Λάρισα – ΠΑΣ Γιάννινα: Στο… ξέφωτο ο ΠΑΣ

Οι Γιαννιώτες κυνηγάνε τουλάχιστον δύο γκολ απόψε στη Λάρισα για να φέρουν στα μέτρα τους την πρόκριση. Ως εκ τούτου επιβάλλεται να μετατρέψουν σε ροντέο την αναμέτρηση.
Λάρισα – ΠΑΣ Γιάννινα: Στο… ξέφωτο ο ΠΑΣ

Επαναληπτικός αγώνας της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα στη Λάρισα και τα Γιάννενα, με την ΑΕΛ να κουβαλάει το υπέρ της 2-1.

Τα προγνωστικά μου

Λάρισα – ΠΑΣ Γιάννινα: Goal/Goal (2.05)

Ανάλυση

Η Λάρισα κόλλησε στο 0-0 με τον Πανιώνιο παρότι ήταν ανώτερης το χορτάρι και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Κρατάει σφιχτά την πρόκριση μετά το υπέρ της 2-1 στα Γιάννενα. Βέβαια το 2018 δεν πατάει καθόλου καλά στα πόδια της μετρώντας 4 ήττες, 2 ισοπαλίες και μόλις 1 νίκη. Στα 5 από τα 6 φετινά της παιχνίδια στο Κύπελλο έφερε σύνολο τερμάτων «2-3». Αγκάθι η απουσία του ηγετικού μεσοεπιθετικού Ντέλετιτς. Θα παραταχθεί με 4-2-3-1 έχοντας φουνταριστό τον Ναζλίδη και από πίσω τους Κριζμάν, Μιλοσάβλιεβιτς και Λεοζίνιο.

Οριακός προημιτελικός στη Λάρισα. Παίξε Νόμιμα (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

Ο ΠΑΣ δεν μπήκε ποτέ στο ματς με τον ΠΑΟΚ και ηττήθηκε εύκολα με 3-1. Μπορεί το πρώτο γκολ του αντιπάλου του να προήλθε από καθαρή θέση οφ σάιντ, αλλά η απόδοσή του ήταν πολύ καλή. Προβληματική η άμυνα. Παίζει χωρίς σκοπιμότητες, έχουν θέαμα τα παιχνίδια του, αλλά σπανίως κρατάει ανέπαφη την εστία της. Για να έχει ελπίδες πρόκρισης θα πρέπει απόψε να επιτεθεί από νωρίς, αφού ψάχνει τουλάχιστον δύο γκολ στη Λάρισα. Τα 4 από τα 6 παιχνίδια του στο φετινό Κύπελλο είχαν σύνολο τερμάτων «2-3». Λείπουν απόψε ο κίπερ Βελλίδης και ο βασικός ανασταλτικός Λίλα. Δεν αλλάζει το 3-4-3 ο Πετράκης με Κόντε, Μανθάτη και Χαλκιαδάκη να αποτελούν την επίθετική τριπλέτα.

Πιθανές ενδεκάδες

Λάρισα  (4-2-3-1)

Μπόζοβιτς

Μασούρας

Γκόλιας

Ζίζιτς

Γουάλας

Φατιόν

Αγκάνοβιτς

Κριζμάν

Μιλοσάβλιεβιτς

Λεοζίνιο

Ναζλίδης

ΠΑΣ Γιάννινα (3-4-3)

Περιστερίδης

Μπέριος

Σκόνδρας

Μιχαήλ

Καρανίκας

Γιάκος

Τζημόπουλος

Μπουκουβάλας

Μανθάτης

Κόντε

Χαλκιαδάκης

Ανάλυση

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί φέτος δύο φορές φέρνοντας ισάριθμα goal/goal. Περιμένω απόψε να τριτώσει, αφού ο ΠΑΣ επιβάλλεται να βγει από νωρίς στο ξέφωτο κυνηγώντας περισσότερα από ένα γκολ. Προκλητικό το αμφίσκορο σε αποδόσεις άνω του διπλασιασμού.

Σε ενδιαφέρει