Basket League: «Σκασμένος» ο Παναθηναϊκός στην Πυλαία

Εξαντλημένος από το σερί απαιτητικών αγώνων πάει ο Παναθηναϊκός στην Πυλαία για να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ.
Basket League: «Σκασμένος» ο Παναθηναϊκός στην Πυλαία

Με τους αγώνες Ολυμπιακός – Κύμη και ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός ολοκληρώνεται απόψε η 15η αγωνιστική της Stoiximan Basket League.

Ανάλυση

Ολυμπιακός – Κύμη

Καταπληκτική εμφάνιση μετά από αρκετό καιρό, μπόλικη μουρμούρα και προβληματισμό πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός επικρατώντας με 95-70 της Φενέρ για την Ευρωλίγκα. Οι Αγγελόπουλοι έδωσαν συγχαρητήρια για την αντίδραση σε Σφαιρόπουλο και παίκτες. Το ματς με την Κύμη θα λειτουργήσει περισσότερο ως αποφόρτιση. Σταθερά σε διψήφιο ο Πρίντεζης, ανεβασμένος οι Μακ Λιν, ολοένα και καλύτερος ο Σπανούλης. Μεσοβδόμαδα πέτυχε 19 πόντους. Παραμένουν στα πιτς Τίλι και Αγραβάνης. Η Κύμη επιβλήθηκε του Λαυρίου με 94-81 σε ένα ματς που οι άμυνες πήγαν περίπατο. Οι αλλαγές στο ρόστερ και οι Αμερικανί που έφερε της άλλαξαν το επίπεδο. Πλέον μπορεί να ελπίζει ακόμα και στα πλέι οφ. Ο Μακ Φάντεν οργιάζει. Από κοντά ο Μακ Γκι και ο Σμιθ. Ξεκάθαρο φαβορί ο Ολυμπιακός, αλλά η άγνοια κινδύνου της Κύμης και το γεγονός ότι οι «ερυθρόλευκοι» σκέφτονται ήδη το οριακό ματς μες τη Ρεάλ με οδηγεί στο διπλό με 28,5 πόντους χάντικαπ.’

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός

Ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε ένα σερί εκτός έδρας αρνητικών αποτελεσμάτων κερδίζοντας με 91-70 τη Νεπτούνας για το Τσάμπιονς Λιγκ. Η διαφορά έφτασε και τους 30 πόντους. Πλέον, παίζει μεσοβδόμαδα τα ρέστα του κόντρα στη Βέντσπιλς. Ο Γκος πέτυχε 29 πόντους στο τελευταίο ματς κάνοντας πράγματα και θαύματα στο παρκέ. Στη Θεσσαλονίκη δεν αστειεύεται έχοντας μόνο μία ήττα σε δέκα αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Μία από τις νίκες του ήταν κόντρα στον Ολυμπιακό και απόψε θέλουν να κερδίσουν και τον πρωτοπόρο. Ο Παναθηναϊκός έχει σκάσει από την κούραση με αποτέλεσμα να χάσει εύκολα από την Μπάμπεργκ στη Γερμανία με 95-74. Ρεκόρ καριέρας έκανε ο Καλάθης με 31 πόντους, αλλά δεν έφτασαν. Νωρίτερα είχε κερδίσει τον Ολυμπιακό με 68-61 και ουσιαστικά καθάρισε την πρωτιά της κανονικής περιόδου. Περισσότερο θα ρίξει το βάρος από δω και πέρα στην Ευρωλίγκα. Ακολουθεί η μάχη με την Μπασκόνια στο ΟΑΚΑ. Τρομερή η παράδοση για την ομάδα του Πασκουάλ με 37 νίκες σε σύνολο 40 αγώνων κόντρα στον ΠΑΟΚ. Ακόμα κι αν συνεχιστεί απόψε δύσκολα η νίκη των φιλοξενούμενων θα ξεπερνάει τους 9,5 πόντους. Άσος.

Σε ενδιαφέρει