Α’ Γαλλίας: Κι όμως χάνει…

Η διαστημική Παρί μπορεί να έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα όπως όλα δείχνουν στη Γαλλία, αλλά απέδειξε με την ήττα στη Μαδρίτη από τη Ρεάλ πως μόνο άτρωτη δεν είναι. Στον πρώτο γύρο ηττήθηκε από το Στρασβούργο με 2-1.
TZ  RCEE RTRMADP  SOCCER FRANCE STR PSG

Απόψε διεξάγεται το κυρίως μενού της 26ης αγωνιστικής στο Σαμπιονά με έξι αμφίρροπες αναμετρήσεις σε ουρά και ευρωπαϊκές θέσεις.

Ανάλυση

Παρί – Στρασβούργο

Η Παρί κερδίζει πλέον από συνήθεια. Πέρασμα από την έδρα της Τουλούζ με 1-0. Μεσοβδόμαδα έπαιξε για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ στη Μαδρίτη με τη Ρεάλ χάνοντας 3-1. Μαγική εικόνα η έκβαση της αναμέτρησης. Δεν άξιζε υο συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Έχασε πολλές ευκαιρίες. Ο Εμερι είχε πολλά παράπονα από τη διαιτησία. Άπαντες τους καίει η ρεβάνς. Θα υπάρξει το σχετικό ροτέισον απόψε. Το Στρασβούργο κέρδισε με 2-1 την Τρουά και αποσπάστηκε πέντε βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη. Στον πρώτο γύρο κέρδισε την Παρί με 2-1 και την ανάγκασε στη μία από τις δύο φετινές της ήττες. Τα 5 από τα 6 τελευταία παιχνίδια της είχαν σύνολο τερμάτων «2-3». Οι γηπεδούχοι θα προσπαθήσουν να χρυσώσουν το χάπι από την ήττα της Μαδρίτης, αλλά η κούρασή τους είναι σίγουρα μεγάλη και η γραμμή βρίσκεται στα 4,5 γκολ.

 

Αμιάν – Τουλούζ

Η Αμιάν έρχεται από τρεις κολλητές ήττες με πιο πρόσφατο το 2-3 από την Μπορντό. Η εστία της παραβιάζεται εδώ και επτά αγώνες. Βρίσκεται ακριβώς πάνω στην γραμμή της παραμονής. Τις πέντε από τις επτά φετινές της νίκες τις πέτυχε εντός έδρας. Λείπει και πάλι ο ηγετικός μέσος Ζουνγκού. Η Τουλούζ  συνεχίζει να αγωνίζεται με την κλασική άκρως αμυντική τακτική. Αυτή της χάρισε δύο νίκες στο 1-0 με Τρουά και Νις, αλλά και μία οριακή ήττα από την πρωτοπόρο Παρί με 1-0. Ο Ντεμπέβ από την ημέρα που ανέλαβε έδειξε ξεκάθαρα την πρόθεσή του να αγωνίζεται η ομάδα με πρώτο της μέλημα το μηδέν στα μετόπισθεν. Το ίδιο περιμένω να συμβεί κι απόψε. Οδηγός το κλειστό μεταξύ τους παιχνίδι στο πρώτο γύρο, που βρήκε την Τουλούζ νικήτρια με 1-0.

Ανζέ – Σεντ Ετιέν

Όταν παίρνει φόρα, φόρα κατηφόρα. Ο λόγος για την Ανζέ που μετά το 1-2 από την Μονπελιέ δέχτηκε ένα ωραιότατο ντόρτι από τη Μονακό και μάλιστα εντός έδρας (0-4). Αποτέλεσμα να βρεθεί στη 18η θέση και πλέον η παραμονή κρέμεται από μια κλωστή. Μόνο τρις νίκες σε 12 εντός έδρας αγώνες. Τουλάχιστον επιστρέφει ο εξαιρετικός μέσος Τάιτ. Η Σεντ Ετιέν βρίσκεται πέντε βαθμούς ψηλότερα από την αντίπαλό της και παρουσιάζεται ολοένα και καλύτερη στο χορτάρι. Κέρδισε Καέν και Αμιάν, ενώ έφερε 2-2 κόντρα στη Μαρσέιγ σε ένα τρομερό ροντέο. Είναι ξεκάθαρο πως οι πρόσφατες προσθήκες στο ρόστερ της την έχουν αλλάξει επίπεδο. Εκτός έδρας έχει θέματα με 8 ήττες σε 12 αγώνες και μόλις επτά γκολ ενεργητικό. Στον πρώτο γύρο έμεινε στο 1-1 με την Ανζέ. Αυξημένες πιθανότητες να υπάρξει κάτι ανάλογο κι απόψε. Πάντως, προσωπικά έχω την αίσθηση πως δεν χάνουν οι φιλοξενούμενοι.

Καέν – Ρεν

Η Καέν βρίσκεται μακριά από την επικίνδυνη ζώνη και οι τέσσερις βαθμοί στα ματς με Ναντ και Γκιγκάμπ της έδωσαν έναν διαφορετικό αέρα. Στην έδρα της Γκινγκάμπ παρέταξε… λεωφορείο στα μετόπισθεν παίζοντας με στόχο το μηδέν στην άμυνα. Τα κατάφερε, έστω και με αντι-ποδόσφαιρο. Δέκα under στα 13 φετινά εντός έδρας παιχνίδια της στο Σαμπιονά. Η Ρεν από την άλλη είναι μια ομάδα του ύψους ή του βάθους. Λογικό, αφού παίζει παντού και πάντα φουλ επιθετικά και με άγνοια κινδύνου. Τη μία χάνει από την Γκινγκάμπ εντός με 1-0 και την άλλη φεύγει με τεράστιο διπλό από την έδρα της Λυών με 2-0. Βέβαια, ήταν μαγική εικόνα. Πολύ επικίνδυνη στις εξόδους της. Ταιριάζει γάντι η κόντρα επίθεση. Δεν είναι τυχαίο ότι εντός έχει βάλει 11 γκολ και εκτός 19. Ψάχνει ρεβάνς απόψε για την ήττα του πρώτου γύρου από την Καέν με 1-0. Μεγάλο πλήγμα η απουσία του ηγέτη Καζρί στο κέντρο. Εχει πετύχει 7 γκολ και έχει μοιράσει άλλα τόσα. Αν δεν υπήρχε η συγκεκριμένη απουσία θα πόνταρα στο Χ2. Τώρα σκέφτομαι το goal/goal.

Μονπελιέ – Γκινγκάμπ

Κατά πόδας κυνηγάει τη Ναντ η Μονπελιέ έχοντας ως αποκλειστικό στόχο την πέμπτη θέση που οδηγεί στην Ευρώπη. Νέα νίκη με 1-0 στην έδρα της Μετς. Πήγε το παιχνίδι ακριβώς εκεί που ήθελε. Μόνο μία ήττα και αυτή στο Παρίσι από την πρωτοπόρο στην τελευταία εξάδα αγώνων της. Πλήγμα η απουσία του Μέντεζ στην άμυνα. Η Γκινγκάμπ έμεινε στο 0-0 με την Καέν, αλλά αποτελεί θετικό στοιχείο το ότι κράτησε φια δεύτερο σερί ματς απαραβίαστη την εστία της. Την τελευταία τετραετία έχει δύο ήττες και δύο ισοπαλίες στην έδρα της Μονπελιέ. Όλες συνοδεύτηκαν από goal/goal και σύνολο τερμάτων «2-3». Στον πρώτο γύρο δεν κουνήθηκε φύλο στη μεταξύ τους αναμέτρηση μένοντας στο σβηστό 0-0. Φέτος συναντήθηκαν για το Λιγκ Καπ στην έδρα της Γκινγκάμπ και η Μονπελιέ επιβλήθηκε με 2-0. Ξεκάθαρη επιλογή ο άσος στα δικά μου μάτια. Καλοδουλεμένη ομάδα οι γηπεδούχοι, με ξεκάθαρους στόχους στο πρωτάθλημα και ισχυρή έδρα. Άσος.

Τρουά – Μετς

Πέντε ήττες στα έξι τελευταία για την Τρουά, που την έριξαν στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας. Πιο πρόσφατο το 1-2 από το Στρασβούργο. Κατήφεια στο εσωτερικό της ομάδας. Το ματς με τη Μετς είναι όλα τα λεφτά. Αν δεν το πάρει δεν αξίζει να σωθεί. Ακολουθεί μεσοβδόμαδα ακόμα ένας… τελικός παραμονής κόντρα στη Ντιζόν. Στο σπίτι της έχει επτά διαδοχικά no goal και 8 under στα 12 φετινά ματς πρωταθλήματος. Η Μετς μπορεί να παραμένει στον πάτο της βαθμολογίας, αλλά μάχεται με νύχια και με δόντια σε κάθε αναμέτρηση. Ηττήθηκε 1-0 εντός από τη Μονπελιέ παρότι άξιζε τον βαθμό. Είχε 2-3 πολύ μεγάλες ευκαιρίες. Τέσσερα over στα πέντε τελευταία. Στον πρώτο γύρο ηττήθηκε από την Τρουά με 1-0. Άπαντες δηλώνουν αποφασισμένοι να πάρουν απόψε τη ρεβάνς, που θα τους κρατήσει ζωντανούς στη μάχη της επιβίωσης. Με 4-2-3-1 οι φιλοξενούμενοι, αλλά θα βοηθάνε τον φουνταριστό Ριβιέρ οι Μιλίσεβιτς και Ρου. Δεν έχει περιθώρια η Μετς θα παίξει επιθετικά για τη νίκη. Πλέον, δεν έχει να χάσει τίποτα. Η Τρουά θα βρει κι αυτή διαδρόμους να δράσει. Προς αμφίσκορο πάει το ματσάκι.

Σε ενδιαφέρει