Αστάνα – Σπόρτινγκ Λ.: Εχασαν τον… φονιά οι Καζάκοι

Για πρώτη φορά ζει το όνειρο των νοκ άουτ η Αστάνα που υποδέχεται την Σπόρτινγκ, η οποία προέρχεται από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.
Αστάνα – Σπόρτινγκ Λ.: Εχασαν τον… φονιά οι Καζάκοι

Πρώτος αγώνας ανάμεσα σε Αστάνα και Σπόρτινγκ στον συνθετικό χλοοτάπητα της Αστάνα Αρίνα. Θα ακολουθήσει ρεβάνς στη Λισαβόνα. Ισχύει το εκτός έδρας γκολ.

Τα προγνωστικά μου

Αστάνα – Σπόρτινγκ: Χ ημ. (2.00)

Ανάλυση

Η Αστάνα συμμετείχε σε έναν πολύ οριακό όμιλο με Βιγιαρεάλ, Σλάβια και Μακάμπι. Επικράτησε της Σλάβια στο φινάλε με 1-0 και έγινε η πρώτη ομάδα από το Καζακστάν που προκρίνεται στα νοκ άουτ μεγάλη ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Έχει να παίξει από τον Δεκέμβριο επίσημο ματς. Σίγουρα η αγωνιστική απραξία προβληματίζει. Έχασε στις μεταγραφές τον εξαιρετικό φορ Κομπαναγκά, που ήταν ο πρώτος της σκόρερ. Δεν παίζει λόγω τιμωρίας ο μέσος Μουζίκοφ. Αποκτήθηκαν Στανόγεβιτς και Πέρτσουκ. Σύμμαχο ο συνθετικός χλοοτάπητας της «Αστάνα Αρίνα». Θα παίξει με 4-2-3-1 έχοντας αιχμή του δόρατος στην επίθεση τον Ντεσπότοβιτς. Από πίσω θα κινούνται Τουμάσι, Μουρταζάεφ και Τομαζόφ.

 

Η Σπόρτινγκ βρέθηκε στο Γιουρόπα από το Τσάμπιονς Λιγκ. Βγήκε τρίτη στον όμιλό της αφήνοντας πίσω τον Ολυμπιακό. Δεν μπόρεσε να κλέψει τη δεύτερη θέση από τη Γιουβέντους. Τα 3 από τα 4 παιχνίδια της στον όμιλο είχαν σύνολο τερμάτων «2-3». Καθάρισε τη Φεϊρένσε στον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος με 2-0. Βρίσκεται στο -2 από την κορυφή και σαφέστατα έχει βλέψεις τίτλου. Εκτός έδρας έχει μόνο μία νίκη στα 15 τελευταία παιχνίδια της στο Γιουρόπα. Λείπει ο φορ Ντοστ. Κορυφή στο 4-2-3-1 θα παίξει ο Ντουμπιά έχοντας από πίσω τους Ακούνια, Φερνάντες και Μάρτινς.

Πιθανές ενδεκάδες

Αστάνα (4-2-3-1)

Εριτς

Σίτοφ

Λογκβινένκο

Ανιτσιτς

Σόμκο

Μαγέφσκι

Μαλί

Τουμάσι

Μουρταζάεφ

Τομαζόφ

Ντεσπότοβιτς

Σπόρτινγκ Λ. (4-2-3-1)

Πατρίσιο

Πιτσίνι

Κόατες

Πίντο

Κοεντράο

Μπατάγλια

Καρβάλιο

Ακούνια

Φερνάντες

Μάρτινς

Ντουμπιά

Εκτίμηση

Από τα πιο μπερδεμένα ματς του προγράμματος. Σε αποδόσεις φαβορί το διπλό χάνει την αξία του εφόσον υπάρχει και η ρεβάνς. Σαφέστατα η αγωνιστική ετοιμότητα των Πορτογαλών δίνει σημαντικό προβάδισμα, αλλά ο συνθετικός χλοοτάπητας είναι ένα σημαντικό συν για τους Καζάκους. Θα πάω στο «Χ» του ημιχρόνου περιμένοντας προσεκτικές τις δύο ομάδες.

Σε ενδιαφέρει