Α’ Γαλλίας: Ψάχνει ρεβάνς η Μονακό

Δύο ήττες με 3-2 έχει ως τώρα στη φετινή σεζόν η Μονακό από τη Λυών και απόψε θέλει να χρυσώσει το χάπι παίρνοντας μια άτυπη ρεβάνς.
lyon v monaco cropped plculdandxbtqq

Με τρεις αναμετρήσεις ολοκληρώνεται η 24η αγωνιστική του Σαμπιονά, όπου δεζπόζει το βαθμολογικό ντέρμπι της Μονακό με τη Λυών σε φόντο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ανάλυση

Ρεν – Γκινγκάμπ

Λιγκ Καπ τέλος για τη Ρεν που ηττήθηκε με 3-2 από την Παρί και αποχαιρέτησε έναν μεγάλο φετινό στόχο. Έμεινε πίσω με 3-0 και αντέδρασε μόνο όταν αποβλήθηκε παίκτης της αντιπάλου της. Τουλάχιστον σκόραρε ο νεοφερμένος Σακό. Τρέχει ένα σερί 9 over στα 10 τελευταία. Παίζει ελεύθερα και χωρίς την παραμικρή σκοπιμότητα. Λείπει ο Γκουρκίφ, μοναδικός προωθημένος ο Σαρ στο 4-2-3-1 της γηπεδούχου. Η Γκιγνκάμπ ταπεινώθηκε στο ντέρμπι από τη Ναντ με 3-0. Τέταρτη σερί ήττα. Υπάρχει γκρίνια. Η άμυνα που ήταν το δυνατό της σημείο χωλαίνει. Πήρε τον Γκρενιέ από τη Λυών, που αν είναι υγιής θα βοηθήσει σίγουρα μεσοεπιθετικά. Μεγάλο πλήγμα οι απουσίες των Σαλιμπούρ και Ντιαλό. Θα παίξει με 4-2-3-1 και τους Ενμπαγκοτό, Μπενεζέ και Κοκό πίσω από τον φουνταριστό Μπριάντ. Ομάδες με διαφορετική φιλοσοφία. Από ροντέο σε ροντέο η Ρεν, προσεκτική γενικά η Γκινγκάμπ, αλλά με τεράστια κενά το τελευταίο διάστημα. Καλοπληρωμένο το goal/goal, αλλά δεν καίγομαι κιόλας.

Μονακό – Λυών με 0% γκανιότα* (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

*Aφορά την αγορά “Νικητής Αγώνα” πριν την έναρξη του παιχνιδιού.

Καέν – Ναντ

Η Καέν παρότι προηγήθηκε ηττήθηκε από τη Σεντ Ετιέν με 2-1. Όταν πιέζεται αδυνατεί να κρατήσει αποτέλεσμα. Τέσσερα σερί ματς με σύνολο τερμάτων «2-3». Παραμένει πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και είναι μέσα στο Κύπελλο όπου θα παίξει στην έδρα της Μετς. Λείπει ο βασικός ακραίος αμυντικός Ζιλμπέρ. Η Ναντ χαμογέλασε μετά από καιρό επικρατώντας της Γκινγκάμπ με 3-0 εκτός έδρας Εξαιρετική στην άμυνα, ουσιαστική μπροστά. Επανήλθε στα γνωστά στάνταρ. Στόχος η πέμπτη θέση. Λείπουν οι Αβαζιέμ και Λίμα στην άμυνα. Με 4-4-1-1 ο Ρανιέρι έχοντας τον Μπαμού πίσω από τον φουνταριστό Σάλα στην επίθεση. Στον πρώτο γύρο επικράτησε της Καέν με 1-0. Αυτή ήταν η τρίτη σερί νίκη της με ισάριθμα under κόντρα στη συγκεκριμένη αντίπαλο. Δύσκολα θα ξεφύγει η αναμέτρηση . Με συνταγή Ρανιέρι θα προσπαθήσει να την κλέψει η Ναντ. Λογική επιλογή το under.

Μονακό – Λυών

Η Μονακό προκρίθηκε μεσοβδόμαδα στον τελικό του Λιγκ Καπ κερδίζοντας με 2-0 τη Μονπελιέ. Έφτασε πολύ κοντά στον έναν από τους δύο εγχώριους τίτλους που είχε ζητήσει ο Ζαρντίμ. Ο άλλος ήταν το Κύπελλο, από το οποίο αποκλείστηκε από τη σημερινή της αντίπαλο. Υπάρχουν τάσεις ρεβανσισμού παρότι ο Φαλκάο σε δηλώσεις του το αρνήθηκε. Στον τελευταίο της αγώνα πρωταθλήματος έφυγε από τη Μασσαλία με το 2-2 κόντρα στη Μαρσέιγ. Τα 11 από τα 13 τελευταία παιχνίδια της ήταν over. Λείπει ο μέσος Λεμάρ. Θα παίξει με ένα καθαρό 4-4-2 και συμπαραστάτη του πρώτου σκόρερ Φαλκάο τον Μπαλντέ στην επίθεση. Η Λυών μπήκε αποφασισμένη στο ματς με τη Μονπελιέ, αφού ερχόταν από νίκη-πρόκριση επί της Μονακό και νίκη στο πρωτάθλημα επί της Παρί, αλλά έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι. Έπαιξε φουλ επιθετικά και εκτέθηκε χάνοντας με 3-1. Το νεανικό σύνολο που διαθέτει πολλές φορές δείχνει υπέρμετρο πάθος και επιθετικότητα που δεν είναι πάντα καλό για την ομάδα. Σκοράρει εδώ και 12 εξόδους. Έξι goal/goal στα επτά τελευταία παιχνίδια της. Τα πέντε συνοδεύτηκαν από over.  Φέτος έχει κερδίσει δύο φορές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο τη Μονακό με 3-2. Λείπει ο Τουσάρτ στο κέντρο. Με 4-2-3-1 απόψε έχοντας τον Ντιάζ κορυφή και από πίσω τους Ντεπάι, Τραορέ και Φεκίρ. Έξι σερί over έχουν στα μεταξύ τους, τα πέντε με over. Πάί το συγκεκριμένο combo θα επιλέξω. Το είχα κάνει και στο αντίστοιχο ματς του Κυπέλλου και με δικαίωσε.

Σε ενδιαφέρει