Ολυμπιακός – ΑΕΚ: Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα

Τεράστιο ντέρμπι στο «Γ. Καραϊσκάκης» ανάμεσα στον δεύτερο Ολυμπιακό και την τρίτη ΑΕΚ. Κανείς δεν θέλει να χάσει την επαφή του με την κορυφή.
olympiakos aek

Ματσάρα ολκής που θα απομακρύνει από την κορυφή τον ηττημένο και θα αποτελέσει τεράστιο πισωγύρισμα στη μάχη του τίτλου.

Τα προγνωστικά μου

Ολυμπιακός – ΑΕΚ: 1 (1.85)

Ανάλυση

Το μεγάλο ντέρμπι κορυφής είναι γεγονός και θα διεξαχθεί στο κατάμεστο «Γ. Καραϊσκάκης». Στον πρώτο γύρο η ΑΕΚ πέτυχε επική ανατροπή επικρατώντας του Ολυμπιακού με 3-2. Πριν από λίγες μέρες οι δυο τους συγκρούστηκαν στο ίδιο γήπεδο για το Κύπελλο και έμειναν στο 0-0. Καλύτερος ο Ολυμπιακός, στρωμένη η ΑΕΚ. Ακολουθεί η ρεβάνς την ερχόμενη Τετάρτη στο ΟΑΚΑ. Βέβαια σε σχέση με εκείνο το παιχνίδι ο Ολυμπιακός θα είναι αλλαγμένος, αφού ο Γκαρθία προτίμησε να μην ανοίξει τα χαρτιά του και άφησε εκτός αρχικής ενδεκάδας τους Ανσαριφάρντ, Φορτούνη και Μιραλάς. Απόψε θα παίξουν όλοι από την αρχή αποτελώντας μαζί με τον Πάρντο την μεσοεπιθετική τετράδα στο 4-2-3-1 των γηπεδούχων. Το 1-1 της Τρίπολης κόντρα στον Αστέρας έριξε τους «ερυθρόλευκους» από την κορυφή και δεν θέλουν με τίποτα να χάσουν κι άλλο έδαφος στη μάχη του τίτλου. Νωρίτερα είχα συμπληρώσει εννιά σερί νίκες. Μάλιστα επί πέντε αγώνες κρατούσαν απαραβίαστη την εστία τους. Σύμμαχος η παράδοση με 32-11-14 εντός έδρας για το πρωτάθλημα. Υπήρξε μεγάλη γκρίνια για τον ορισμό του Παπαπέτρου ως διαιτητή του ντέρμπι και οι γηπεδούχοι ζήτησαν την αντικατάστασή του. Αίτημα που φυσικά δεν έγινε δεκτό.

Ολυμπιακός – ΑΕΚ με 0% γκανιότα* (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

*Aφορά την αγορά “Νικητής Αγώνα” πριν την έναρξη του παιχνιδιού.

Η ΑΕΚ απέχει έναν βαθμό από τον σημερινό του αντίπαλο και δύο από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ. Με λίγα λόγια αν θέλει τίτλο επιβάλλεται να δείξει χαρακτήρα απόψε φεύγοντας από το γήπεδο με θετικό αποτέλεσμα, όπως έκανε στο 0-0 του Κυπέλλου,. Ο Χιμένεθ δύσκολα θα αλλάξει τρόπο σκέψης και προσέγγισης. Δεν πρόκειται να βγει στο ξέφωτο και όποιον πάρει ο χάρος. Θα είναι προσεκτικός καταστρέφοντας τον ρυθμό του αντιπάλου του και όσο περνάει η ώρα θα είναι υπέρ της ομάδας του. Μετά το 0-0 στη Λάρισα κέρδισε εύκολα τη Λαμία με 2-0 η Ένωση. Συμπλήρωσε 19 ματς αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις με 12 νίκες και 7 ισοπαλίες. Αμυντικά κινείται σε εξαιρετικό επίπεδο έχοντας 4 γκολ παθητικό σε 11 αγώνες πρωταθλήματος και μάλιστα τα δύο από την άσπρη βούλα. Στις 13 από τις 20 τελευταίες επισκέψεις της στο Φάληρο εμφανίστηκε το σύνολο τερμάτων «2-3». Αποκτήθηκε ο εξαιρετικός μπακ Χουλτ από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος δεν θα παίξει απόψε, όπως και οι Αϊντάρεβιτς, Τσόσιτς. Λογικά θα παραταχθεί με 4-2-3-1 έχοντας στα άκρα Χριστοδουλόπουλο, Μασούντ και στην επίθεση θα εναλλάσσονται Λιβάια και Αραούχο.

Πιθανές ενδεκάδες

Ολυμπιακός     (4-2-3-1)

Προτό

Ομάρ

Σισέ

Ένγκελς

Κούτρης

Οφόε

Ρομάο

Πάρντο

Φορτούνης

Μιραλάς

Ανσαριφάρντ

ΑΕΚ    (4-2-3-1)

Μπάρκας

Λόπες

Βράνιες

Λαμπρόπ/λος

Μπακάκης

Κονέ

Σιμόες

Χριστοδουλόπουλος

Λιβάια

Μασούντ

Αραούχο

Εκτίμηση

Ντέρμπι ολκής, όπου θα φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι. Η αλήθεια είναι πως ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια πως τα must win παιχνίδι μέσα στο άντρο του έχει τον τρόπο να τα παίρνει. Με σύμμαχο τον κόσμο και την ηλεκτρική ατμόσφαιρα θεωρώ πως θα ματώσει μεν, αλλά στο τέλος θα πανηγυρίσει μια τεράστια νίκη σε βαθμολογικό και ψυχολογικό επίπεδο. Άσος.

Σε ενδιαφέρει