Χιρόνα – Λεγανές: Άνετες και… ωραίες

Και οι δύο ομάδες αποτελούν τις ευχάριστες εκπλήξεις της φετινής σεζόν στην Ισπανία και αυτό το γεγονός τις απαλλάσσει από άγχος και σκοπιμότητες.
Χιρόνα – Λεγανές: Άνετες και… ωραίες

H αναμέτρηση Χιρόνα – Λεγανές ανοίγει απόψε την αυλαία της 24ης αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβιζιόν στην Ισπανία. Άνετες βαθμολογικά είναι και οι δύο ομάδες και αυτό λογικά θα βοηθήσει να παρακολουθήσουμε ένα ανοικτό ματς.

Τα προγνωστικά μου

Χιρόνα – Λεγανές : GG (2,35)

Aνάλυση

Από την ήττα με 1-0 στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» από τη Σεβίλλη προέρχεται η Χιρόνα. Το αποτέλεσμα, πάντως, ίσως να μην ανταποκτίνεται στην εικόνα του ματς, αφού οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν πολύ αξιόμαχοι και άξιζαν τουλάχιστον την ισοπαλία, χάνοντας μάλιστα πέναλτι με τον Αδάι στο 41′. Παρ’ όλα αυτά, η πορεία της ομάδας του Ματσίν παραμένει εξαιρετική και με τους 31 πόντους που έχει συγκεντρώσει μέχρι τώρα κοιτάζει περισσότερο προς την Ευρώπη παρά προς τον υποβιβασμό. Στα αγωνιστικά, για το σημερινό ματς εκτός θα μείνει ο τραυματίας μέσος Πέρε Πονς, όπως και ο -επίσης- μέσος Τιμόρ που ανήκει στη Λεγανές. Ο πρώτος σκόρερ Στουάνι επιστρέφει στην κορυφή της επίθεσης, έχοντας στα άκρα τους Μπόρχα Γκαρθία και Πόρτου.

Από την άλλη μεριά, για τη Λεγανές, ύστερα από τον αποκλεισμό από τη Σεβίλλη στο κύπελλο, ακολούθησε η ήττα με 0-1 εντός έδρας από την Εϊμπαρ. Η κούραση από την υπερπροσπάθεια στο κύπελλο ήταν εμφανής και επηρέασε την εμφάνιση των Μαδριλένων, η οποία ήταν κατώτερη από αυτές που μας είχαν συνηθίσει τον τελευταίο καιρό. Πάντως, θα μπορούσαν να είχαν κρατήσει τουλάχιστον την ισοπαλία, καθώς το γκολ το δέχτηκαν στην τελευταία φάση του αγώνα και ενώ έπαιζαν με 10 παίκτες από το 84′. Η ομάδα του Γκαριτάνο παραμένει αρκετά μακριά (+11) από την επικίνδυνη ζώνη και όλα δείχνουν πως φέτος θα παραμείνει εύκολα στην κατηγορία. Στα αγωνιστικά, χάνει το σημερινό ματς ο στόπερ Σιόβας που αποβλήθηκε στο προηγούμενο, όπως και οι τραυματίες Τίτο, Μπράσανατς, Γκάμπριελ, Ομάρ Ράμος, Σιμανόφσκι και Μάουρο Ντος Σάντος. Ο Μποβύ θα σηκώσει για άλλη μια φορά το βάρος στην επίθεση των φιλοξενούμενων.

Πιθανές ενδεκάδες

Χιρόνα (3-4-2-1)

Μπόνο
Χουάνπε
Μπερνάρντο
Μουνιέσα
Αδάι
Αλέις Γκαρθία
Γκρανέλ
Μοχίκα
Μπόρχα Γκαρθία
Πόρτου
Στουάνι

Λεγανές (4-2-3-1)

Κουέγιαρ
Θαλδούα
Μαντοβάνι
Μουνιός
Ντιέγκο Ρίκο
Γκουμπάου
Ρουμπέν Πέρεθ
Αμραμπάτ
Εράσο
Ελ Ζαρ
Μποβύ

Εκτίμηση

Η βαθμολογική άνεση και των δύο θα βοηθήσει να γίνει ένα παιχνίδι μακριά από σκοπιμότητες και άγχος. Αμφότερες έχουν την ικανότητα να σκοράρουν και αυτό το ενδεχόμενο πληρώνει εξαιρετικά. GG

Σε ενδιαφέρει