Σεντ Ετιέν – Μαρσέιγ: Kόντρα… φορμαρισμένων

Σε πολύ καλή κατάσταση και οι δύο ομάδες, ψάχνουν τη νίκη για διαφορετικούς λόγους η καθεμία.
Saint Etienne vs Marseille

Με την αναμέτρηση Σεντ Ετιέν – Μαρσέιγ ξεκινάει σήμερα η 25η αγωνιστική της Ligue 1 στη Γαλλία. Και οι δύο ομάδες είναι φορμαρισμένες τον τελευταίο καιρό και αυτό το γεγονός κάνει την κόντρα τους εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.

Τα προγνωστικά μου

Σεντ Ετιέν – Μαρσέιγ : X2 & GG (2,09)

Aνάλυση

Χωρίς να απειληθεί σχεδόν καθόλου στην έδρα της Αμιάν, η Σεντ Ετιέν έφτασε σε μια δίκαιη νίκη με 2-0 την περασμένη αγωνιστική. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους “στεφανουά” ήταν ο Ματιέ Ντεμπισί, ο οποίος ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ, αλλά και βοήθησε πολύ με τις κούρσες του. Αυτή ήταν η δεύτερη σερί νίκη για την ομάδα του Ζαν-Λουί Γκασέ, η οποία έφτασε στους 29 βαθμούς και το +4 από την επικίνδυνη ζώνη. Στα αγωνιστικά, δεν έχει δικαίωμα ο μέσος Καμπελά που ανήκει στη Μαρσέιγ, ενώ τραυματίες είναι οι αμυντικοί Εμπένγκ και Πιερ-Γκαμπριέλ. Με 4-3-3 θα παραταχθούν οι γηπεδούχοι, έχοντας στην επίθεση τους Μπαμπά, Μονέ-Πακέ και Μπέριτς.

Σεντ Ετιέν – Μαρσέιγ με 0% γκανιότα* (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

*Αφορά την αγορά “Αποτέλεσμα Αγώνα” πριν την έναρξή του.

Από την άλλη μεριά, η Μαρσέιγ προέρχεται από το… ισοπεδωτικό 9-0 επί της Μπουργκ Περονάς για το Κύπελλο Γαλλίας, περνώντας έτσι στην επόμενη φάση. Για τους Μασαλλούς ξεχώρισαν οι Μήτρογλου και Οκάμπος, οι οποίοι πέτυχαν χατ τρικ. Είχε προηγηθεί, η επίσης εμφατική νίκη με 6-3 επί της Μετς για το πρωτάθλημα που έφερε την ομάδα του Ρούντι Γκαρσιά μόνη στη δεύτερη θέση μετά τη νίκη της Μονακό επί της Λυών. Για σήμερα, επιστρέφουν στην αποστολή ο μέσος Τοβάν και ο φορ Ζερμέν, δίνοντας στο Γάλλο τεχνικό την ευκαιρία να έχει όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεσή του. Στην κορυφή της επίθεσης θα ξεκινήσει ο Ζερμέν, έχοντας στα άκρα τους Παγιέ και Τοβάν, ενώ πίσω του θα μοιράζει το παιχνίδι ο Σανσόν.

Πιθανές ενδεκάδες

Σεντ Ετιέν (4-3-3)

Ρουφιέ
Ντεμπισί
Σούμποτιτς
Περάν
Γκαμπριέλ Σίλβα
Σέλνες
Εμβιλά
Παζό
Μπαμπά
Μονέ-Πακέ
Μπέριτς

Μαρσέιγ (4-2-3-1)

Μανταντά
Σαρ
Ραμί
Ρολάντο
Σακάι
Ανγκισά
Λουίς Γκουστάβο
Τοβάν
Σανσόν
Παγιέ
Ζερμέν

Εκτίμηση

Η Σεντ Ετιέν βρίσκεται σε καλή φόρμα, όμως η Μαρσέιγ σε ακόμα καλύτερη. Θα πήγαινα με το διπλό, όμως έχω ενδοιασμούς. Το συνδυαστικό Χ2 & GG μας καλύπτει καλύτερα.

Σε ενδιαφέρει