Λεγανές – Σεβίλλη: Ιστορικό ραντεβού για τους Μαδριλένους

Πρώτη φορά στην ιστορία της η Λεγανές φτάνει μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ισπανίας.
Λεγανές – Σεβίλλη: Ιστορικό ραντεβού για τους Μαδριλένους

Με τον πρώτο αγώνα Λεγανές – Σεβίλλη ξεκινάει σήμερα η ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ισπανίας. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της μέχρι τώρα ιστορίας τους, ενώ οι φιλοξενούμενοι θα προσπαθήσουν να πάρουν ένα αποτέλεσμα που θα τους βοηθήσει στη ρεβάνς. Οι αναμετρήσεις είναι διπλές, ενώ ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Σε περίπτωση ίδιου αποτελέσματος στο δεύτερο ματς ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί πέναλτι.

Τα προγνωστικά μου

Λεγανές – Σεβίλλη : HT X (2,00)

Ανάλυση

Μετά την ανέλπιστη πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου μέσα «Μπερναμπέου» επί της Ρεάλ, η Λεγανές υποδέχτηκε την Εσπανιόλ για το πρωτάθλημα, κατεβαίνοντας με πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα της. Παρ’ όλα αυτά, τα κατάφερε για ακόμα μία φορά, παίρνοντας τη νίκη με 3-2 και έτσι διατηρήθηκε κοντά στο μέσον της βαθμολογίας. Για το σημερινό πρώτο ημιτελικό, το «Μπουτάρκε» αναμένεται να είναι γεμάτο, καθώς η πρόκληση είναι μεγάλη για τους Μαδριλένους, οι οποίοι φτάνουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε αυτήν τη φάση της διοργάνωσης. Στα αγωνιστικά, εκτός θα μείνουν ο στόπερ Μάουρο Ντος Σάντος, ο εξτρέμ Σιμανόφσκι και ο μέσος Ρουμπέν Πέρεθ, ενώ αντιθέτως επιστρέφουν ο στόπερ Σιόβας, ο μέσος Εράσο και ο εξτρέμ Ελ Ζαρ. Στην κορυφή της επίθεσης αναμένεται να ξεκινήσει ο Μποβύ.

Από τη μεριά της, η Σεβίλλη δεν τα κατάφερε απέναντι στη Χετάφε (έμεινε στο 1-1 εντός έδρας) την περασμένη αγωνιστική, παρά το γεγονός ότι το γκολ των φιλοξενούμενων ξεκίνησε από επιθετικό φάουλ στον γκολκίπερ. Έτσι, οι Σεβιγιάνοι δεν μπόρεσαν να φτάσουν στην τέταρτη σερί νίκη, όμως παρέμειναν μέσα στην εξάδα και έχουν ελπίδες ακόμα και για την τετράδα του Τσάμπιονς Λιγκ. Στον προηγούμενο γύρο του Κυπέλλου απέκλεισαν με δύο νίκες την Ατλέτικο Μαδρίτης και έτσι σήμερα έρχονται ξανά στη Μαδρίτη για να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα για τη ρεβάνς. Επιστρέφει ο στόπερ Καρίσο, ενώ στην αποστολή θα βρεθούν και οι νεοαποκτηθέντες μπακ Λαγιούν και Αράνα και ο χαφ Μέσα. Αντιθέτως, παρελθόν αποτελεί ο μέσος Κρον-Ντέλι. Εκτός παραμένουν ο μπακ Κορσιά και οι στόπερ Κιάερ και Παρέχα. Σαράμπια, Βάσκες και Κορέα θα είναι η τριάδα πίσω από τον προωθημένο Μουριέλ.

Πιθανές ενδεκάδες

Λεγανές (4-2-3-1)

Σαμπάν
Τίτο
Μπουστίνθα
Σιόβας
Ντιέγκο Ρίκο
Γκουμπάου
Γκάμπριελ
Ελ Ζαρ
Εράσο
Αμραμπάτ
Μποβύ

Σεβίλλη (4-2-3-1)

Σέρχιο Ρίκο
Χεσούς Νάβας
Μερκάδο
Λενγκλέ
Εσκουδέρο
Ν’Ζονζί
Μπανέγα
Σαράμπια
Βάσκες
Κορέα
Μουριέλ

Eκτίμηση

Eδώ που έφτασαν και οι δύο, όλα πλέον είναι πιθανά. Με περισσότερο ενθουσιασμό θα αγωνιστεί η Λεγανές, όμως σίγουρα θα μπουν προσεκτικά αμφότερα. Υπάρχει και η ρεβάνς. Η ισοπαλία στο ημίχρονο είναι πιθανή. ΗΤ Χ

Σε ενδιαφέρει