
Μιχιταριάν
Γουέλμπεκ

Έστερσουντ (4-3-3)

Κειτά
Μουκίμπι
Πέτερσον
Παπαγιαννόπουλος
Βίντγκρεν
Έντουαρντς
Νούρι
Μένσα
Σέμα
Γκόντος
Γκέρο

Eκτίμηση

Η Άρσεναλ δεν σκέφτεται καθόλου το σημερινό ματς, στο οποίο λίγο σοβαρή να εμφανιστεί θα διατηρήσει το 3-0 του πρώτου παιχνιδιού. Αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορεί η Έστερσουντ να πετύχει ένα γκολ στο “Έμιρεϊτς”. GG & Over 2,5

Σε ενδιαφέρει