Φιορεντίνα – Γιουβέντους: Πατάει κορυφή η ‘Κυρία’

Με νίκη απόψε στο "Αρτέμιο Φράνκι" η Γιουβέντους ανεβαίνει -έστω και προσωρινά- στην κορυφή της Serie A.
fiorentina juventus

Mε την αναμέτρηση Φιορεντίνα – Γιουβέντους ανοίγει απόψε η αυλαία της 24ης αγωνιστικής της Serie A στην Ιταλία. Η διαφορά δυναμικότητας είναι δεδομένη, με τη Γιούβε να προσπαθεί να πάρει τη νίκη που θα τη φέρει στην κορυφή του πίνακα (έστω και προσωρινά).

Τα προγνωστικά μου

Φιορεντίνα – Γιουβέντους : 0-1, 0-2 ή 0-3 (3,05)

Aνάλυση

Από την εκτός έδρας νικη επί της Μπολόνια με σκορ 1-2 προέρχεται η Φιορεντίνα, η οποία επέστρεψε στα τρίποντα μετά από δύο σερί βαριές ήττες. Οι “βιόλα” ταυτόχρονα μείωσαν στο -7 την απόσταση τους από την εξάδα, όμως θέλει μεγάλη προσπάθεια από εδώ και πέρα για να φτάσουν εκεί. Ικανοποιημένος έμεινε ο Στέφανο Πιόλι και τόνισε πως αυτή η νίκη μπορεί να αποτελέσει αφορμή για αντεπίθεση της ομάδας του. Στα αγωνιστικά, επιστρέφει στο βασικό σχήμα ο στόπερ Πετζέγια, ενώ εκτός θα μείνει ο μπακ Λορινί. Κιέζα, Σιμεόνε και Ντίας θα αποτελέσουν την επιθετική τριπλέτα των γηπεδούχων.

Φιορεντίνα – Γιουβέντους με 0% γκανιότα* (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

*Ισχύει για την αγορά “Τελικό Αποτέλεσμα” πριν την έναρξη του αγώνα.

Aπό την άλλη μεριά, η Γιουβέντους διέλυσε την περασμένη αγωνιστική με σκορ 7-0 εντός έδρας τη Σασουόλο. Έτσι, η “μεγάλη κυρία” παραμένει στο -1 από την πρωτοπόρο Νάπολι και σήμερα θέλει το τρίποντο για να ανέβει στην κορυφή έστω και προσωρινά. Απολύτως ευχαριστημένος έμεινε ο κόουτς Αλέγκρι, ο οποίος σήμερα θα πρέπει να διαχειριστεί την ομάδα του ΄τσι ώστε να πάρει τη νίκη, αλλά και να μην έχει απώλειες για το ματς της Τρίτης, όταν και θα υποδεχθεί την Τότεναμ στο πρώτο ματς της φάσης των “16” του Τσάμπιονς Λιγκ. Στα αγωνιστικά, εκτός παραμένουν ο φορ Ντιμπάλα, ο εξτρέμ Κουαδράδο, ο στόπερ Χέβεντες και ο μέσος Ματουιντί, ενώ επιστρέφει στη δράση ο εξτρέμ Ντάγκλας Κόστα. Στην κορυφή της επίθεσης θα ξεκινήσει ο Ιγουαΐν, με τους Μπερναντέσκι και Μάντζουκιτς στα άκρα.

Πιθανές ενδεκάδες

Φιορεντίνα (4-3-3)

Σπορτιέλο
Γκασπάρ
Πετζέγια
Αστόρι
Μπιράγκι
Βερετού
Μπάντελι
Μπενάσι
Κιέζα
Σιμεόνε
Ντίας

Γιουβέντους (4-4-3)

Μπουφόν
Λιχστάινερ
Μπαρτσάλι
Κιελίνι
Ασαμόα
Πιάνιτς
Κεντίρα
Μαρκίζιο
Μπερναρντέσκι
Ιγουαΐν
Μάντζουκιτς

Εκτίμηση

Μπορεί η Φιορεντίνα να επέστρεψε στις νίκες, όμως η διαφορά της με τη Γιουβέντους είναι μεγάλη. Η πρωταθλήτρια θα παίξει όσο πρέπει για να πάρει τη νίκη. Πάμε με τα σκορ πολλαπλής επιλογής 0-1, 0-2 ή 0-3.

Σε ενδιαφέρει