Κύπελλο Ελλάδος (Τελικός): Πάθος για το πρώτο τρόπαιο

Μπροστά σε μια τεράστια πρόκληση βρίσκονται απόψε Ολυμπιακός και ΑΕΚ. Στα «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου συγκρούονται με φόντο το πρώτο τρόπαιο της σεζόν.
olympiakos aek

Για ακόμα μία χρονιά υπό τον φόβο επεισοδίων ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος θα διεξαχθεί μπροστά σε μαθητές. Οι δύο ομάδες μοιράστηκαν μόνο από 30 προσκλήσεις.

Τα προγνωστικά μου

Ολυμπιακός – ΑΕΚ: Over 145,5 (1.80)

Ανάλυση

Ο Ολυμπιακός θέλει να κατακτήσει το Κύπελλο δια δέκατη φορά στην ιστορία του. Το 2011 ανέβηκε τελευταία φορά στη ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Ακολούθησαν έξι κολλητές κατακτήσεις από τον Παναθηναϊκό. Φέτος δεν βρίσκει απέναντί τοθ τον «αιώνιο» αντίπαλο και αυτό τον βάζει σε ρόλο οδηγού όσον αφορά τη νίκη. Τρεις φορές έχει αντιμετωπίσει την ΑΕΚ σε τελικό Κυπέλλου κατακτώντας τη νίκη σε όλες. Συγκεκριμένα αυτό συνέβη τις χρονιές 1976, 1978 και 1980. Σε πολύ καλή κατάσταση η ομάδα του Σφαιρόπουλου μετά τις μεγάλες νίκες στην Ευρωλίγκα κόντρα σε Φενέρ και Ρεάλ. Χωρίς να αγχωθεί καθάρισε και τα Τρίκαλα στον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος με 98-73 εκτός έδρας. Τρομερή εμφάνιση από τον Μιλουτίνοφ με 20 πόντους και 18 ριμπάουντ. Παραμένουν στα πιτς Τίλι και Αγραβάνης.

 

Η ΑΕΚ έχει να βρεθεί σε τελικό από το μακρινό 2001. Φέτος τα κατάφερε αποκλείοντας τον Παναθηναϊκό στα ημιτελικά μετά από ένα συγκλονιστικό ματς, όπου έβγαλε τεράστιο τσαμπουκά στο παρκέ και έδειξε να το θέλει περισσότερο. Οδηγός κόντρα στον Ολυμπιακό θα είναι σίγουρα η συγκεκριμένη νίκη, αλλά και η φετινή επί των «ερυθρολεύκων» στο πρωτάθλημα με 66-62. Ο Σάκοτα είναι μανούλα σε τέτοια ματς και ξέρει που να τα οδηγεί. Άπαντες υποστήριξαν πως θέλουν το τρόπαιο και για να το αφιερώσουν στον πρόεδρο της ομάδας που το αξίζει. Πολύ σημαντικό διπλό στο Ρέθυμνο για το πρωτάθλημα με 95-90, σε ένα ματς που κυνηγούσα στο μεγαλύτερο μέρος του, αλλά στο φινάλε είχε καθαρό μυαλό και σωστέ επιλογές. Νωρίτερα είχε προκριθεί στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Σε πολύ υψηλά επίπεδα η ψυχολογία. Μάλιστα στο τελευταίο ντεμπούταρε ο Πάντερ πετυχαίνοντας 10 πόντους και δείχνοντας ικανός να βοηθήσει άμεσα. Υπήρξε ένα θέμα με τη συμμετοχή του έμπειρου Βασιλόπουλου, αφού έχει παίξει φέτος στο θεσμό με τη φανέλα του Άρη, αλλά η ομοσπονδία αποφάσισε να δώσει το ΟΚ και θα παίξει κανονικά.  

Εκτίμηση

Μπροστά σε μία τεράστια πρόκληση βρίσκονται απόψε Ολυμπιακός και ΑΕΚ, που τα τελευταία χρόνια ζούσαν στην σκιά του Παναθηναϊκού όσον αφορά τη διοργάνωση του Κυπέλλου. Η κρισιμότητα της αναμέτρησης και η παράδοση των τελικών οδηγούν σε χαμηλό σκορ, αλλά το line βρίσκεται σε επίπεδα που μπορεί να ξεπεραστεί. Οι 145,5 πόντοι δεν αποτελούν ανυπέρβλητο εμπόδιο, με τον Ολυμπιακό να δείχνει τελευταία πως έχει ξεμπουκώσει επιθετικά και την ΑΕΚ να ποντάρει κατά κύριο λόγω στον ρυθμό των Αμερικανών της με μπροστάρη τον Χάρις. Πάμε για over.

Σε ενδιαφέρει