Α’ Ισπανίας: Σκέφτεται το Τσάμπιονς Λιγκ η Μπάρτσα

Αποσυντονισμένη δείχνει το τελευταίο διάστημα η Μπαρτσελόνα, που ξεκάθαρα το τελευταίο διάστημα σκέφτεται τα νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ.
Α’ Ισπανίας: Σκέφτεται το Τσάμπιονς Λιγκ η Μπάρτσα

Με τέσσερις αναμετρήσεις συνεχίζεται η 24η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Εκτός έδρας δοκιμασίες για Σεβίλλη, Βαλένθια και Μπαρτσελόνα.

Ανάλυση

Λας Πάλμας – Σεβίλλη

Η Λας Πάλμας με σωστή τακτική και πολύ προσεκτική στρατηγική άντεξε στην πίεση της Μπιλμπάο και έφυγε από το Σαν Μαμές με το 0-0. Παραμένει κάτω από την γραμμή του υποβιβασμού. Δεν έχει το παραμικρό περιθώριο πλέον. Τρία σερί no goal. Πλήγμα η απουσία του Ναβάρο στην άμυνα. Ο ηγετικός μέσος και αρχηγός Βιέρα έχει δηλώσει ξεκάθαρα την πρόθεσή του να αποχωρήσει. Πάντως, απόψε παίζει κανονικά. Δεδομένο το 4-1-4-1 απόψε με τον Καλέρι φουνταριστό και ακραίους στη μεσαία γραμμή τους Τολέντο και Χιλ. Η Σεβίλλη κέρδισε τη Χιρόνα με 1-0 και επέστρεψε στα τρίποντα μετά από δύο αγώνες. Στις 12 εξόδους της δεν έχει φέρει ισοπαλία. Δέχεται δύο γκολ κατά μέσο όρο. Απέχει έξι βαθμούς από το Τσάμπιονς Λιγκ, στο οποίο δύσκολα μπορεί να ελπίζει. Λείπουν Κίαερ, Νολίτο και Μπανέγα. Δεδομένο το 4-2-3-1 με αιχμή του δόρατος στην επίθεση τον Γιεντέρ. Το μυαλό των φιλοξενούμενων βρίσκεται στο μεγάλο ματς που ακολουθεί με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Αν δεν υπήρχε η αναστάτωση στους γηπεδούχους με την υπόθεση Βιέρα θα πήγαινα στο 1Χ. Τώρα θα τις αφήσω να βγάλουν τα μάτια τους ολομόναχες.

Εϊμπαρ – Μπαρτσελόνα

Η Έιμπαρ συνεχίζει να αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία πως η φετινή της πορεία μόνο φούσκα δεν είναι. Μετά την πεντάρα στη Σεβίλλη πέρασε νικηφόρα με 1-0 από τη έδρα της Λεγκανές. Τέσσερα ματς αήττητη. Βρέπει Ευρώπη. Τρία goal/goal στα τέσσερα τελευταία ματς. Μόνο από την Ατλέτικο έχει ηττηθεί στα 12 τελευταία ματς. Θέλει να κοιτάξει στα μάτια την πρωτοπόρο, από την οποία έχει ηττηθεί την περασμένη τριετία εντός με 2-0, 4-0 και 4-0 αντίστοιχα. Λείπει ο επιθετικός Ένριτς. Η Μπαρτσελόνα έρχεται από γκέλα ολκής στο Καμπ Νόου μένοντας στο 0-0 κόντρα στη Χετάφε. Άνευρη για μεγάλη διάστημα, αλλά έπεσε πάνω και σε έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα. Δεύτερη σερί ισοπαλία. Έδωσε το δικαίωμα στην Ατλέτικο να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή στους επτά βαθμούς. Ακολουθεί σπουδαίο ματς με την Τσέλσι στην Αγγλία για το Τσάμπιονς Λιγκ. Στον πρώτο γύρο καθάρισε με 6-1 τη σημερινή της αντίπαλο. Δεν αλλάζει το 4-4-2 ο Βαλβέρδε με Σουάρες και Μέσι να αποτελούν το βασικό επιθετικό δίδυμο. Το ερώτημα είναι πως θα προσεγγίσει την αναμέτρηση η Εϊμπαρ. Αν ανοιχτεί και βγει στο ξέφωτο δεν πρόκειται να γλιτώσει. Αν ταμπουρωθεί μπορεί να έχει περισσότερες ελπίδες θετικού αποτελέσματος, αλλά δεν έχει μάθει φέτος να το κάνει.

Αλαβές – Λα Κορούνια

Η Αλαβές ξεφεύγει ολοένα και περισσότερο από την τελευταία τριάδα της βαθμολογίας επικρατώντας κατά σειρά με 2-1 των Θέλτα και Βιγιαρεάλ. Τέταρτο σερί goal/goal και over. Μόνο μία ήττα στην τελευταία πεντάδα αγώνων της. Είναι ξεκάθαρο πως η έλευση του Αμπελάρδο είχε ευεργετικά αποτελέσματα για την ομάδα. Θα παραταχθεί με ένα κλασικό 4-4-2 και τους Μουνίρ, Γκουιντέτι στην επίθεση. Η Λα Κορούνια έχει ξεχάσει πότε κέρδισε τελευταία φορά. Βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας. Η απόστασή της από την γραμμή της επιβίωσης ολοένα και μεγαλώνει. Πιο πρόσφατο το εντός έδρας 0-1 από την Μπέτις. Οχτώ ματς δίχως νίκη με 6 ήττες και 2 ισοπαλίες. Ο Σέεντορφ μπήκε με το αριστερό στην ομάδα, αλλά έδειξε πως πρώτο του μέλημα είναι να συμμαζέψει ανασταλτικά τους φιλοξενούμενους. Λείπουν Σίντνεϊ και Βαλβέρδε. Το μομέντουμ οδηγεί ξεκάθαρα στον άσο. Η Αλαβές σφύζει από ενέργεια και έχει πολύ καλύτερη φυσική κατάσταση από την παραπαίουσα αντίπαλό της. Ευκαιρία για μια ακόμα νίκη-ανάσα. Άσος.

Μάλαγα – Βαλένθια

Τελευταία και καταϊδρωμένη η Μάλαγα. Χωρίς καμία διάθεση για μπάλα και με την ψυχολογία σε τραγικά επίπεδα. Βρίσκεται πλέον επτά βαθμούς πίσω από την γραμμή της παραμονής. Δεν έχει νίκη στα οχτώ τελευταία. Σκοράρει μόνο με αίτηση. Διαθέτει τη χειρότερη επίθεση της κατηγορίας. Σε 23 αγώνες έχει 17 under. Μόνο με το ταμπούρι δουλειά δεν γίνεται. Ηττες στα δύο τελευταία με 1-0 από Λας Πάλμας και Ατλέτικο Μαδρίτης. Τα πέντε από τα έξι πιο πρόσφατα παιχνίδια της είχαν σύνολο τερμάτων «0-1». Λείπουν Μπαστόν, Κάρλος, Χουάνπι και Κουζμάνοβιτς. Κλασικό 4-4-2 κι απόψε με Ρολάν και Ιντέγιε να αποτελούν το επιθετικό δίδυμο. Η Βαλένθια μετά από τρεις ήττες συνήλθε πραγματοποιώντας πειστική εμφάνιση κόντρα στη Λεβάντε. Κέρδισε με 3-1. Ηταν ανώτερη, αλλά χρειάστηκε τη βοήθεια της διαιτησίας σε κομβικά σημεία. Πέντε goal/goal και over στα έξι τελευταία ματς. Λείπουν Γκαράι, Κοντόγκμπια και Περέιρα. Αποκλειστικός στόχος να παραμείνει στην πρώτη τετράδα που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Για πολλοστή φορά θα παραταχθεί με 4-4-2 έχοντας μπροστά τους Μίνα και Ροντρίγκο. Η Μάλαγα δεν έχει να χάσει τίποτα από δω και πέρα. Θα πρέπει να παλέψει σε κάθε ματς για τη νίκη, άρα και να επιτεθεί. Η Βαλένθια πετάει από το ένα ροντέο στο άλλο. Σκοράρει πολύ εύκολα, αλλά δέχεται γκολ εδώ και εννιά αγώνες. Θα πάω με το αμφίσκορο.

Σε ενδιαφέρει