Εσπανιόλ – Μπαρτσελόνα: Να ξορκίσει τον δαίμονα

Η Μπαρτσελόνα επισκέπτεται το Κορνέγια για να αντιμετωπίσει τη μισητή Εσπανιόλ, από την οποία γνώρισε φέτος τη μοναδική της ήττα για το Κύπελλο.
espaniol barcelona

Ακόμα ένα βήμα προς τον τίτλο της Πριμέρα θέλει να κάνει απόψε η Μπάρτσα στο τοπικό ντέρμπι με την Εσπανιόλ για την 22η αγωνιστική.

Τα προγνωστικά μου

Εσπανιόλ – Μπαρτσελόνα: Under 2,5 (2.30)

Ανάλυση

Το παραμύθι τελείωσε για την Εσπανιόλ, που τελικά αν και πάλεψε μέχρι… θανάτου αποκλείστηκε από την Μπαρτσελόνα. Την μένει η γλύκα της νίκης της στο Κορνέγια κόντρα στην πρωτοπόρο της Πριμέρα με 1-0. Το κλίμα έχει βαρύνει μετά τις δύο τριάρες από Σεβίλλη και Λεγκανές, αλλά και την πώληση του ηγέτη Φουέγο. Ρίχνει λευκή πετσέτα στη σεζόν, αν και ακόμα δεν έχει καθαρίσει οριστικά με την παραμονή. Πολύ σημαντική και η απουσία του Πιάτι. Θα παίξει με 4-5-1 έχοντας φουνταριστό τον Μορένο. Στα δύο άκρα της μεσαίας γραμμή το παιχνίδι θα περνάει από τους ταχύτατους Σάντσεθ και Μπαπτιστάο.

Τοπικό ντέρμπι στη Βαρκελώνη Με ανταγωνιστικές αποδόσεις (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

Η Μπαρτσελόνα ξεπέρασε το εμπόδιο της σημερινής αντιπάλου της στο Κύπελλο ανατρέποντας το εις βάρος της 1-0 στη ρεβάνς του Καμπ Νόου. Ακολούθησε το ματς Κυπέλλου με τη Βαλένθια μεσοβδόμαδα, όπου επιβλήθηκε με 1-0. Ακολουθεί η ρεβάνς. Υπάρξει μια σχετική κόπωση. Τελευταία δεν κάνει ιδιαίτερες αλλαγές ο Βαλβέρδε. Τελευταία νίκη στο πρωτάθλημα το οριακό 2-1 επί της Αλαβές με ανατροπή. Έφυγαν Μαστσεράνο, Τουράν και Νεουλοφέου. Η έλευση των Κουτίνιο και Μίνα έφερε ικανοποίηση. Λείπουν Ντεμπελέ και Βερμάλεν. Θα παραταχθεί με 4-4-2 και τους Μέσι, Σουάρες να αποτελούν κλασικά το επιθετικό δίδυμο.

Πιθανές ενδεκάδες

Εσπανιόλ (4-1-4-1)

Ντ. Λόπεθ

Ναβάρο

Ερμόσο

Ντουάρτε

Μαρτίν

Νταβ.Λόπεθ

Σάντσεθ

Κ.Σάντσες

Νταρντέρ

Μπαπτιστάο

Μορέο

Μπαρτσελόνα (4-4-2)

Τερ Στέγκεν

Σεμέδο

Ουμτιτί

Πικέ

Άλμπα

Βιδάλ

Μπουσκέτς

Παουλίνιο

Κουτίνιο

Μέσι

Σουάρες

Ανάλυση

Υπάρχει διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες, αλλά και οι ιδιαιτερότητες ενός μεγάλου τοπικού ντέρμπι. Η Εσπανιόλ ζει και αναπνέει για να κερδίσει τη μισητή Μπαρτσελόνα. Στο Κύπελλο το έπραξε. Με οδηγό τα 7 μεταξύ τους under στα 10 τελευταία στο Κορνέγια θα επιλέξω τα λίγα γκολ.  

Σε ενδιαφέρει